Hlavní navigace

Towercom nabídne Astra2Connect v České republice

23. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost SES ASTRA podepsala další distribuční smlouvu se společností Towercom, provozovatelem televizních a telekomunikačních služeb. Na jejím základě pak bude Towercom nabízet obousměrné vysokorychlostní připojení k Internetu přes satelit Astra2Connect i v České republice a také na Slovensku. Bohužel zde stále existuje řada oblastí, kde je služba DSL nedostupná nebo málo dostupná. Velmi nás těší, že můžeme českým a slovenským domácnostem, které nemají přístup k pozemnímu vysokorychlostnímu…

Společnost SES ASTRA podepsala další distribuční smlouvu se společností Towercom, provozovatelem televizních a telekomunikačních služeb. Na jejím základě pak bude Towercom nabízet obousměrné vysokorychlostní připojení k Internetu přes satelit Astra2Connect i v České republice a také na Slovensku. Bohužel zde stále existuje řada oblastí, kde je služba DSL nedostupná nebo málo dostupná. Velmi nás těší, že můžeme českým a slovenským domácnostem, které nemají přístup k pozemnímu vysokorychlostnímu Internetu, prostřednictvím služby Astra2Connect nyní nabídnout rychlé a cenově přijatelné řešení, tvrdí Norbert Willems, generální ředitel společnosti ASTRA Broadband Services.

Jak moc cenově přijatelné toto řešení bude oficiální tiskové materiály neuvádějí. Server Euro.cz však přinesl informaci, podle které nejlevnější tarif s downloadem 256 kbit/s a uploadem 64 kbit/s přijde na 650 korun měsíčně. Za nejrychlejší tarif s downloadem 2048 kbit/s a uploadem 128 kbit/s pak mají klienti zaplatit 2200 korun měsíčně. Za samoinstalační balíček se všemi nutnými komponentami zájemci mají zaplatit kolem 15 000 korun, ovšem jeho součástí údajně bude i jeden měsíc provozu služby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).