Hlavní navigace

Symbol „Umí dobře česky“ usnadní výběr set-top-boxu

29. 5. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Náš sesterský server DigiZone.cz zavádí označení „Umí dobře česky“, které mohou získat set-top-boxy splňující tyto podmínky: srozumitelný český návod k použití, české menu a správná česká diakritika v teletextu i elektronickém programovém průvodci (EPG). Díky této „pečeti kvality“ už uživatelé nebudou muset pochybovat, zda se s přístrojem snadno dorozumí. Firmy, které pro český trh zajišťují dodávky set-top-boxů s plnou podporou češtiny, přijaly pečeť „Umí dobře česky“ velmi vřele. Stejně tak…

Náš sesterský server DigiZone.cz zavádí označení „Umí dobře česky“, které mohou získat set-top-boxy splňující tyto podmínky: srozumitelný český návod k použití, české menu a správná česká diakritika v teletextu i elektronickém programovém průvodci (EPG). Díky této „pečeti kvality“ už uživatelé nebudou muset pochybovat, zda se s přístrojem snadno dorozumí. Firmy, které pro český trh zajišťují dodávky set-top-boxů s plnou podporou češtiny, přijaly pečeť „Umí dobře česky“ velmi vřele. Stejně tak české ministerstvo informatiky. Realizaci této myšlenky považujeme za podmínku úspěšného přechodu na DTV, proto nás těší, že i soukromý sektor jde stejným směrem, jako stát ve své informační kampani, vyjádřil názor ministerstva informatiky náměstek Pavel Kolář. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).