Hlavní navigace

Symantec: Windows s méně chybami a rychlejšími opravami

23. 3. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Symantec rozhodně nelze brát jako nějakého pochlebovače produktům od Microsoftu a i proto vypadá zajímavě poslední statistika této renomované společnosti týkající se počtu bezpečnostních chyb a rychlosti vydávání patřičných oprav. Ve druhém pololetí roku 2006 si z hlediska bezpečnosti podle Symantecu vedl systém Windows velmi dobře. Objeveno bylo 39 chyb a z toho jen tucet patřil mezi ty kritické. Průměrně vyšla oprava za 21 dnů. Výrazně si pohoršil Red Hat, v jehož produktech bylo…

Společnost Symantec rozhodně nelze brát jako nějakého pochlebovače produktům od Microsoftu a i proto vypadá zajímavě poslední statistika této renomované společnosti týkající se počtu bezpečnostních chyb a rychlosti vydávání patřičných oprav. Ve druhém pololetí roku 2006 si z hlediska bezpečnosti podle Symantecu vedl systém Windows velmi dobře. Objeveno bylo 39 chyb a z toho jen tucet patřil mezi ty kritické. Průměrně vyšla oprava za 21 dnů. Výrazně si pohoršil Red Hat, v jehož produktech bylo podle Symantecu nalezeno 208 chyb a jejich záplatování trvalo v průměru 58 dní. Sun už ale zprávu Symantecu zpochybnil a tvrdí, že poškozuje jeho dobré jméno. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).