Hlavní navigace

Tisíce lidí si stáhly neexistující PC verzi GTA V a nakazily si počítač virem

24. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hra Grand Theft Auto V prozatím pro osobní počítače neexistuje a ani není příliš jasné, kdy bude. Přesto tisíce lidí ochotně stahují a stahují.
GTA V PC fake

GTA V PC fake

Grand Theft Auto V je enormně úspěšná hra, ale pro PC ji zatím mít nemůžete. Jak hodně by ji lidé chtěli? Tak hodně, že se tisíce uživatelů nakazily virem, který si do počítače zanesli pod dojmem, že (přes torrent) stahují právě PC verzi GTA V.

Odkazy na povedený útok na lidskou důvěřivost samozřejmě našli i v Googlu, při hledání se objevovaly na počátečních pozicích. Po spuštění SETUP.EXE, který se tvářil jako instalace GTA V, se hra samozřejmě neobjevila. Místo toho, už v okamžiku spuštění, došlo k napadení počítače.

Falešné GTA V pro PC najdete i na Facebooku, například v podobě Stránky Gta V For PC Download Torrent, ale v tomto případě jde o další typické podvodné schéma. Dostanete se na vyplňování dotazníků, které zpravidla vedou k získání telefonních čísel nebo alespoň mailových adres.

Předmětný torrent najdete například na Grand Theft Auto 5 – PC a nechybí ani záplava videí, které inzerují totéž (viz například GTA 5 Crack PC Full Game Download 100% | Working | Free!). A pokud si ještě stále myslíte, že na něco takového nemůže nikdo naletět, zkuste Grand Theft auto V Full Game PC (By Mojito Team) a tamní pohádky:

We successfully hacked and collected all Grand Theft Auto V Source Codes/Files, We  collected also secret PC GTA V version ! We encoded some hidden codes and we got Grand Theft Auto V for PC, to get GTA V we created for you GTA V Downloader and Cracker, It’s really easy to use, by the way if you still need help, you can watch Video Tutorial at the bottom of site.

BRAND24

Důvěřivost lidí zjevně nezná mezí. 

Zdroj: Legit-Looking GTA V PC “Leaked” Setup Infects Thousands of PCs Worldwide.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).