Hlavní navigace

Názor k článku Stanislav Konečný: Computer Press čeká rychlý prodej od wtf - Nestačím se divit. Byl jsem v CP zaměstnán...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2008 8:43

    wtf (neregistrovaný)
    Nestačím se divit. Byl jsem v CP zaměstnán 7 let, většinu času na manažerské pozici.

    - Nesmyslná přezaměstnanost: pokud si dobře pamatuji, před Konečným bylo ve firmě cca 200 zaměstnanců, dnes 180. Jenomže se prodaly tři aktivity a zavřely tři časopisy, další tři se budou zavírat. Obrat prudce poklesl; dnes CP má MENŠÍ obrat na jednoho zaměstnance jako před nástupem Konečného. Nevysvětlíš to, Staníčku?

    - Odchody "špatných a nepotřebných" lidí, dle S.K.: namátkou: Bočková, Gric, Lesenský, Pospíšil, Kříž, Šebor, Růžička, Baláž, Martinec. Sakra, čím to, že všichni tito mají dnes vlastní a prosperující byznysy, které si vybudovali do roka po odchodu firmy, nebo jsou na vysokých manažerských postech? To je mě záhada...

    - zisky Computer Pressu. Pokud si vzpomínám na léta před Konečným, mívali jsme 50-60 mil. profitu ročně. Přišel nový šéf a spadlo to během dvou let k nule. Čím to asi bylo?

    - jak vás, S.K., měli lidi rádi: nezažil jsem nikdy člověka, který by s takovou chutí ponižoval své podřízené jako on. To je důvod odchodů všech špičkových lidí z CP. Ti, co tam zůstali a nemohli se vyhnout jednání s ním, byli na odchodu taky - vím, že rozesílali životopisy.

    - trh je "přesycený"? Pan S.K. by možná měl vyrazit na zkušenou do Německa nebo USA, aby konečně poznal, co je to "přesycený" trh. A když je tak "přesycený", čím to, že když utečenci z CP založí své vlastní firmy, tak jim obraty střílí nahoru jako blázen a nestačí najímat lidi?

    No, takhle by se dalo psát ještě hodinu... sorry, už nemám čas, odcházím dělat vlastní byznys, který se mě po odchodu z CP pěkně rozjel. Mějte se pěkně, cpressáci, a přeji vám lepšího manažera než byl tento člověk :)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).