Hlavní navigace

SPT TELECOM chce sednout za jednací stůl

5. 11. 1998
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Velmi pružně reagoval SPT TELECOM na hrozbu, kterou mu přinesla chystaná akce Internet proti monopolu. Podle svého prohlášení je připraven sednout za jednací stůl. Může jít samozřejmě o krycí manévr, ale může to být také šance, jak něco změnit.

Tak pravil Telecom:


SPT TELECOM, a.s. jako jeden z provozovatelů internetových služeb a především jako národní telekomunikační operátor cítí odpovědnost za vývoj informačních a komunikačních služeb a technologií v České republice a to včetně uplatnění a dostupnosti Internetu.

„Je třeba společně nalézt takové řešení, které by bylo prospěšné jak pro české zákazníky, tak i pro celkový rozvoj telekomunikační infrastruktury a informační společnosti v České republice. Uvítáme dialog se zástupci provozovatelů i uživatelů Internetu a jsme připraveni s nimi zasednout k jednacímu stolu,“ uvedl zástupce generálního ředitele Bessel Kok, který je současně zástupcem strategického partnera konsorcia TelSource. Podle něj však není jednoduché zkombinovat zájmy běžných zákazníků (využívajících klasickou telefonní službu), zájmy uživatelů Internetu a ekonomické cíle společnosti a při tom plnit náročná kriteria rozvoje telekomunikační sítě, která ukládá akciové společnosti SPT TELECOM Pověření Vlády České republiky."


V tuto chvíli se nedá říci nic víc. Pokud dojde k jednáním, bude to nepochybně „velký krok správným směrem“, abych parafrázoval prohlášení pana Koka k zdražení telefonních poplatku.

Marek Antoš

BRAND24


Starší, související články:

* Když bojkot, tak Bojkot
* Telefon znovu podraží

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).