Hlavní navigace

Názor k článku Tim Berners-Lee varoval před špehováním od Radek Novak - mezi virtuální realitou a skutečnou realitou. Jistě 99...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 3. 2009 11:03

    Radek Novak
    mezi virtuální realitou a skutečnou realitou. Jistě 99 procent uživatelů internetu nemá dnes možnosti, čas, schopnosti vytvářet svůj virtuální obraz. Takže zatím řada otisků ve VR se více méně blíží reálnému chování. Bude to tak vždy? Proč mazat cookies (opravdové veby jedou přes databázi a nějaké cookies k ukládání udajů vůbec nepoužívají).
    Kdysi jsem se setkal s program, který prostě emuluje pohyby myší a sem tam náhodně klikne. V důsledku pak chaoticky brouzdá po webech. Dá se na takto získajích udajích postavit nějaká marketingová studie a strategie?
    Proto pokud už bych vůbec chtěl, navrhl bych přesně opačný postup ochrany - tj. smazání rozdílu mezi tím co dělá uživatel a co dělá virtuální (ro)bot.
    Nejen pro právníky to bude obzvlášť perla, až takový náhodně surfující bot začne "prohlížet" pedofilní obrázky a zároveň bude surfovat po stránkách katolické cirkve :o)))
    Zatím věříme, že tento text píše člověk a na tlačítko myši kliká člověk. Dávno už to tak nemusí být, stejně jako se řada vtipálků naučí generovat fikci. Ono se to netýká jen internetu, ale i všech špiclovacích systémů. Big Brother není realita - je to inscenace. A je snad spontánní inscenace v záběru pouličních kamer trestná? ZATÍM nikoli.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).