Hlavní navigace

Názor k článku Stalo se: digitální gilotina ve Francii narazila, ale zdaleka nekončí od anonym - Specifikujte pojem "funguje". Policie obecně funguje, dle mého...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 6. 2009 14:46

    anonymní
    Specifikujte pojem "funguje". Policie obecně funguje, dle mého spíš špatně než dobře, nicméně funguje. Kdyby nefungovala, bylo by to tu ještě o dost horší. Nicméně nefunguje na 100%, to je jisté.
    Ostatně i v případech neoprávněného šíření díla a podobných autorskoprávních záležitostech, které zmiňujete, má policie své úspěchy i neúspěchy.

    Nicméně konkrétně. Například kamarád bydlící v Nuslích mívá pravidelně (několikrát do měsíce) vykradené auto, které parkuje na ulici. Policajti to prakticky neřeší, dělají cikáni a feťáci, škoda pod 5 tisíc, takže je stejně musí pustit. Trvá to již asi 5 let. Zvykl si v autě absolutně nic nenechávat. Také bych si dovolil tedy říct, že "to nefunguje", protože jeho problémy zůstávají neřešeny.

    Známý vlastní činžovní dům v Praze a pravidelně se na něm objevují grafitti. Je to problém, protože on tam v noci hlídkovat nebude, policie nikdy nikoho nechytí, protože tam zaprvé není a zadruhé, když jí někdo přivolá, sprejeři utečou. Škody na fasádě značné, vymahatelnost práva skoro nulová.

    Já jezdím po Praze denně autem a poměrně často se mi stává, že bezohlední řidiči zůstávají stát v křižovatkách, kterými pak nejde projet. A to přesto, že to vyhláška zakazuje a přesto, že pro jistotu jsou v křižovatkách vyznačena místa, kde řidič nesmí zůstat stát. Tato místa jsou pražákům notoricky známá, policie to neřeší.

    Uvedl jsem tři reálné příklady, kdy v podstatě normální způsoby nefungují. Znamená to, že kamarád z Nuslí má prosazovat vytvoření vládní Komise pro noční dohled nad vozidly (či pro preventivní prošacení každého cikána a feťáka v Nuslích), kamarád s domem zalobovat pro vytvoření Komise hájící majitele objektů a já mám prosadit Komisi pro dohled nad bezpečnou a plynulou dopravou?

    Dokážete pochopit, že v takových případech (a ostatně i v tom, co zmiňujete vy), je jediné systémové řešení zefektivnit ty "normální" postupy a nikoliv vytvářet speciální komise na každý další konkrétní problém, který se objeví?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).