Hlavní navigace

Názory k článku Týdenní revize: více dat pro ADSL a Skype v Česku

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2006 9:23

    anonymní
    Zdravím - ve svém diskuzním příspěvku "Tohle Lupu zabije" jsem poukázal na to, že na Lupě byl velkým nadpisem avizován údajně poslední článek o Peprnetu, načež během týdne poté je Peprnet zmiňován 2x znovu (a dvakrát v titulku zprávy, ač v jednom případě se jedná o týdenní revizi), a nyní je zmiňován potřetí. Samozřejmě reakce na sebe nenechala čekat, byl jsem upozorněn na existenci "Redakčního dovětku". Po prolétnutí článku "O Peprnetu už opravdu naposledy" jsem žádný dodatek neobjevil, nicméně pak jsem si zvětšil písmo na velikost 15, díky čemuž jsem si mohl všimnout 10pixelové šedé větičky na bílém podkladu (běžně tuto barvu používáte pro "popis autorů"), kde je zmiňováno, že o Peprnetu přece jen ještě budete psát.

    Aby mi bylo rozumněno - pište o Peprnetu klidně kolik chcete, ale je trošku zvláštní, když po půl roce je zveřejněn článek, který je obsahově v podstatě identický s tím, co napsal STEJNÝ autor na začátku celé "kauzy". To už totiž není "přinášíme nové informace", to je prostě "Já, naštvaný marketer, který jsem z Peprnetu nedostal ani korunu, se hodlám mstít tím, že na Peprnet budu pořád plivat" Nový článek pana Hasalíka nepřináší v podstatě žádné nové informace; když v diskuzích u předchozích článků bylo zmiňováno, že se mají znepokojení občané obrátit na ÚOHS, tak samozřejmě nikdo nic takového neudělá.

    Pro zamyšlení:
    Poslanci tento týden rozdali několik MILIARD korun bez výběrových řízení a výběrových komisí.
    Broadbandové fórum probíralo desítky projektů a nakonec doporučilo mezi ně nějak rozdělit necelou miliardu.

    Hm.
  • 9. 12. 2006 17:46

    Aleš Miklík
    Jsem rad, ze jste se s nasim redakcnim dovetkem popral a konecne tak muzeme cast diskuse uzavrit.

    Puvodni clanek o Peprnetu byl vydan v dobe, kdy projekt jeste nebyl na svete. Nyni, kdy jiz bezi a je mozne hodnotit jeho obsah, je pokracovani zcela na miste - coz take druhy clanek udelal. Jsou v nem rovnez nove komentare vybranych odborniku, upraveny rozpocet po snizeni dotace apod.

    O dotacich na broadband jako takovych piseme na Lupe prubezne (i v ramci Stalo se pana Peterky), pricemz nas samozrejme zajimaji ty, jenz souvisi s IT a Internetem. Mezi ne patri treba kauza dotaci pro sdruzeni SPHV nebo celoprazsky Internet zadarmo. Pro dalsi odkazy doporucuji vyuzit pokrocile vyhledavani na Lupe a na ctenarskych blozich.

    Preji pevne nervy pri cteni, zrejme se tam plive na spoustu zajimavych projektu.
  • 9. 12. 2006 23:31

    Radim Hasalík
    Je zvláštní, že si troufáte odhadovat moji motivaci k psaní článku. Rozhodně to není tak, jak píšete ve svém příspěvku. Je mi srdečně jedno, že jsem se na projektu Peprnet.cz nepodílel a jsem za to dokonce rád. Článek jsem napsal ze zcela jiných důvodů.

    Peprnet.cz mohl docela dobře fungovat bez státních dotací. Je to komerční projekt, který se uživí sám. Není potřeba podobné projekty dotovat ze státních peněz. To berte prosím jako můj soukromý názor.

    Ve svých článcích o Peprnet.cz jsem se snažil dát prostor všem stranám. Pokud si myslíte, že článek není dostatečně neutrální, napište klidně svůj a nabídněte ho redakci Lupa.cz. Rád si ho přečtu.
  • 10. 12. 2006 22:59

    karel (neregistrovaný)
    No a proč by měl dostávat bulvár dotace z našich daní?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).