Hlavní navigace

Street View zprostředkovává fotky od uživatelů serveru Flickr

5. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na virtuálních procházkách se službou Street View si lze nyní prohlížet i fotky od uživatelů komunitního serveru Flickr. Pokud jsou pro právě prohlíženou lokalitu k dispozici nějaké další fotky, tak se v pravém horním rohu objeví rámeček „Fotky uživatelů“. Kliknutím na něj se zobrazí posuvná horizontální lišta s náhledy jednotlivých fotek. Odsud si pak lze do nového okna nechat otevřít fotku v plné velikosti. Prohlíženou lokalitu je tedy možné vidět i na alternativních fotkách, například za tmy…

Na virtuálních procházkách se službou Street View si lze nyní prohlížet i fotky od uživatelů komunitního serveru Flickr. Pokud jsou pro právě prohlíženou lokalitu k dispozici nějaké další fotky, tak se v pravém horním rohu objeví rámeček „Fotky uživatelů“. Kliknutím na něj se zobrazí posuvná horizontální lišta s náhledy jednotlivých fotek. Odsud si pak lze do nového okna nechat otevřít fotku v plné velikosti. Prohlíženou lokalitu je tedy možné vidět i na alternativních fotkách, například za tmy, pod sněhem nebo třeba jen z jiného úhlu.

Street View si automaticky vyhledává fotky na serveru Flickr a to z nabídky jen těch, které jsou veřejně přístupné. Dalším zdrojem fotek je pak Picasa Web Albums, služba pro sdílení fotek přímo z produkce Googlu. Některé fotky pocházejí i z projektu Panoramio, který Google koupil v roce 2007. Uživatelské fotky jsou na Street View vyhledávány v necelé dvacítce zemí, kam zatím služba zavítala. Od loňského roku mezi ně patří i Česká republika.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).