Hlavní navigace

T-Mobile vsadil na nové sítě. Tržby poskočily o víc než dvanáct procent

25. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Jan Sedlák
Zatímco O2 se loni rozdělilo, T-Mobile pokračuje v integraci s GTS a T-Systems. Operátor loni zvýšil tržby o 12,5 procenta na 27,1 miliardy korun.

Průměrná útrata zákazníků klesá. Během loňského roku spadla o čtyři procenta na 253 korun. Rostou ale data, na která operátoři po zavedení neomezených hlasových tarifů sází nejvíc. 

Podíl nehlasových služeb na tržbách z mobilů už se u T-Mobilu dostal na pětačtyřicet procent. Objem přenesených dat vzrostl meziročně o téměř sedmdesát procent a přesáhl 17 600 terabytů.

„Dokončili jsme proces integrace a zaměřili se na rychlá data zejména prostřednictvím LTE a zároveň jsme se snažili přesvědčit firemní zákazníky o tom, že jsme schopni vyhovět všem jejich komunikačním potřebám,“ uvedl generální ředitel Milan Vašina.

Operátor pokračoval v rozšiřování sítě LTE, která ke konci roku pokrývala 82 procent populace a 80 procent území Česka. Vedle toho spouštěl nové technologie, které právě rychlý internet využívají – Voice over LTE, Voice over Wi-Fi nebo speciální síť pro internet věcí.

Tipy C

Rekordy hlásí i O2 

Návrat do čísel, která dělají majitelům radost, oznámilo i rozdělené O2. Firma ohlásila čistý zisk 5,1 miliardy korun, tedy o 45 procent více než v roce předchozím. Hlavními růstovými oblastmi byla mobilní data, internetová televize O2 TV a aktivity na Slovensku. 

Propad už podle posledních veřejných finančních výsledků zastavil i Vodafone, jehož zisk poskočil od předloňska o 67 milionů korun na 267 milionů. To vypadá hezky, ale o dvě účetní závěrky zpět hlásil operátor finančnímu úřadu zisk skoro čtyřnásobný. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).