Hlavní navigace

TOPkontakt.cz: konkurence pro Firmy.cz od iDnes

14. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mediální skupina MAFRA přišla s novým serverem TOPkontakt.cz, což je databáze firem a institucí ne nepodobná Firmy.cz portálové jedničky Seznam.cz. TOPkontakt.cz běží jako součást zpravodajského serveru iDnes. MAFRA si pravděpodobně od nové služby slibuje posílení své pozice na českém Internetu. Na konkurenční Firmy.cz podle NetMonitoru v srpnu zavítalo 2 091 431 reálných uživatelů, což už je celkem zajímavé číslo.

Mediální skupina MAFRA přišla s novým serverem TOPkontakt.cz, což je databáze firem a institucí ne nepodobná Firmy.cz portálové jedničky Seznam.cz. TOPkontakt.cz běží jako součást zpravodajského serveru iDnes. MAFRA si pravděpodobně od nové služby slibuje posílení své pozice na českém Internetu. Na konkurenční Firmy.cz podle NetMonitoru v srpnu zavítalo 2 091 431 reálných uživatelů, což už je celkem zajímavé číslo.

Server TOPkontakt.cz je také napojen na databázi produktů a služeb z katalogu TakeIT, která je nyní provázaná s adresářem firem. Uživatelé si tedy mohou u nalezené firmy zobrazit nabízené produkty/služby nebo u nalezených produktů naopak zobrazit firmy, které je nabízejí. O vyhledávání se na TOPkontakt.cz stará Jyxo. Pro prodej firemních záznamů v databázi TOPkontakt.cz využívá MAFRA obchodní sítě společnosti Internet Trading. Kvalitní firemní katalog propojený s obsahovými službami na českém trhu dosud chyběl. Naše finanční očekávání jsou vysoká, tvrdí Milan Hronec, generální ředitel Internet Trading. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).