Hlavní navigace

Názor k článku Test: Odpovídá státní správa na emaily? od David Weil - ad draze placení flákači: to se mi opravdu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2004 9:53

    David Weil (neregistrovaný)
    ad draze placení flákači: to se mi opravdu "líbí", jak všechno umíš fundovaně zhodnotit. Jistě máš v malíčku platové tabulky státních zaměstnanců ... ministerští úředníci mají totiž stejné platové tabulky jako učitelé a zdravotníci.. ti jsou ale taky s platy za vodou, že, to je všeobecně známé. Chytráku.

    Předpokládám, že zohledňujete i takové věci, jako je délka dovolené, na většině větších úřadů, škol i nemocnic dále možnost velmi levných obědů, často možnost podnikové dovolené za nízkou cenu a další výhody, které se těmto zaměstnancům dostávají. A to jsem ještě nezmínil krátkou a hlavně pevnou pracovní dobu (výjimkou jsou lékaři a do jisté míry kvalitní učitelé - příprava na hodinu trvá dost dlouho, pokud ji má člověk udělat pořádně. Ale takových učitelů je málo.).

    Znám pár lidí, kteří jsou zaměstnáni na různých úřadech. Všichni brblají, jak mají nízký plat. Když jsem je ale vyzval, ať jdou tedy jinam, tak VŠICHNI!!! odmítli, že to ne. Jinde by přeci neměli to a to (a začali vyjmenovávat takové věci, že jsem se nestačil divit - právě výše uvedené výhody).

    Není pravdou, že jsou na tom úřadníci špatně. Naopak si žijí velmi nad poměry a možnosti tohoto státu. To, co nedostávají přímo formou mzdy, to je jim více než bohatě kompenzováno neuvěřitelnými výhodami kolem a velmi slušnou jistotou stálého zaměstnání.

    Navíc většinou také platí to, že soukromý zaměstnavatel by většinu lidí za práci, jakou odvádějí, dávno vyrazil (stihl by to už ve zkušební lhůtě). A to si tito úředníci často uvědomují.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).