Hlavní navigace

Tyinternety mění po roce šéfredaktora. Cypricha střídá Hoza

29. 7. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Necelý rok vydržel v čele serveru Tyinternety Pavel Cyprich. Teď se chce věnovat spíš své televizní kariéře.

Mladá krev, nezatížená prací v klasických médiích. Pavla Cypricha vystřídá od srpna v pozici šéfredaktora Ondřej Hoza. Ten dosud fungoval spíš jako marketingový konzultant v různých agenturách, včetně Bargency, která před rokem Tyinternety koupila

„Odchází se mi těžko. Tyinternety jsem měl rád ještě předtím, než sem se začal podílet na jejich obsahu. A mít rád je budu vždycky. Není tady moc sympatičtějších médií. Prací pro ně sem ale trávil skoro každý večer a po roce už to s velmi intenzivním nasazením v ČT nebylo únosné. Neodcházím ale úplně, s redakcí budu dál spolupracovat,“ vysvětluje důvody svého rezignace Cyprich

„Tyinternety normálně dál pokračují. Odchází jen Pavel. Některé jeho pravomoce už delší dobu přebíral Ondřej Hoza, zbytek převezme redakce, konkrétně Eliška Kubešová a Matt Jedlička,“ vysvětluje majitel serveru Martin Kudera s tím, že obsah by se měl ještě rozšířit o technologickou sekci. Ta by se měla soustředit především na rostoucí scénu internetu věcí. 

Tyinternety budou letos opět organizovat Startup Summit. Ten by měl, po loňské přestávce, navázat na tradici, kterou založili původní majitelé. „Letošní ročním bude v polovině října v pražském klubu Sasazu a na organizaci se podílí i vydavatelství Mladá fronta,“ vysvětluje Kudera. 

Tyinternety zároveň hledají nové možnosti, jak proměnit svůj obsah na peníze. Zatímco zakladatelé serveru proměnili Tyinternety na malou digitální agenturu, současní majitelé to zkouší jinak. „Do redakce chodí velké množství poptávek po PR prostoru, které však nesplňují kritéria zveřejnění, proto je logické, nabídnout to jako službu,“ dodává Kudera. 

BRAND24

Změny se nedávno dotkly i startupového CzechCrunche, kde jeho zakladatel Michal Ptáček vykoupil druhou polovinu serveru od Robina Raszky. „Myslím si, že to nemá budoucnost, protože cílovka je 10 000 lidí a to je vše,“ komentoval na Médiáři důvody svého odchodu Raszka

Ptáček ale svému projektu věří a chce ho proměnit a zaměřit víc na serióznější zpravodajství. Podíl v serveru, který začínal před více než rokem a půl ještě jako Startupnews.cz, získal i druhý z kmenových redaktorů Václav Bedřich. Financování serveru řešili dosud především sponzorské články. „S rostoucí návštěvností teď přidáváme pracovní inzeráty,“ dodává Ptáček. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).