Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stalo se: světový summit o informační společnosti od Michal Krsek - Nechci zde tvrdit, že celý světový summit WSIS...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2005 10:22

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Nechci zde tvrdit, že celý světový summit WSIS vznikl kvůli tomu, aby se vláda nad Internetem vyrvala Američanům z rukou a převedla na někoho jiného.

    Ale ano Jiri, cely WSIS vznikl proto, aby byla amikum sebrana sprava Internetu. Hlavnimi protihraci byly puvodne Cina, Indie a Brazilie. Puvodne byla snaha prevest administrativni spravu korenovych nameserveru na agenturu OSN. Casem se cilem pro prevedeni stala ITU.

    Pamatuju vyjevene obliceje lidi z managementu ISOC (The Internet Society), kdyz se jim dostalo tesne pred INET2002 zpravy, ze budou nasledovat dalsi kroky (preneseni nekterych gTLD nameseru za internetovou Cinskou zed a tak).

    Jsem dalek toho, abych tvrdil, ze ICANN funguje dokonale, nicmene mam dojem, ze kdyz neco funguje 30 let, nemusime to cele rozbit bez toho, ze mame funkcni nahradu. Doufejme, ze se cely WSIS proces presune k reseni vecnych problemu.

  • 22. 11. 2005 8:48

    hkmaly (neregistrovaný)
    IMHO nahradu mame, ale v evrope, ne v Cine. Ale Cine, Indii a Brazilii by nepochybne prevedeni z USA na EU taky nevyhovovalo ... nezbyva nez doufat, ze az se americani skutecne zblazni a zkusi svuj vliv na DNS zneuzit, zareaguji neamericke rootservery vcas.
  • 22. 11. 2005 9:02

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Dobry den,
    jakou mame nahradu v Evrope za ICANN?

    MK

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).