Hlavní navigace

Twitter napadli íránští hackeři, účty by ale ohroženy být neměly

19. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Twitter byl včera napaden. Každý návštěvník webu této populární komunitní služby pro vedení mikroblogů byl přesměrován na stránku s textem This site has been hacked by the Iranian Cyber Army a vzkazem USA think they controlling and managing internet by their access, but they don't, we control and manage internet by our power. Na stejnou stránku se uživatelé dostanou při pokusu navštívit web Mowjcamp.org, který podporoval reformní hnutí v Íránu. To neuspělo v prezidentských volbách a stoupenci…

Twitter byl včera napaden. Každý návštěvník webu této populární komunitní služby pro vedení mikroblogů byl přesměrován na stránku s textem This site has been hacked by the Iranian Cyber Army a vzkazem USA think they controlling and managing internet by their access, but they don't, we control and manage internet by our power. Na stejnou stránku se uživatelé dostanou při pokusu navštívit web Mowjcamp.org, který podporoval reformní hnutí v Íránu. To neuspělo v prezidentských volbách a stoupenci opozice se v ulicích marně dožadovaly jejich opakování.

Twitter v oficiálním prohlášení na svém blogu popisuje provedení útoku. Útočníci pozměnili DNS záznam, samotný systém Twitteru napaden nebyl a jeho provozovatelé se nedomnívají, že by útočníkům šlo o ohrožení uživatelských účtů. Cílem prý bylo pravděpodobně poškodit samotný Twitter, protože 80 procent jeho provozu je realizováno právě přes web. Twitter začal opět standardně fungovat již včera, stránky Mowjcamp.org pořád nemají původní obsah. (BBC News, Twitter Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).