Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Tiskovka Českého Telecomu aneb Co v novinách nebylo od Olga - Vážení diskutující, pročetla jsem souhn názorů na tiskovku ČTc,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2004 17:18

    Olga (neregistrovaný)
    Vážení diskutující,
    pročetla jsem souhn názorů na tiskovku ČTc, která proběhla minulý týden na téma služby ADSL, Internet Express a synergie spolupráce s Eurotelem. Protože jsem zjistila, že i já jsem středem diskuse, byť to rozhodně nebyl záměr, využiju této diskuse k vysvětlení "Proč jsem šla na tiskovku"?
    1. ano, Tiscali má i portál a novináře, ale já to nejsem
    2. jsem manažerka pro regulační záležitosti a propojování s operátory
    3. do okamžiku zveřejnění informace o tiskovce TIS a uvedení nové služby ČTc TIS neobdrželo velkoobchodní nabídku služby Internet Express, kterou má podle telekomunikačního zákona obdržet v okamžiku, kdy jí obdržel jiný operátor nebo organizační jednotka ČTc, včetně Eurotelu, takže pokud jsem chtěla info
    4. musela jsem na tiskovku
    5. představila jsem se pouze svým jménem, až Vladan Crha mě "takticky" donutil, abych řekla společnost a pak mi odmítl odpovědět na jakoukoli otázku
    6. na tiskovku jsem byla oficiálně registrovaná a dostala jsem i informační materiály,takže mě ČTc mohlo informovat, že nemám nárok na dotazy už u dveří
    7. podání na ČTU, UOHS a do Komise EU je už na cestě:)

    Hezký večer a díky za podporu:) Olga
  • 18. 5. 2004 12:17

    Vladan Crha (neregistrovaný)
    Vážená paní Sedláčková,

    v bodě 5. nemluvíte pravdu. S otázkami jsem Vás odkázal na diskusi po skončení tiskové konference s tím, že jde o akci ČTc pro novináře - viz záznam na http://live.atlas.cz.

    Pokud skutečně nechápete, jaký je smysl tiskové konference (čemuž se mi nechce věřit), připravím napříště pro pracovníky Tiscali stručný manuál. Bude k vyzvednutí u registrace.

    Těším se na shledanou.

    Vladan Crha
  • 19. 5. 2004 8:35

    Petr Kratochvíl (neregistrovaný)
    Milý Vladane Crho,
    nebojte se, my skutečně všichni chápeme jaký je smysl tiskových konferencí. Některé firmy se snaží novinářům vsugerovat, že to, co nabízejí zákazníkům je skutečná bomba, kterou musí každý mít. A i když se navíc přihodí chudým novinářům bloček a reklamní tužka, vyjde to levněji než televizní reklama. Pokud je ještě novinář "pomalejší", nebo bohužel není z oboru (klasicky viz. právo), je velká šance že se dostane PR materiál ke čtenářům v původní podobě.

    Byl jsem několikrát na TK ČTc, ale arogance a manipulování s fakty mě několikrát natolik otrávilo, že už žádnou jinou s největší pravděpodobností nenavštívím.
    s pozdravem
    Petr Kratochvíl, Chip
  • 19. 5. 2004 13:08

    socka (neregistrovaný)
    pane Crha, me se zas nechce verit to vase "Těším se na shledanou.", to bylo skutecne urcene pani Olze ?
  • 20. 5. 2004 10:28

    Vladan Crha (neregistrovaný)
    Milý pane Kratochvíle,

    nevím přesně, co má Váš kyselý příspěvek společného s mojí reakcí, ale svědčí o nízké míře Vaší novinářské profesionality.

    Narazíte-li na manipulaci s fakty, rozkryjte ji. Máte-li pocit, že se k Vám někdo na jakýchkoliv tiskovkách chová arogantně, vracejte mu to stejnou měrou. Hodláte-li však docházet pouze na akce subjektů, které Vám jsou z nějakého důvodu sympatické, nepřispěje to k vyváženosti Vašich článků.

    Vaše rozhodnutí nicméně respektuji. Budeme se muset bez Vás na našich tiskovkách obejít.

    S pozdravem,

    Vladan Crha



  • 20. 5. 2004 11:07

    Petr Kratochvíl (neregistrovaný)
    Milý pane Crho,
    myslím že míru mojí profesionality můžeme nechat na jiných lidech a především na čtenářích časopisu...

    Manipulace s fakty? Myslím že každý kdo občas navštívil jakoukoliv TK vím o čem mluvím. Nehodlám tady popsat 2 listy papíru A4, tak uvedu jen 2 příklady z mnou naposledy navštívené TK.
    1) Srovnávala se tam rychlost GPRS a modemu (šlo o představení "paušálu pro dialup"). A nevíte čemu říkám manipulace s fakty? Jak jinak chcete nazvat srovnání víkendové a mimošpičkové služby s testem GPRS připojení ve špičce a navíc v centru prahy.
    2) Další příklad se týká ADSL. Na TK jsem položil dotaz, zda se je objednání této služby vázáno na nucené objednání hlasového tarifu od od ČTc. Dostalo se mi "zakuklené odpovědi" že nikoliv, ale... Jinými slovy mlžení, mlžení a mlžení.
    A k té aroganci? Vy mi radíte, abych byl k panu Berdárovi arogantní? (pokud nevíte o čem mluvím, pusťte si záznam z výše zmiňované TK) Ne, já nehodlám klesnou na tuto úroveň a raději volím ústup. Možná je to ode mne zbabělé, ale nehodlám si kazit den takovýmito epizodami.

    A poslední moje tvrzení jste otočil. Ne nehodlám docházet POUZE na TK sympatických firem. Chci chodit na všechny TK, kde se ke mě chovají normálně a chci nechodit POUZE tam, kde ze mě dělají pitomce a navíc jsou arogantní. A o tom, že to není jen můj názor mě utvrzují i dopisy čtenářů, kteří se s tím také setkávají...
    s pozdravem
    Petr Kratochvíl
  • 20. 5. 2004 14:54

    Vladan Crha (neregistrovaný)
    Naposledy a jenom stručně, nemyslím si, že by tahle diskuse zajímala více, než dva tři čtenáře:

    - Váš předchozí příspěvek působil zaujatě, tedy neprofesionálně. Každý ať to však posoudí sám.

    ad 1) na TK byla ukázka připojení přes dial-up a přes GPRS. Že je dial-up (v průměru) rychlejší než (průměrné) GPRS je myslím nezpochybnitelné. Jako ukázka to bylo také prezentováno, nic víc, nic míň.

    ad 2) pokud je odpověď nedostatečná či nesrozumitelná, můžete otázku (a to i na naší tiskovce) opakovat. většina novinářů to tak řeší.

    Je mi vcelku jedno, hodláte-li chodit POUZE tam či nechodit POUZE jinam. Nepodsouvejte nám však věci, které nejsou pravdivé.

    Vladan Crha
  • 20. 5. 2004 15:30

    Petr (neregistrovaný)
    Pane Kratochvíle, to nemá smysl. Diskuze s člověkem, který se živí tím, že za peníze vymýšlí mlhy, lži a polopravdy, je pod úroveň slušných lidí. Máte mé sympatie a uděláte nejlépe, budete-li Váš čas věnovat užitečnějším směrem než házet hrách na zeď.
  • 24. 5. 2004 12:50

    Petr Kratochvíl (neregistrovaný)
    Ad 1) Ano, je zpousta nezpochybnitelných věcí, kameny nemohou padat z nebe, nemohou létat věci těžší než vzduch a země je placka.
    A teď něco ze života:
    Mě jede dial-up 28,8 kb (okolí mb), kolegovi (šéfredaktor chipu) 9 kb (praha9). GPRS mě jede v průměru 35 kb (šr ch 31 kb) - oba eurotel/6110i. kolegovi noskovi u T-m/se 60 kb. Co mám víc dodávat?

    A ještě se prosím zeptám - když je rychlost dial-upu tak nezpochybnitelně větší, kolik je prosím garantovaná rychlost? Slyšel jsem něco o 28,8 ale to určitě byly jen nepravdivé pomluvy :))

    Ad 2) Odpověď nebyla ani nedostatečná ani nesrozumitelná. Znovu opakuji - pusťte si to video a pochopíte proč jsem už neměl náladu se ptát znovu.

    A k poslednímu bodu - nanapsal jsem JEDINOU VĚC, která by nebyla pravdivá. A když už jsme u tohoto bodu - podíváme se nazpět na příspěvky:

    Napsal jsem:
    Byl jsem několikrát na TK ČTc, ale arogance a manipulování s fakty mě několikrát natolik otrávilo, že už žádnou jinou s největší pravděpodobností nenavštívím.

    Vaše reakce:
    Hodláte-li však docházet pouze na akce subjektů, které Vám jsou z nějakého důvodu sympatické, nepřispěje to k vyváženosti Vašich článků.

    Cítíte ten ROZDÍL?

    Ale už toho nechám a budu se řídit radou pana Petra...

    Petr K.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).