Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Telefónica O2 výrazně rozšíří UMTS i EDGE od Xspy - 1998 -Dial ;2001 -GPRS ; 2004 -CDMA...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2008 14:39

    Xspy (neregistrovaný)
    1998 -Dial ;2001 -GPRS ; 2004 -CDMA ;2007 -UMTS ... To jsou data , kdy jsem začal aktivně používat jednotlivé technologie.
    Když se ovšem dívám do kalendáře vidím pomalu končící rok 2008 a mobilní připojení , které nekonkuruje fixnímu cenou , kvalitou ani velikostí datového omezení (FUP) .
    Není to dlouho co proti zkvalitnění a upgradu mobilních technologií padaly věcné argumenty typu , "zákazníci o něj nestojí" a "stávající stav je na odeslání emailu a občasné shlédnutí několika stránek vyhovující" .
    Samozřejmě někdo ,kdo je ve firmě zvyklý na soukromou E1 výhody mobilního připojení nedocení , tomu opravdu bude stačit pokud se v zácpě na dálnici připojí na několik minut za kterou vyřídí administraci . A podle toho pak vypadá monopolární nabídka našich operátorů .
    Jako uživatel , který už několik let nepoužívá pro osobní potřebu permanentně fixní připojení(fixace na jedno místo a nutnost vyvedení kabeláže v cizím bytě už dávno nevyhovuje .)a musím konstatovat , že stávajícím standardním webovým prezentacím a multimédiím začíná díky přísné a umělé limitaci stávajících technologií docházet dech velmi brzo . Bohužel , pokud skutečně doufáme v plnohodnotnou náhradu fixního připojení můžeme dnes na mobilní datové tarify i služby zapomenout . A další investice do EDGE technologie tenhle stav opravdu nezvrátí ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).