Hlavní navigace

TrustPort USB Antivirus 2010 i se šifrováním a skartací souborů

4. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost TrustPort se během následujících týdnů chystá uvést na trh antivirové programy TrustPort USB Antivirus 2010 a TrustPort U3 Antivirus 2010. Jde o nové verze programů představených letos v lednu, které jsou určeny k instalaci např. na USB flash disky. Poslouží uživatelům, kteří během dne pracují na různých počítačích a obvykle si přenášejí data právě na přenosných paměťových médiích. Oba zmíněné programy umožňují jak antivirovou kontrolu dat na těchto médiích, tak prověření systému…

Společnost TrustPort se během následujících týdnů chystá uvést na trh antivirové programy TrustPort USB Antivirus 2010 a TrustPort U3 Antivirus 2010. Jde o nové verze programů představených letos v lednu, které jsou určeny k instalaci např. na USB flash disky. Poslouží uživatelům, kteří během dne pracují na různých počítačích a obvykle si přenášejí data právě na přenosných paměťových médiích. Oba zmíněné programy umožňují jak antivirovou kontrolu dat na těchto médiích, tak prověření systému počítače, se kterým právě uživatel pracuje.

Nové verze pro rok 2010 navíc přidávají podporu šifrování. Citlivá data tak půjde nově ukládat ve formě šifrovaných archivů. Součástí vybavení je také nově tzv. skartovací modul, který obstará bezpečné smazání citlivých dat bez možnosti jednoduché obnovy s utilitami, které dnes běžně i laik najde třeba na Internetu. Nové produkty mají být uvedeny během září a října. Zkušební verzi z produktové sady pro rok 2009 si můžete stáhnout také ze Slunečnice.cz. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).