Hlavní navigace

Trillian pro iPhone a Apple pracuje na vlastním IM programu

9. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ve výbavě mediálně tolik propíraného mobilního telefonu Apple iPhone chybí instant-messagingový klient. Jistým řešením jsou sice webové služby, ale i tak Apple slibuje příchod IM klienta v jedné z budoucích aktualizací firmwaru. Kdy a jakého přesně je však záhadou. Svou troškou do mlýna chtějí přispět i autoři oblíbeného alternativního klienta Trillian. Cerulean Studios pracují na verzi programu Trillian Astra optimalizované přímo pro iPhone a možnosti jeho displeje. Zatím je celý projekt na…

Ve výbavě mediálně tolik propíraného mobilního telefonu Apple iPhone chybí instant-messagingový klient. Jistým řešením jsou sice webové služby, ale i tak Apple slibuje příchod IM klienta v jedné z budoucích aktualizací firmwaru. Kdy a jakého přesně je však záhadou.

Svou troškou do mlýna chtějí přispět i autoři oblíbeného alternativního klienta Trillian. Cerulean Studios pracují na verzi programu Trillian Astra optimalizované přímo pro iPhone a možnosti jeho displeje. Zatím je celý projekt na začátku a hledají se první alfatesteři. Trillian má tu výhodu, že podporuje většinu běžně používaných IM služeb.

Příchod dalších programů lze očekávat po hacknutí uzavřeného systému. Na jeho prolomení se pilně pracuje, ale odhady možného úspěchu se různí. Zatím se hackerům nedaří obejít ani blokování na určitého operátora. (Engadget.com, Root.cz, MaLér.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).