Hlavní navigace

Názor k článku Třetí kvartál: ADSL předstihlo kabel od Radek Zajíc - TO2 má pořád zajímavé přírůstky ADSL. Bohužel, ve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2010 9:35

    Radek Zajíc

    TO2 má pořád zajímavé přírůstky ADSL. Bohužel, ve srovnání s konkurencí (optiky, kabelovky) už dlouho nepřišla s ničím novým a začíná zaostávat (hlavně v možnostech uploadu, když přestala sama nabízet ADSL ve variantě se 768 kbps uploadem). Konkuruje tedy cenou a zdá se, že zatím docela úspěšně.

    Velkoobchodní nabídka ADSL nepřinesla už rok nic nového. A to zřejmě ví i TO2. Podle aktualizované Referenční nabídky zpřístupnění účastnického vedení(http://www.o2.cz/wholesale/cz/national/regulated_services/zpristupneni_ucastnickeho_vedeni.html) to vypadá že TO2 chce k 1. 5. 2011 (obvyklý květnový termín aktualizace velkoobchodní nabídky ADSL) spustit VDSL. K tomuto datu totiž TO2 bude mít implementovanou novou správu spektra (příloha 16 odkazovaného Zpřístupnění účastnického vedení).

    Zároveň lze z přílohy 16 vyčíst, že TO2 (už konečně) vážně uvažuje o předsunutých DSLAMech, které pro VDSL budou nutností.

    PS: V článku zmíněné retenční nabídky jsou zajímavá věc, když chcete, není problém přejít z akční nabídky na lepší akční nabídku (v mém případě z ADSL 8 Mbit za 500 Kč z loňského roku na ADSL za 400 Kč letos v červnu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).