Hlavní navigace

T-Mobile a iDnes prodávají online hudbu

12. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na českém Internetu je o dva online prodejce hudby více. Tím prvním je mobilní operátor T-Mobile, který pod hlavičkou T-Music Play nabízí zhruba 400.000 skladeb českých a zahraničních interpretů vč. těch populárních. Cena skladby začíná na 21 korunách a 90 haléřích. Kompletní alba stojí od 249 korun výše. Hudbu lze přehrávat na počítači s Windows nebo ve vybraných kapesních přehrávačích a mobilních telefonech. Hudba je opět chráněna formou DRM a služba je bohužel dostupná jen pro zákazníky T…

Na českém Internetu je o dva online prodejce hudby více. Tím prvním je mobilní operátor T-Mobile, který pod hlavičkou T-Music Play nabízí zhruba 400.000 skladeb českých a zahraničních interpretů vč. těch populárních. Cena skladby začíná na 21 korunách a 90 haléřích. Kompletní alba stojí od 249 korun výše. Hudbu lze přehrávat na počítači s Windows nebo ve vybraných kapesních přehrávačích a mobilních telefonech. Hudba je opět chráněna formou DRM a služba je bohužel dostupná jen pro zákazníky T-Mobilu. Platba totiž probíhá buď odečtením patřičné částky z kreditu předplacených karet nebo přičtením sumy na pravidelnou měsíční fakturu. (T-Mobile)

S online prodejem hudby začal i zpravodajský portál iDnes a to v rámci online půjčovny videa Topfun. Zatím je k dispozici 200.000 skladeb, ale nabídka se má rozrůstat. I zde je nasazena nepopulární DRM ochrana, ovšem hudbu bude možné vypálit na běžné Audio CD. Oproti T-Music Play lze hudbu na serveru Topfun zaplatit řadou způsobů od Premium SMS a audiotextu přes převod na účet či s pomocí platební karty až po systém PayPay. Cena skladby začíná na 24 korunách (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).