Hlavní navigace

TechSquare jde poprvé mimo Prahu. Pouští se do ostravského dobrodružství

26. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jeden z prvních pražských co-workingových prostor postupně mění své zaměření a specializuje se spíš na propojování korporací a startupů.

TechSquare toho za šest let historie zažil hodně. Byl v podstatě líhní tuzemského startupového ekosystému. Teď je ale všechno jinak. Firma se zaměřila na hledání společné řeči mezi korporacemi a startupy. To se stalo hlavní náplní Veroniky Peterkové a Renaty Nemkyové

Co-working je tak jen doplňkovou službou pro spolupracující startupy. Od nového roku by navíc měli prostory, ve kterých kdysi seděl StartupYard nebo Credo Ventures, obsadit vývojáři z Blueberry. 

Teď se TechSquare rozšiřuje na sever Moravy. "Ostravu považujeme jako centrum regionu s obrovským potenciálem,“ říká šéfka TechSquare Veronika Peterková. 

UX DAy - tip 2

Nová pobočka vzniká ve spolupráci s lokálním partnerem. Primární rolí ostravského týmu bude zajistit startupům úzký kontakt s místními velkými hráči a garantovat jim, stejně jako pražský TechSquare, přístup ke kompetentním lidem v korporacích. „Pro udržování takových kontaktů je naprosto nezbytné o vztahy pečovat, znát do detailu lidi „od recepce k boardu“ a vědět včas o významných interních změnách. Pro takovou míru detailu je nutné být přímo v centru dění, “ dodává Peterková.

Ostravský region je podle Peterkové zajímavý z pohledu zavádění Průmyslu 4.0 a možnost přeshraniční spolupráce s polskými firmami. Severomoravskou pobočku povede Jiří Týn, a kromě kontaktů disponuje i prostory v centru města. „Coworkingu se nebráníme, rozjíždět jej však budeme v závislosti na poptávce,“ dodává Týn.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).