Hlavní navigace

Správa základních registrů nedbá základních bezpečnostních pouček

19. 7. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

„Bílý klobouk“ Roman Kümmel alias „.cCuMiNn.“ se díky „pilotnímu provozu“ základních registrů prošel vnitřkem systému InfoPORT, který má být přístupný jen úředníkům, jak dnes popsal v článku na Soom.cz. Anonymní přístup, kterého využil, už mezitím z živého webu zmizel. Zato na webu Správy základních registrů je dosud zveřejněna (pro vývojáře a správce) řada technických podrobností o systému, včetně uživatelských a správcovských manuálů a demo klientů i se zdrojovým kódem. A to zásadně ohrožuje…

„Bílý klobouk“ Roman Kümmel alias „.cCuMiNn.“ se díky „pilotnímu provozu“ základních registrů prošel vnitřkem systému InfoPORT, který má být přístupný jen úředníkům, jak dnes popsal v článku na Soom.cz. Anonymní přístup, kterého využil, už mezitím z živého webu zmizel.

Zato na webu Správy základních registrů je dosud zveřejněna (pro vývojáře a správce) řada technických podrobností o systému, včetně uživatelských a správcovských manuálů a demo klientů i se zdrojovým kódem. A to zásadně ohrožuje bezpečnost celých registrů, upozorňuje ve svém článku .cCuMiNn.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).