Hlavní navigace

Už jen několik dní zbývá na přihlášení do brněnského StarCube Lite

11. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přihlášeno je již padesát týmů. Pořadatelé však doufají ještě v další přihlášky na poslední chvíli, aby měli z čeho vybírat. Jde o několikadenní bezplatný program na ověřování podnikatelských záměrů.

Za několik dní, patnáctého října, skončí možnost přihlásit se do brněnského StarCube Lite. To je několikadenní bezplatný seminář inspirovaný metodou „lean startup“, ale nejen jí. Podrobně jsme si smysl semináře dali vysvětlit už Vojtou Krmíčkem z pořádajícího JIC. Jde o ověření životaschopnosti podnikatelského záměru dříve, než na jeho uskutečnění vynaložíte zbytečně mnoho.

Seminář se uskuteční vůbec poprvé. A jaký o něj dosud zájem? Helena Továrková z JIC nám sdělila, že zatím se přihlásilo padesát týmů. Doufají však, že další přihlášky dojdou ještě na poslední chvíli, aby měli z čeho vybírat. Pojmout přitom mohou padesát lidí.

Michalovi HrabímuVojtovi Krmíčkovi se podařilo získat k účasti také několik vědců a akademiků; doufají, že to program obohatí. Obecně by pak rádi, aby se čeští vědci naučili hledat a ověřovat tržní potenciál nápadů „schovaných někde v šuplíku“. Michal Hrabí nedávno vyjádřil, že české startupy potřebují více pokročilých technologií.

BRAND24

Mezi přihlášenými je například tým zabývající se nanotechnologiemi; jiný přihlášený projekt zas řeší inteligentní zpracování obrazu. Tím se nedejte odradit. Přihlášky jsou otevřené všem.

Jak se dělá průzkum trhu, o tom přijdou povědět například ze Seznamu. Mezi přislíbenými mentory je dále například Jiří Hlavenka nebo Michal Bláha.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).