Hlavní navigace

The Guardian bude na Internetu pod jednou značkou, TheGuardian.com

27. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Britské noviny The Guardian najdete na několika dalších místech ve světě a většinou používají samostatnou internetovou „značku“ (což v praxi znamená hlavně doménu). Nový plán je dostat všechno na jedno místo

The Guardian se chystá aktivity na Internetu ve Velké Británii, USA a Austrálii dostat pod jednu značku, TheGuardian.com. A tím také pod jednu doménu. Jakkoliv to může vypadat jako výhodné hlavně pro čtenáře, velmi pravděpodobným zásadním důvodem je výrazné polepšení si jednoho webu v návštěvnosti. A tím lepší pozice vůči inzerentům.

Tanya Cordrey, šéfka digitálu u Guardian News Media změnu komentuje jako „malou změnu adresy, ale velký krok pro Guardian“. Podle Cordrey změna odpovídá i evoluci z respektovaných britských národních novin na vedoucí globální zpravodajskou a mediální značku. 

Web The Guardianu je navštěvován zhruba 80 miliony návštěvníky měsíčně a většinou jde o návštěvníky mezinárodní – pouze zhruba třetina návštěvníků je z Británie.

BRAND24

Kdy The Guardian přejde na www.theguardian.com oznámeno nebylo. V aktuální podobě je The Guardian dostupný na www.guardian.co.uk, m.guardian.co.uk, a www.guardiannews.com (US verze). V lednu navíc The Guardian začal působit v Austrálii, pro kterou ale používá www.guardian.co.uk/world/australia

Zdroj: Guardian to launch new platform to streamline access to web content

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).