Hlavní navigace

Tomáš Čupr už neřídí Damejidlo.cz, prodává i polovinu svého podílu

9. 6. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Po necelých dvou letech převzal funkci výkonného ředitele Lukáš Uhl, který dosud zastával pozici provozního ředitele. Čupr současně prodává polovinu svého podílu ve firmě.

Služba na rozvoz jídla Damejidlo.cz má nového výkonného ředitele. Ten dosavadní, Tomáš Čupr, který projekt vedl od jeho spuštění v listopadu 2012, předal předminulý týden funkci dosavadnímu provoznímu řediteli Lukáši Uhlovi. Informaci jako první přinesl server CzechCrunch.cz.

Projekt Damejidlo.cz je v současné době jedničkou na tuzemském trhu a jeho pozici neohrozil ani loňský vstup globální služby Foodpanda. Ta před nedávnem oznámila utlumení aktivit nejen v Česku, ale i sousedním Slovensku.

Čupr aktuální předání výkonných pravomocí přirovnává k podobnému kroku, ke kterému se uchýlil v září 2012, když pozici výkonného ředitele ve slevovém serveru Slevomat.cz svěřil Peteru Irikovskému.

Podle svých slov se z Damejidlo.cz ale nestahuje úplně. Zatímco nový výkonný šéf bude mít na starosti finance a procesy uvnitř firmy, Čupr chce působit jako garant růstu a produktového rozvoje.

„Moje role nespočívá v řízení procesů a financí, ale řízení celé firmy. Tedy zejména marketingu, obchodu, produktu, atd. Odpovědnost za postupy a výsledky je u mne, stejně tak jsou u mne rozhodovací pravomoci. Tomášova role spočívá v poradenství a v pomoci s otvíráním dveří a s publicitou,“ upřesnil ve vyjádření pro Lupa.cz Lukáš Uhl.

Jeho hlavním úkolem, který dostal od vlastníků firmy, je zajistit silný růst počtu klientů. „Nyní jsme na 100 tisících objednávkách měsíčně a do budoucna cílíme na několikanásobek tohoto množství,“ uvedl Uhl s tím, že v současné době neplánuje žádné personální změny.

Podle Tomáše Matějčka ze společnosti Miton Investmet, která je jedním ze spolumajitelů Damejidlo.cz, zůstává Čupr i nadále blízko firmě a bude se podílet na jejím strategickém směřování.

„Tomáš se chce věnovat novým projektům a to je jediný důvod jeho odchodu,“ uvedl Matějček.

Čupr se k projektu Damejidlo.cz dostal na podzim roku 2012, kdy investiční firma Slevomat Ventures, ve které působí jako předseda představenstva, majetkově vstoupila do firmy Pizzatime. Ta provozovala stejnojmenný agregátor nabídek dovozu hotových jídel do domu. Po vstupu Slevomat Ventures došlo k přejmenování na Damejidlo.cz, byť provozovatelem je i nadále firma Pizzatime.

Kromě odchodu z pozice výkonného ředitele Čupr prodává i část svého podílu v Pizzatime. „Jedná se zhruba o polovinu mého podílu,“ potvrdil Čupr s tím, že hodnota transakce je ve výši „nižších desítek milionů korun.“ Prodávaný podíl odkoupí stávající akcionáři firmy Pizzatime. Jak konkrétně si ho rozdělí, není zřejmé.

Aktuálně pětinu firmy vlastní její zakladatel Adam Kurzok. Čupr vlastní 16% podíl prostřednictvím své investiční firmy bizthusiasm B.V. Zbylých 64 % patří společnosti Slevomat Ventures, kterou společně vlastní Miton Investment, bizthusiasm B.V. a Enern Tech. Vzhledem k tomu, že Slevomat Ventures je akciovkou s akciemi na majitele, není možné zjistit, jaké mají jednotliví akcionáři ve firmě podíly. 

K určitým majetkovým změnám v Pizzatime došlo už loni v listopadu. Tehdy se navýšilo základní jmění Slevomat Ventures z 2 milionů Kč na 15 426 184 Kč. Toto zvýšení mělo sloužit především k financování dalšího rozvoje projektu Damejidlo.cz. Zároveň došlo i k změně akcionářské struktury firmy.

„Změna akcionářské struktury souvisí s financováním pro projekt Damejidlo.cz, na kterém se podíleli pouze původní akcionáři společnosti. Došlo k drobným přesunům v efektivním vlastnictví projektu Damejidlo.cz. Principy a vlastnictví Slevomat Ventures jako investiční platformy se nikterak nemění a budeme ji dále společně využívat,“ uvedl tehdy spolumajitel Miton Investment Tomáš Matějček.

BRAND24

Majoritní akcionář firmě loni vypomohl dlouhodobou půjčkou. Slevomat Ventures poskytl společnosti Pizzatime v letech 2012 a 2013, dle smlouvy podepsané v roce 2012 s úvěrovým rámcem 2,5 milionů Kč, půjčku ve výši 2,445 milionů Kč. Z účetní uzávěrky ale vyplývá, že firma Pizzatime získala od Slevomat Ventures loni ještě další úvěr ve výši 24,3 milionů Kč. 

Jak se loni po finanční stránce dařilo projektu Damejidlo, není zřejmé, firma v obchodním rejstříku dosud nezveřejnila finanční závěrku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).