Hlavní navigace

Názor k článku Telekomunikace v roce 2014: příchod LTE, zdražení tarifů i okleštění práv od anonym - Tak opět další litanie na téma konstruktivis­tických vizí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2015 16:10

    bez přezdívky

    Tak opět další litanie na téma konstruktivis­tických vizí pana Peterky o regulaci všehomíra k obecnému blahu. Pokud vám jde opravdu o to, a nikoliv o křeslo šéfa ČTÚ, pište o technologické neutralitě a privatizaci frekvencí (klíčové slovo: Milton Mueller), na kterých si můžete následně postavit broadband pro každého za dvacet korun ročně a se smlouvou, kterou lze kdykoliv vypovědět. Good luck!

    Ad Husákova novela: pokud někdo podepíše smlouvu na dobu určitou a je svéprávný, měl by ji také celou dodržet, ať se týká tarifů nebo odběru kakaových bobů. Celá tato šaráda jen deformuje obecné právní prostředí v ČR a implikací debility spotřebitele ospravedlňuje růst moci všemožných úřadů, které jej následně "chrání".

    Dražší tarify: ano, ale nikdo vás nenutí si je kupovat. Podpultových nabídek je stále neúrekom - Tarifomat, ČD, pak jsou velcí virtuálové Tesco (oni opravdu mají minutu za 1,25 CZK), ČEZ (solidní značka, dobrý postpaid). Zpráva o těchto nabídkách zasáhla miliony lidí, kteří na ni kašlou a zůstávají tam, kde jsou. Lze tak dovodit, že telco služby tím pádem nejsou jen o ceně, ale i o dalších parametrech, které vy nevidíte.

    Gorila: vaše informace o tomto výstřelu do tmy jsou zcela mimo. Gorila dostala od odcházejícího vedení O2 naprosto nevídané komerční podmínky (zajímala by mě individuální motivace člověka z TEF, který jim to podepsal). Úspěšné to bylo leda v tom, že (za peníze O2) byla vidět. Aktivací pitomé předplacené karty měla v nízkých jednotkách tisíc a bail out (opět za velmi výhodných podmínek) byl pro investora mnohem výhodnější než nová dohoda s PPF. Vaše konspirační teorie o zavření Gorily kvůli jejímu raketovému úspěchu je naprostý nesmysl.

    LTE: To je asi nejlepší telco zpráva roku pro kohokoliv mobilního, konec šnečího EDGE. I na tom "neplnohodnotném" 900 LTE jsme měli v lese uprostřed ničeho 7 Mbit (je možné, že daný vysílač byl ve zkušebním provozu, což jsme ve své spotřebitelské debiltě neuvědomili).

    Propojený kontinent - k čemu nám to bude a co nás to nakonec bude stát? Jste schopen pochopit skryté náklady a negativa jednoduše vypadajících blbostí, které doporučujete?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).