Hlavní navigace

Názor k článku Steve Jobs zemřel od Petr - Zkusím teď na většinu reakcí odpovědět. Víte mě smrt...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2011 19:05

    Petr (neregistrovaný)

    Zkusím teď na většinu reakcí odpovědět.

    Víte mě smrt S. Jobse mrzí, a to i přes všechny podrazy (nastudujte si něco o tom jak se např. choval k panu Wozniakovi) a profitování na hlupácích, které ho tam kde před smrtí byl vynesly.
    Musel totiž být také velmi chytrý a odhodlaný, aby se stal jedním z nejbohatších můžu světa a za to mu jistý obdiv prostě patří, bohatý a slavný chce být kde kdo a není na tom nic špatného... .

    Mě spíše šokuje a teď to opravdu beru podle sebe, že tak strašně bohatý člověk, který navíc trpí tak závažnou nemocí a musí si tudíž uvědomovat, že může klidně zítra zemřít, nemyslí (neviděl sem mu pro šťoury do hlavy, ale sledoval jeho činy) na nic jiného, než jak udělat ze 150 miliard 300 a z 300 pokud možno 600 a věnuje veškerou svoji tvůrčí energii a prostředky do vývoje módních hraček pro frajírky.

    Přitom kdyby si sedl, použil svou chytrou hlavu a "jen" 1/2 toho co má v bance nějak rozumě v těch posledních letech života rozdělil mezi jiné schopné vědce (ne to nalil do nějaké pochybné zaběhlé chyrity, kde maj manageři plat 10mega měsíčně) mohl prospět tolika lidem, možná i nám tady a skutečně pozitivně se zapsat do historie - stát se nesmrtelným.

    To co vykládám podle mnoha reakcí zde je pro většinu pouze nějaká utopie, nereálné fantazírování, ale není a opravdu chytří lidé jako chvílemi ,-) i třeba Gates si uvědomují, že když investují peníze na výzkum AIDS, rakoviny tak za 10-40 let bude lék na světě (ne až za 100) a jejich děti, nebo možná dokonce oni sami na tyto nemoci neumřou (šance, že každý z nás umře na nějaký druh rakoviny je poměrně veliká... nedělejme si iluze).

    Padla tu i argumentace, že některé věci si za peníze prostě nekoupíte..., ale to není tak docela pravda. Vždy když se vyskytla dostatečně velká poptávka (poptávku obyčejně charakterizujeme jako množství investovaných peněz) po něčem do té doby neuvěřitelném, nemožném našlo se až překvapivě rychle řešení, např. nukleární bomba a cesta na měsíc v době, kdy půlka lidstva neměla doma ani televizi a nebo antibiotika, když nám ti vojáci v zákopech začali nějak hodně umírat... .

    A v době kdy národní státy lejou stamiliardy do naprosto zbytečných věcí jako jsou další letadlové lodě, Pandury :-) zbývá na podobná "dobrodružství" víceméně jen ten soukromý kapitál a Jobs byl jeden z mála kdo mohl teoreticky vydat dostatečně velké částky aniž by se zruinoval. A mě pořád vrtá v hlavě otázka k čemu mu teď po smrti budou ty miliardy v bance, nebo k čemu by mu byly i kdyby tu s náma byl ještě dalších 10 let... .

    Jinak omlouvám se trochu za ten OT, vím, že tohle je převážně o IT a tohle sem až tak nepatří, ale nedalo mi to.

    Na konec dávám odkaz na jednoho takového vědce, který by si zasloužil nějakou miliardovou dotaci...
    http://www.youtube.com/watch?v=9RMx31GnNXY&feature=relmfu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).