Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stát chce vstoupit do CZ.NIC od Milan Berka - Pokud pozoruji celkový vývoj, vyvolává to chmurné myšlenky. Byly...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2003 8:06

    Milan Berka (neregistrovaný)
    Pokud pozoruji celkový vývoj, vyvolává to chmurné myšlenky.
    Byly na zemi doby, kdy všechno bylo všech a současně ničí(boží?).
    Půda, voda, vzduch. Pak si někdo něco urval a začal něco vlastnit = půdu apod. Dnes už ani voda není zadarmo. Státy začaly prodávat frekvenční pásma, jako by byly jejich.
    Možná příjde i doba, kdy si někdo osvojí právo licencovat viditelné spektrum světla a někteří to budeme vidět bíle a jiní to samé černé.
    Tady platíme za to mít jméno ( ne cizí, ale takové, které nikdo nemá )

    A tak se smutně ptám, kam ten svět spěje? Chci takový svět, kde budu muset v budoucnu nosit modré brýle, protože nemám licencované celé viditelné spektrum?
  • 19. 9. 2003 15:32

    xsilver (neregistrovaný)
    Vidim to podobne. Pokud ale srovnam stat s komercni firmou (nabizi se CZ.NIC -maskovany nazvem sdruzeni), tak ceny CZ.NICu mohu prijmout a nebo nemit jeho zbozi. Zatimco treba takove dane platit musim a kdyz nebudu tak me stat potresta. CZ.NIC me asi tezko zavre do vezeni za neplaceni za domenu. Posledni dobou mam pocit ze se staty zacinaji chovat spise jako komercni firma s obyvateli jako nedobrovolnymi sponzory. Misto aby se stat staral o moje blaho, staraji se statni urednici jen o sve vlastni, a ty obcane, pomoz si sam. Platim tak daleko vic (aniz bych chtel, nebo to mohl primo ovlivnit) do kapes lidi ktere ani neznam. Prikladem budiz akce typu Kampelicky, televize Nova, Mackuv knizni velkoobchod, IPB etc.
    Ac to neni tak zjevne i tady je cesta .. NEBYDLET TADY !! Mozna ze bude casem zcela bezne ze se lidi budou stehovat nejen za praci ale i do pro ne prijatelnejsich statnich zrizeni. Ze sem si zvolil ve volbach ?? Ano, ale uz jste videli splneny volebni slib ?! Ja jich moc nevidel, ale zato uz sem videl jak jsem volil levici a ta se pak dohodla s pravici ze bude vladnout tak trochu jinak .. takze saskarna a slendrian! Mozna je na case zmenit stat a mozna i kontinent, byrokracie EU uz si na nas brousi zuby. Pokud jsme se doted rozvijeli o cca 4.5 procenta rychleji nez Nemecko, tak v EU uz nam to nikdo trpet nebude! A hlavne na to nebude, neb clenske poplatky tohohle exkluzivniho politickeho klubu jsou dosti znacne !!

    Mejte se fajn a premyslejte!
    Tom
  • 19. 9. 2003 16:13

    PK202 (neregistrovaný)
    >zato uz sem videl jak jsem volil levici

    No tak vidis... Volil jsi levici anzto jses pravdepodobne zavistive hovadko , ktere se rado da vodit Spidlinkem na provazku, a ted si stezujes. Dobre ti tak mas co jsi chtel.

    Ale co my nebozaci, kteri nechcemi byt vodeni za rucicku ruznymi socialistickymi vykuky at uz z nasi CSSD/US/KDU lihne nebo z EU a nevolili jsme ani Spidlovce a Koalici a ani jsme neprodavali nas stat evropskym korporacim za prislib plneho zaludku jako TY !!!!!!

    Jak se mame tvarit a citit my. Poctive makajice 12-16h denne kterym ve finale Spidlin sebere pres 50% toho co vydelame ???. A pak nas predhodi evropskym urednikum a jejich normam o velikosti exkrementu ???



  • 19. 9. 2003 17:14

    xsilver (neregistrovaný)
    Nez na me zacnes kalet tak se te jen zeptam:
    KDE JSI SAKRA PRISEL K NAZORU ZE SLO O POSLEDNI VOLBY A ZE JSEM VOLIL SPIDLU CI REKL SVE ROZJASANE ANO EVROPSKE UNII ????
    KOHO JSI VOLIL TY ??? JA SEM VOLIL V TE DOBE A DLE MEHO NEJLEPSIHO VEDOMI A SVEDOMI TO NEJMENSI ZLO !!

    Takze nez si zacnes vymyslet a zvat me "hovadkem" tak si laskave alespon poradne precti text na ktery reagujes. NEbo se informuj na fakta a duvody jednani ktere posuzujes. Pokud takto reagujes obvykle, pak s tebou musim nez souhlasit, kdyz oznacujes sve zarazeni ve spolecnosti. Cituji: "Ale co my nebozaci".

    Bud laskav a zacni pouzivat ten nador co mas na krku, rika se mu hlava a obvykle obsahuje tkan schopnou rozumneho uvazovani. Podobnymi animalnimi vykriky do tmy moc slavy neudelas a nezbyde ti nez "poctive makat 12-16h denne" na nekoho kdo je schopnejsi.

    PS: omlouvam se foru za tento maly flame !
  • 19. 9. 2003 20:32

    PK202 (neregistrovaný)
    >KDE JSI SAKRA PRISEL K NAZORU ZE SLO O POSLEDNI VOLBY A ZE JSEM VOLIL SPIDLU CI REKL SVE ROZJASANE ANO EVROPSKE UNII ???? KOHO JSI VOLIL TY ??? JA SEM VOLIL V TE DOBE A DLE MEHO NEJLEPSIHO VEDOMI A SVEDOMI TO NEJMENSI ZLO !!

    Pardon uz jsem si vsiml, byl to nejspise becherovy junak Zeman a tebe nastvalo ze mu ODS (zaplatpambuh) trochu pristrihla kridylka.
    No nechtel bych mit Tvoje svedomi :::)))

    No a v tech poslednich to byla mozna Unie (Cyrila) Svobody ze. No diky takovejm jsme holt uz v totalnich srackach...))

    Nebo ze by si snad volit hrdinsky nesel ?????

    >a nezbyde ti nez "poctive makat 12-16h denne" na nekoho kdo je schopnejsi.
    pokud si myslis ze bandy neprizpusobivych spoluobcanu a plna ministerstva Spidlovych uredniku (a vernych to volicu) jsou "ty schopnejsi", pak mas bohuzel pravdu. Delam na ne.

  • 22. 9. 2003 1:10

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Viditelne spektrum je jenom jedno. Seznamu jedinecnych jmen - a DNS nic jineho neni - muze byt obrovske, takra nekonecne mnozstvi. Nekdo si zalozil seznam a vy chcete mit jedinecny zaznam zrovna v jeho seznamu. A ptate se, kam to svet speje, ze nemam pravo se vnutit komukoliv do jeho seznamu jedinecnych jmen. Jo, ta otazka je zcela legitimni. Kam to svet speje ...

    Pomoci filosofie lze rozjimat nad existujicimi jevy. Nelze je pomoci nich menit ...

  • 24. 9. 2003 11:28

    xChaos (neregistrovaný)
    No k tomu osvojování si domén bych měl poznámku, že jde jen o TLD .cz. Strašně málo lidí si uvědomuje, že prakticky každý si může zřídit vlastní TLD - ale má samozřejmě jen velice malou šanci, že prosadí její delegaci na svůj DNS v rámci mezinárodně uznávaných kořenových DNS. Přesto si myslím, že to je v případě další komercionalizace a monopolizace cesta, kudy má smysl jít.

    Stejně tak když si někdo jen tak vyhlásí novou vlastní zemi, tak nemá velkou šanci na uznání v OSN - přesto to neznamená, že nemá cenu snažit se chovat co nejvíce autonomě a nezávisle na státu. Tzn. nikoliv se hádat o to, jestli má stát bohatým brát a chudým dávat nebo naopak, ale chovat se jako by tu stát vůbec nebyl...
  • 24. 9. 2003 21:11

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Ano, mate rozhled vetsi nez vetsina lidi, ale porad jste jeste nedohledl az k obzoru. Kazdy si muze zridit nejenom TLD, ale predevsim, kazdy si muze zridit vlastni "root". A v nem (pod nim) si muze stanovit naprosto jakakoliv pravidla pro zrizovani TLD jaka uzna za vhodne. Zrizeni vlastniho rootu pak nemusi (na rozdil od vami popisovane situace) vnucovat jakekoliv organizaci, to nemusi konzultovat vubec s nikym. Take se muzete chovat nejen "jako ze tu neni stat" - lze klidne ignorovat i cely ICANN i s americkou vladou ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).