Hlavní navigace

Stream přichází vedle seriálů i s krátkými filmy na kanálu Short Stream

4. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stream ve spolupráci s producenty z Negativu chystají další nálož obsahu pro internetovou televizi.

Kromě Negativu se do akce zapojila distribuční společnost Aerofilms a Festival krátkých filmů Praha. Plán je jasný – oslovit talentované tvůrce a scénáře, které dosud leží v šuplících, dostat na displeje monitorů, tabletů nebo mobilů. 

„Krátké filmy jsou ve světě mimořádně populární, protože ve srovnání s těmi tradičními nabízí jiný divácký zážitek. Nepřispívá k tomu jen stopáž, ale i tempo, které umožňuje rozehrát omezený počet motivů a postav. A právě pro tuhle kondenzovanost, přímočarost a hravost jim to v onlinu sluší,“ tvrdí v tiskové zprávě šéfproducent Streamu Lukáš Záhoř. Stream do nadějných scénáristů nasype během podzimu jeden milion korun. 

Stream otevřel dveře scénáristům a až do pátého září přijímá nápady na desetiminutové příběhy, které by byly realizovatelné v daném rozpočtu. Vítězné krátké filmy se pak kromě Streamu dostanou i na plátna kin. Premiéru budou mít v lednu 2017 v rámci Festivalu krátkých filmů Praha.

Tipy C

„Zatímco natáčení krátkých a celovečerních filmů se v zahraničí liší pouze výší rozpočtu, v Česku jde nejčastěji o školní produkce. A to bychom chtěli změnit. Nejen proto, aby i u nás vznikaly filmy, které budou opravdu zajímavé pro diváky a festivaly, ale protože jde o formát, na kterém můžou filmaři "dorůst“,“ dodává programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha Karel Spěšný.

Spolu s výzvou spouští internetová televize Stream.cz také kanál Short Stream s krátkými tuzemskými a zahraničními filmy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).