Hlavní navigace

Spoluzakladatel Microsoftu chce více investovat do internetových firem

2. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Paul Allen otevře kancelář v Silicon Valley. Společnost Vulcan Capital se zaměří na investice do internetových, softwarových a technologických společností.

Miliardář Paul Allen, který stál u zrodu společnosti Microsoft, oznámil svůj záměr začít více investovat do internetových, softwarových a technologických společností. Za tímto účelem v blízké době otevře v kalifornském Palo Alto kancelář společnost Vulcan Capital, investiční divize Allenovy společnosti Vulcan Inc., která spravuje jeho majetek, jehož hodnota se pohybuje okolo 15 miliard dolarů.

Allen v roce 1975 společně s Billem Gatesem založil společnost Microsoft a až do roku 1983, kdy z firmy odešel, byl jejím technickým ředitelem. Zbohatl nejen díky akciím Microsoftu, ale také například na úspěšných investicích do filmových studií DreamWorks SKG nebo společnosti AOL.

Bill Gates a Paul Allen - archivní fotografie z roku 1981
Autor: Mac History

Bill Gates a Paul Allen – archivní fotografie z roku 1981

V poslední době investoval třeba do sítě realitních kanceláří Redfin, nákupního rádce Decide.com nebo do společnosti Audience Inc., která vyvíjí software pro chytré mobilní telefony. 

BRAND24

Mimo to Allen patří mezi nejštědřejší filantropy ve Spojených státech. Loni podle The Chronicle of Philantrophy daroval na dobročinné účely, hlavně na lékařský výzkum, více než 300 milionů dolarů.

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).