Hlavní navigace

Spotify se rozšířilo do dalších osmi zemí, Česko mezi nimi ještě není

17. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Evropě se Spotify rozšiřuje do Pobaltí, a také na Island, dostupné je dále už i v Mexiku, v Malajsii, v Hongkongu a v Singapuru.
Dostupnost Spotify v Evropě
Autor: Danindub

Dostupnost Spotify v Evropě

Švédská hudební služba Spotify včera oznámila, že je nyní dostupná na osmi dalších „trzích“. Celkově je jich nyní 28. V Evropě se rozšířila do Estonska, Lotyšska a Litvy, a také na Island. Do latinské Ameriky se vydala přes Mexiko. Ve východní Asii je nyní dostupná v Malajsii, v Singapuru a v Hongkongu.

DT24

Spotify má nyní kolem 24 milionů aktivních uživatelů — těch, kteří služby využili v posledním měsíci. Šest milionů je platících. Spotify si ponechává asi třicet procent, ale na zisk to zatím patrně nestačí. To se snad může nakonec změnit právě s další expanzí. Kolem 70 % převádí služba majitelům práv přehrávaných skladeb. Jedno přehrání vyjde na zlomeček dolaru.

Odhaduje se, že do příchodu Spotify do České republiky snad zbývají už jen měsíce. Některé jiné služby jsou tu už dostupné, například francouzský Deezer nebo německé Aupeo. Spotify hraje na českém IP tomu, kdo si předplatil v zahraničí platební kartou vedenou tam a kdo si ponechal nastavenu příslušnou zemi.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).