Hlavní navigace

Twitter chce uživatele rozmluvit. Přidá jim k tomu tlačítko

6. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sociální síť pod rukama svého staronového šéfa zkouší nové věci, které by mohly aspoň naoko potěšit investory.

Používat Twitter jako nástroj pro chatování je zatím víceméně výsadou ostřílených uživatelů. Teď to chce Jack Dorsey, který se na podzim vrátil po sedmi letech k šéfování, změnit. 

V aplikacích pro iOS a Android už přibylo nové tlačítko, které umožní kromě retweetu nebo lajkování i odeslání tweetu rovnou někomu z přátel a rozjet konverzaci nebo minimálně zvýšit potenciál svého obsahu. 

via GIPHY

Podle Twitteru se počet zpráv v rámci Direct Messages loni zvýšil o šedesát procent. Kolik to ale přesně bylo zpráv, firma neuvádí. Přesto se snaží ze služby udělat klasický chat, jako má třeba Facebook. 

BRAND24

Postupně se totiž naučil posílat skupinové zprávy, sdílet videa a GIFy a pro chat porušil i svou 140ti znakovou mantru. Novinka má každopádně zvýšit aktivitu uživatelů sociální sítě, které se nedaří zmenšovat propast, jež se rozšiřuje mezi ní a službami ze stáje Facebooku.

Dorsey ale Twitter postupně ladí a hledá balanc. Během března třeba spustil nové řazení tweetů. Místo času už rozhoduje algoritmus. V testech to Twitteru vycházelo. Firma tvrdí, že algoritmické řazení přinášelo více retweetů a reakcí, než při čistě chronologickém řazení. Přibližování se k fungování konkurenčního Facebooku tak pokračuje. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).