Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Twitter zvládne i stoletá dáma od vlabra - Přesně tak. Není to o věku (ikdyž i...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2009 2:13

    vlabra
    Přesně tak. Není to o věku (ikdyž i ten hraje nějakou roli) ale o přístupu člověka k tomu učit se nové věci. A nemusí jít jenom o technologie. Naopak pokud někdo nepoužívá FB nebo Twitter, tak ještě nemusí být technický antitalent, jak už si dneska bohužel spousta lidí myslí (a snaží se ty bezbožníky přivést na jedinou a pravou víru :-) ). Já pracuji jako programátor a přitom jsem Twitter v životě nepoužil (!= v životě neviděl) a na FB jsem sice zaregistrovaný už asi rok a půl, ale kouknu tam tak max 2x do měsíce. A vůbec mi to nechybí. Prostě nemám potřebu a v poslední době ani čas. V práci pracuju a navíc nesmíme (bychom neměli) a po práci většinou nechci PC ani vidět, takže radši zajdu s kolegy do knajpy na Face2Face místo Face2Book nebo se věnuji ženě.
  • 26. 10. 2009 17:46

    anonymní
    "... o přístupu člověka k tomu učit se nové věci." - Neřekl bych tak docela. Prostě někomu je dáno to a jinému zase ono. Někdo si bez problémů zapamatuje stránku textu nebo desítky slovíček na jedno kouknutí, ale nad trojčlenkou mudruje. Někdo si poprvé sedne do auta a za deset minut je cítí, jiný zase neudělá kotoul dopředu.
  • 10. 11. 2009 14:58

    PS (neregistrovaný)
    Neznám Twitter ani Facebook, tak jsem z toho zničen, jaký jsem nedouk. Umím jen poskládat PC, dělat web stránky, maily, Skype (používám jen když to potřebuji), ICQ (ještě méně). Umím jen textové editory, tabulkové procesory MS a OO. No je mi teprve 50, tak se to snad naučím. Jen mne zdržuje to že chodím do práce a čtvrtým rokem na vysokou školu. Až budu Mgr. tak snad budu mít víc času naučit se Twitter a Facebook.
  • 24. 10. 2009 11:38

    anonymní
    jenze pokud nekdo chce a ma na to bunky, tak dokaze ovladat nejen nejaky twitter ale i celkove nove technologie, takze jen dalsi agitka na tw a fb :)
    moje matka (rocnik 52) stezi zvladla mobil, kdyz jeji kamosky zacaly mailovat, tak si poridila nb a zridil jsem ji pripojeni na net, takze sice umi odeslat resp preposlat mail, ale tim to pro ni konci a vubec neni schopna pochopit jakekoliv principy nebo jine programy (=umi to zapnout, kliknout na mail).
    Ale jeji matka, moje babicka, (rocnik 19), tak ta mobil zvadla bravurne a jeste ve svejch 90ti letech v klidu telefonuje a to pritom pamatuje kdyz kolem projizdel Masaryk na koni :) Deda z druhe strany (rocnik 25) ten je na netu pecenej varenej, mailuje si v poklidu s ostatnima dedkama a sleduje u toho video atd...
    No a otec je vedec, ten doma bastlil uz derny stitky :o))
    Takze ja to vidim spis tak, ze kdo se nudi a ma zajem, jsou pro ne tyto sluzby idealni vec...neni to jen o veku...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).