Hlavní navigace

Tým z Chlapské zásilky rozjel realitní server Ulovdomov

17. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Absolventi brněnského akcelerátoru Starcube přenechali svůj původní projekt následníkům a vybudovali nový byznys. Tentokrát zkouší štěstí v realitním světě.

Pronájmy a spolubydlení. Ve studentském městě vznikl nový server, který chce zjednodušit shánění pronájmu nebo naopak nájemníků. „Momentálně máme v databázi Ulovdomov.cz kolem 25 tisíc inzerátů,“ tvrdí spoluzakladatel serveru Tomáš Brychta

Konkurenci vidí Brychta především ve velkých realitních serverech. Koneckonců, jeho služba vypadá podobně jako na podzim redesignované Sreality. Ostatně, původně chtěli Brychta a spol. server spouštět také během podzimu. Zároveň ale nové službě konkurují i zavedené servery jako třeba Spolubydleni.cz, eSpolubydleni nebo Spolubydlici.cz. 

Úzké zaměření ale může pomoci v nabídce specializovaných služeb. Komunikace nájemníka s pronajímatelem tak probíhá na serveru jako chat. „A díky spolupráci s projektem Legito si mohou uživatelé vygenerovat nájemní smlouvu a připravujeme další pomůcky, jako třeba tahák pro nájemníka,“ dodává Brychta. 

BRAND24

Vedle samotného serveru Ulovdomov.cz postavila dvojice zakladatelů ještě spolupracující portál Opronajmu.cz, kde by měly být servisní informace jak pro nájemníky, tak pro pronajímatele. 

S projektem od jeho začátků putují a oběma zakladatelům pomáhají klasici brněnské scény – Jiří Hlavenka a Oliver Dlouhý ze Skypickeru. Právě Dlouhému teď pod rukama velmi rychle roste jeho vlastní projekt. Během ledna uzavřel jednání o vstupu dalšího investora. Ondřej Tomek si pořídil deset procent Skypickeru za 25 milionů korun.  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).