Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Typologie „potížistů“ na Internetu (2.) od Miluška - Hezky poctivě jsem přečetla vaší diskuzi, ale ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2005 19:56

    Miluška (neregistrovaný)
    Hezky poctivě jsem přečetla vaší diskuzi, ale ani jednou tu nezaznělo toto slovo, slovo cenzura.
    Nevím, asi vás vedou ušlechtilé cíle, ale nemyslím si, že je to správné.
    Navíc si tu připadám jak v Jiříkově vidění, jak moudrý admin, nejprve posoudí, pak napomene, dokonce třikrát, a nakonec usoudí a s těžkým srdcem na hodinu až tři dny zablokuje IP adresu!!
    Moje zkušenost je naprosto jiná, mám PC 2 měsíce, o činnosti nějakých adminů, jsem neměla ani tušení, a v klidu jsem semtam přispívala do nějakých fór....
    Jednou jsem si všimla, že mizí všechny příspěvky, kde jsem se nějak dotkla bývalých soudruhů. Vadilo dokonce i slovo rudý!!! V té samé diskusi se však ponechávala slova hnUSA místo USA, dementní Bush, američtí vrazi, atd, ale komouš, rudý mozek atd. mizel. Ozvala jsem se, asi jako blbec, "lidi pozor, tady je cenzura!!"
    Nikdo nereagoval, a já to proto asi dvakrát opakovala, protože přítomnost cenzury mi přišla absurdní!!!
    Po té se mi přestalo dařit, po zadání hesla se začalo objevovat, že je špatné jméno nebo heslo, a nemohla jsem se dostat ani do své emailové schránky. Po dvou dnech mi kolega řekl, že mě určitě vyrazili z diskuse, a tak si mám udělat jiný mail.
    Udělala jsem to, ale zůstal ve mně pocit hnusu, z takového chování. Ve schránce mám poštu a odkazy, na které se už nikdy nedostanu...
    Když zemřel Pavel Dostál, zase jsem neodolala a psala do diskuze, protože někteří lidé se tam projevovali jako prasata, a já to nemohla snést. Bylo to jako když tam vtrhla horda dementů, roztrhl se pytel sprostot.
    Protože jsem Pavla znala osobně, dotýkalo se mě to, a já složila kondolenční verše, roztáhla to do příspěvku a začala to umísťovat pořád dokola, abych vytěsnila ty sprosťáky, což se mi po chvíli začalo dařit, přidali se ke mně ještě i jiní, kopírovali to, a sprosťáci to vzdali, vyhráli jsme!!
    Jaké bylo druhý den moje překvapení, když jsem se podívala na stránku, a zjistila, že někdo vymazal všechny naše básničky až na dvě, ale za to tam nechal, všechny sprostoty, typu: "To sem rád, že ten kretén chcípnul, už mě sraal!" a podobné. Ještě ke všemu to byla jediná diskuse, která zůstala, dvě nebo tři už před tím byly na údajnou žádost veřejnosti zrušeny, protože obsahovaly nevhodné výrazy!!
    Dostala jsem vztek a napsala Cenzore proč mažeš nás, a necháváš tu ty druhé....
    a dala to asi na 5 diskuzí, aby to nepřehlédl.
    No a on to nepřehlédl, už asi 14 dní mám zablokované IP, nikdo mě ani nenapomenul, ani mi nic nevysvětlil, maily do redakce nejdou doručit, protože jsem zablokovaná a server mi to vrací.......
    A já se ptám:
    Domníváte se, že jsem byla zablokována z jakých důvodů? Jsem potížistka, /teprve tady od vás jsem se ovšem dozvěděla, že jsem něco "tapetovala"../ když nejsem sprostá, jsem pro demokracii a hájím jí proti bývalým strukturám...???
    Jsem potížistka, když hájím a bráním slušnost, neplivu na soupeře, a nepoužívám sprostých výrazů?
    Já myslím, že ne, že v mém případě se urazil ten cenzor, a ukázal mi svou moc.
    Jsem profesorka, zabývám se historií, je mi 48 let, a bylo se mnou zameteno, jako s pubescentem - bez debaty, jak tu někdo napsal.
    Ani mi neřekli proč, a na jak dlouho, ale z různých stránek na netu jsem se dozvěděla, že někteří jsou zablokováni již více jak půl roku, tak asi doživotí??
    --------------
    Jedná se o server Novinky na Seznamu cz.
    --------------
    Závěrem bych se chtěla zeptat vás, co děláte tuto cenzorskou práci, jestli se domníváte, že je skutečně nutná a potřebná.
    Já se tu pohybuji po netu krátkou dobu, ale zjišťuji, že dříve nebo později si každé fórum samo poradí s různými úchyly a pubescenty, a že není třeba je umlčovat, protože, oni si okamžitě zakamlufujou nějak adresu, a jsou zpět pod jiným jménem.
    Takže to vždy odnese jen nějaký nešťastný pitomec jako například já, protože já nevím, jak bych to vyřešila.
    -----
    Je to pro mě o to horší, že jsem málo pohyblivá, na PC jsem dlouho šetřila, a na netu mám kamarády, se kterými samozřejmě mailuji, ale scházeli jsme se i na diskusích, které pro mě byly obrovskou duševní vzpruhou. A teď si jen čtu jak bojují mí přátelé proti demenci a sprostotě, a nemohu jim pomoct.
    No, tak se mi ulevilo, když jsem vám tu popsala problém z mého pohledu pisatele, potížisty. Možná tím někomu pomohu, až budete chtít někoho příště zablokovat, tak to třeba více zvážíte.
    Ale stejně si myslím, že cenzura je známkou slabosti systému, a že by neměla být, tak se proto na mě nezlobte.
    .
    Za případné vyjádření děkuji, M.U.


  • 4. 8. 2005 8:53

    Melkor (neregistrovaný)
    Novinky puvodne patrily pod Pravo. A, pokud mam spravne informace, tak zpravy jsou i nadale z Prava prebirany. Jak to muze souviset s politickou orientaci moderatoru, si preberte sama ...
  • 4. 8. 2005 9:28

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    na novinkach je cenzury opravdu hodne, ale nechtejte znat muj nazor na p. Dostala.. nicmene k osobe ministra kultury to patri, neskodil, ze by neco delal take nevim, ale nejsem v kulturnim prostredi cinny, aspon to nebyl komous i kdyz to byl socan jako prase, coz stoji za zminku, je to vyjimka.. nicmene i po nem tu je spousta veci k cisteni, predevsim pak Mr. Knizak
  • 4. 8. 2005 10:21

    chins (neregistrovaný)
    hloupost... novinky sice přebírají částečně obsah z práva, ovšem pokud byste udělal průzkum v redakci, rozhodně byste se nedostal dále doleva, než jste zřejmě vy. uvědomte si, že tam sedí lidé, kterým je nejvíce lehce přes třicet. to není žádné doupě komunistů.
  • 4. 8. 2005 13:21

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Vzhledem k poctu lidi, kteri meli legitimaci a poctu obyvatel spojeneho kralovsti CeskoSlovenska bych rekl, ze to bylo okolo 10%... co asi delal ten zbytek?:-)
  • 4. 8. 2005 13:25

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    prisluhoval?

    ja samozrejme chapu kam jste miril, ale verte, ze tech vasich 90% ma v realu limitne velmi maly vliv na rizeni zeme :-)
  • 4. 8. 2005 13:29

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Samozrejme, ale vite, spousta lidi si nemysli, ze je pupkem elity a nema v umyslu otacet kormidla dejin tam, kde pro to neni alespon prijatelne prostredi... ano, odesli do zahranici a dostalo se jim zaslouzeneho uznani jinde... a pak si muze posrana Evropa stradat, jak ji utikaji mozky a inteligence... ta tlupa populistu ty narodni hodnoty opravdu nevytvorila ani nevytvori...
  • 3. 8. 2005 22:48

    chins (neregistrovaný)
    Dobrý den,

    ve zpravodajských redakcích nebývá vyčleněn editor, který by se zabýval čistě jen probíráním fóra. dělají to redaktoři ve chvíli, kdy nemají jinou práci, což nebývá zas tak dlouhá časová etapa a v této chvíli se snaží probrat příspěvky.

    za této nedostatečné personální a časové situace může tu a tam utéci sprostý příspěvek, zvláště když uživatelé opisují sprostá slova například vytečkováním či vyhvězdičkováním určitých písmen.

    automat, do něhož je zadán např. "kretén" pak slovo "kre.én" nepozná a nezařadí mezi zakázané příspěvky. ty příspěvky, které do zakázaných spadnou, jsou automaticky mazány bez jakýchkoliv upozornění. proč? jednoduše na nic jiného není čas.

    zpravodajské servery mají jiný "životní" rytmus než diskusní servery. na nějaké složité analyzování uživatelových myšlenkových pochodů nezbývá ani špetka času, když musíte za dalších patnáct minut informovat o nějaké události. uživatelé, kteří si vybíjejí energii v diskusních fórech pod články se v tu chvíli stávají nechtěným zbožím. ve stresu pak může dojít i k chybám a zakázání uživatelů, kteří se jinak neprojevují extrémně špatně, jen měli dejme tomu špatný den...

    co se týká toho, co jste uvedla. pokud zadáte stejný příspěvek několikrát, dopustila jste se prohřešku tapetování a vaše příspěvky až na ten původní jsou vymazány. pokud editor v časovém presu usoudí, že jste šla přes míru, může vám dokonce zrušit ip adresu.

    co se týká dalších výrazů, věřte, že i "američtí vrazi" a "bush je dement" mizí, nejen vaše vyjádření. pokud proti sobě válčíte ve flamewar, není divu, že editorům dochází trpělivost.

    působím již dlouho v internetových redakcích a věřte, že v žádné z nich nebylo nikomu z editorů příjemné zakazovat ip adresy.
  • 4. 8. 2005 12:07

    Miluška (neregistrovaný)
    Děkuji, že jste si všiml mých problémů, ale já stále nevím, jestli se to dá nějak řešit, třeba dopisem do redakce, či zaplacením pokuty, atd.
    *
    Co se týče našeho válčení na netu, jak píšete, tak co to je vlastně diskuse?? Snad výměna názorů na určitý problém, a to je vlastně slovní válka, a ta může být až dost ostrá, a pro nezasvěceného přímo strašná, ale ti diskutující mohou kdykoli skončit, odejít, a zase se vrátit, a nikdo by jim neměl zakazovat, či regulovat jejich názory!!
    *
    Abych tam psala, děkujeme, že sem můžeme napsat že souhlasíme s autorem článku, promiňte, ale to se mi nezdá...
    *
    Dále není zdaleka pravda, že urážky američanů mizí, stejně, jako urážky jiné, pokud navštívíte nějakou archivní diskuzi v zahraniční rubrice, zejména o atentátech v Londýně, a podobně, uvidíte sám, že se to tam jen hemží výše citovanými urážkami, a že tam není téměř žádné oponentury, poněvadž byla vymazána, a vzniká tak vlastně manipulace s veřejným míněním....
    *
    Dále, co se týče Pavla Dostála, mám na něj podobný názor jako vy, a vím i, že Pavel byl velkým stoupencem cenzury, přesto si myslím, že bych opět povstala, pokud by se někdo v den jeho smrti o něm tak strašně vyjadřoval.
    *
    Nu což, nandal jste mi to pěkně, pochopila jsem, že na člověku stále nikomu nezáleží, a že holt někdo je mocný, a někdo mocnější a nejmocnější je cenzor, pardon, Admin.
    *
    Přesto si myslím, že pokud budete nadále řídit internetové diskuze, budete sami sobě škodit, vždyť jakou cenu má cenzurovaná diskuze?? Tím, že někomu zabráníte vyjádřit jeho názor, tím ten názor přece nezmizí, a vy se zbavujete možnosti, věcnou debatou ho pisateli vyvrátit, či ho aspoň donutit k přemýšlení......
    *
    My už to s přátely vyřešíme, přejdeme ze Seznamu jinam, a kvalita jejich návštěvníků diskuzí poklesne, což je jim zřejmě úplná putna.
    Ostatně již dnes je patrné, jak jim tam stoupá podíl bulváru, a manipulace.
    *
    U článků, o naší policii a jejich zásahu na technoparty, bylo ráno v 7 hodin 80 příspěvků, vesměs proti policii, ale okolo 8.000 hlasů, ve prospěch nějakého odkazu na web pro podporu policie!!!
    Jindy je každý odkaz na jiné weby okamžitě mazán, tento tam trčí ještě teď, a je dokonce v čele bodování.
    *
    Na samotném webu je podepsáno okolo 6-ti set, vesměs třicátníků.... no comment.....
    *
    My, co bychom se proti tomu ozvali, jsme již byli úspěšně odejiti, a tak se tam předvádí bulvární omladina. Přechodem k jiné formě diskuze totiž Novinky v uplynulém týdnu přidaly fotečky do loga....
    *
    Nu vot, řekl by Ivánek...
    Ať žije cenzura, pardon, řízená diskuze !!
  • 4. 8. 2005 13:35

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    uprimne, radeji nez lkat na unikem mozku do zamori (proste z Evropy) a nad tim, ze evropa strada apod.. zamerim sve usili na to, abychom vsichni spolupracovali

    jinak si ale myslim, ze ten problem neni zase az tak vazny jak se obvykle doctete v povrchnich clancich

    tento (nejen) Vas pristup Vas nakonec dovede jen k dalsi studene valce
  • 4. 8. 2005 13:50

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    mne slo o ten skryty pejorativ tykajici se emigrace ven, navic tedy v navaznosti na vedni pokrok mimo evropu, pokud jsem ho detekoval omylem v ramci prilis citliveho zkoumani slov, tak se vam omlouvam
  • 4. 8. 2005 22:29

    chins (neregistrovaný)
    podsunujete mi do úst něco, co jsem neřekl. pokračování našeho hovoru pro mne nemá cenu.
  • 4. 8. 2005 22:33

    chins (neregistrovaný)
    co to je "socan jak prase"? nějaký nový terminus technicus? někdo zralý na "zaříznutí"? je opravdu sklouznutí na tuto (pod)úroveň nutné? a ještě: když něco nevíte, proč to komentujete? prapodivné...
  • 5. 8. 2005 6:46

    Miluška (neregistrovaný)
    Předmět: OMLUVA
    *
    Velice se omlouvám, že jsem vám podsunula do úst stať věnovanou panu Dostálovi, jsem už ze všeho přetažená.
    *
    O panu Dostálovi jste nemluvil vy,
    ale pan Kabát,
    a já si to hloupě spojila /taktéž výraz:...jako prase, je pro mne nepřijatelný/- v budoucnu musím lépe číst....
    *
    Ještě jednou, omluva, sorry :-))
    *
    Moc mě to mrzí.
  • 5. 8. 2005 9:47

    chins (neregistrovaný)
    Jak myslíte. Mohu s vámi nesouhlasit, nebudu vám ale nadávat, ani si z vás utahovat.
  • 4. 8. 2005 13:47

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Ale ja prece proti tomu odlivu nejsem, jen houst a vetsi kapky,pak si toho treba nekdo vsimne...

    Ja dokonce ani neocekavam, ze stat (ac se tak furt tvari) mi bude schopen zajistit primerene stari (BTW analyzu Dr. Solicha, predseny duchodcu CR, jak se zmenila zivotni uroven duchodcu za poslednich 5 let (kdo se to vladne?!) bych Vam doporucil precist - je to slaba jedna strana A4) se o mne ve stari postara a ta se zabezpecuju sam... on treba stat nakonec dojde k poznani, ze nema z ceho zit a zacne se chovat alespon trochu racionalneji... - vim, naprosto zbozne prani...:-)

    A s tou studenou valkou jsem to nejak nepochopil, docela dobre komunikuji jak s dalekym vychodem, proletym amerikanismem, afrikou i jinymi castmi Evropy... v cem je problem?

  • 5. 8. 2005 8:23

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    kdepak... velmi stary terminus technicus, ale nepouzivany na pseudointelektualni fronte.. tato fronta zrejme ani neni schopna pochopit, ze ministrovani ma tu nepeknou vlastnost ze vic nez znalost vlastniho oboru(ta pro management, coz ministrovani je, neni ani nutna) jde o prezentaci nazoru a rizeni a proto je naprosto v poradku hodnotit praci p. Dostala, ktery tam sel dobrovolne, i kdyz nejsem kulturista (prominte, maly vtipek :-)

    jak muze byt clovek socan jako prase? nekolika zpusoby
    a) ze jste byl socan srdcem zazni I NA VASEM POHRBU v ramci velmi nepristojne, i kdyz mozna u socanu akceptovatelne, agitky ober-zastupce socanu nad vasim hrobem
    b) uskutecnujete PRASACKY davno prekonane socialisticke teorie ale nikoli jen jako myslenkovy experiment ale na lidech, kteri vam ve sve blbosti dali duveru
  • 10. 8. 2005 20:56

    JIBorg (neregistrovaný)
    Podivejte se sem na lupu. Tu jsou povetsinou same vecne prispevky. Na Novinkach prave i diky lidem jako jste Vy, i kdyz treba mate dobre umysly, jsou ohlasy u clanku jedno velke smetiste bez uzitku. Novinky je tam nechavaji jiste jen pro vetsi pocet navstev prave lidi jako jste Vy-co si pletou diskuzi pod clankem s chatem ci diskusnim forem! Nevydelavat na vas penize, ihned by diskuze zrusili, je to pouze zdroj problemu

    Ohlasy pod clankem by mely byt hlavne k obsahu clanku a prinosne pro jine lidi. Ne ze si tam desitka lidi povida jak se dnes meli! Bohuzel na internetu se dnes pohybuje spoustu lidi, kteri nevi jak se kde maji kde chovat a pak to tak vypada.


    Samozrejme je to i technickou zaostalosti Seznamu, v zahranici tohle uz dokazali vyresit lepe
  • 11. 8. 2005 12:38

    Miluška (neregistrovaný)
    Souhlasim s vami, ze ohlasy pod clankem by mely byt hlavne k obsahu clanku a prinosne pro jine lidi.
    Ale nechapu proc se tim neridite, a napadate me za neco co jste si sam vymyslel. Vy zkratka nepripustite, ze cenzorska prace ja pekne spinava zalezitost, ze je nevhodna a nedustojna dnesni doby, vy se zkratka chovate jako ta husa, co ji potrefilo!
    *
    Kdybyste si nesedel na ocich i na usich tak byste videl a slysel co rikam, ale to vy vlastne ani nemuzete, protoze to byste nemohl delat co delate, a musel byste hledat jinou praci.
    *
    *
    Vsem...vsem...vsem...Adminum - Cenzorum:
    ---
    Kazdopadne teprve na teto diskuzi,
    kde si sami sobe, pani Admini-Cenzori, vychvalujete svou praci a svuj postoj ke klientum,
    jsem pochopila, co jste vlastne zac. To co podsouvate mne, cinite sami, viz tykani, urazky i sprosté obsane vyrazy, jako fu(c)k, atd.
    *
    Ja ale nelituju tohoto casu, ktery jsem vam venovala, protoze my se take umime branit, a po tom co jste tu predvedli, se take branit budeme.
    Ja nejsem zadny vas "potizista", ja jsem dospely clovek, s urcitou kulturou, vzdelanim a zkusenostmi, a jako takovy se nebudu hrbit pred nejakym Adminem, co sotva odrostl skolnim skamnam, a mysli si, ze sezral vsechnu moudrost sveta.
    Dalsi varianta pak pro ty co jim je vic jak 40 : "Nechte si zmerit svoje IQ, asi to nebude o moc lepsi, nez u hlavniho masinfiry, blahe pameti"
    *
    Na zaver:
    Mam pratele vsude po svete, i oni obcas prispivaji do diskuzi, i jim dost casto smaze Cenzor prispevky, ja jim vysvetluju, ze to asi bude technikou, ja se totiz za tu vasi Cenzuru stydim, je tak typicky ceska, mala a uboha...
    *
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).