Hlavní navigace

Telefónica O2 bude Tiscali platit 43 miliónů za vytáčené připojení

9. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) nařídil Telefónice O2 (dřívějšímu Českému Telecomu) zaplatit dalších 43 miliónů korun alternativnímu telekomunikačnímu operátorovi Tiscali. Ve sporu jde o to, že Telefónica O2 nezaplatila za červenec až prosinec 2005 alternativnímu operátorovi za terminaci vytáčeného připojení k Internetu částku uvedenou ve smlouvě, ale pouze minimální částku stanovenou ČTÚ. Tiscali chce rozdíl doplatit. ČTÚ už v únoru 2006 Telefónice O2 (resp. tehdy Českému Telecomu) nařídil…

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) nařídil Telefónice O2 (dřívějšímu Českému Telecomu) zaplatit dalších 43 miliónů korun alternativnímu telekomunikačnímu operátorovi Tiscali.

Ve sporu jde o to, že Telefónica O2 nezaplatila za červenec až prosinec 2005 alternativnímu operátorovi za terminaci vytáčeného připojení k Internetu částku uvedenou ve smlouvě, ale pouze minimální částku stanovenou ČTÚ. Tiscali chce rozdíl doplatit. ČTÚ už v únoru 2006 Telefónice O2 (resp. tehdy Českému Telecomu) nařídil zaplatit 23 milónů korun. Dominantní český operátor se tenkrát obrátil na soud, který jeho žalobu později zamítl. U soudu zřejmě skončí i aktuální rozhodnutí ČTÚ.

Telefónica O2 podle Tiscali neplatí aní letos takové částky, které stanovuje vzájemná smlouva. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).