Hlavní navigace

Slovenská televize je v platební neschopnosti, uvažuje o sloučení STV 1 a STV 2

22. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 9. 2010

První a druhý program Slovenské televize by se mohly v dohledné době sloučit v jednu stanici. Na zasedání Rady STV v Bratislavě to podle serveru Mediálne.sk nastínil generální ředitel STV Štefan Nižňanský, podle něhož jde o nejkrizovější variantu, pokud se nepodaří vyřešit aktuální dluh veřejnoprávní televize ve výši 14 milionů eur. Sloučení programů by ale musela předcházet změna zákona.

K TÉMATU: Sportovní kanál STV 3 vysílá pouze osm hodin denně

Tipy C

Podle zákona o STV totiž slovenská veřejnoprávní televize má vysílat na dvou celoplošných analogových okruzích, což jsou programy STV 1 a STV 2. Televize provozuje také třetí program, sportovní stanici STV 3, ta však od léta omezila vysílání na pozdní odpoledne a večer. Denně začíná s vysíláním v 17 hodina končí hodinu před půlnocí. Pokud by se zákon nezměnil a STV by měla nadále provozovat oba základní programy, měl by její dluh podle Nižňanského uhradit stát.

STV je momentálně v platební neschopnosti, byť její management na letošní rok sestavil vyrovnaný rozpočet. Generální ředitel STV to vysvětluje poklesem příjmů z prodeje reklamních časů o 70 procent oproti předpokládanému výsledku. Pokud se vedení STV zmýlilo v položce příjmů z reklamy o 70 procent, jde buď o neschopnost vedení, nebo úmysl. Kloním se k tomu druhému, prohlásil podle Mediálne.sk radní Andrej Miklánek, který v minulosti zakládal sportovní program STV 3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).