Hlavní navigace

Názory k článku Typologie „potížistů“ na Internetu (3.)

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2005 22:48

    Lex (neregistrovaný)
    To je zjevně svět, který autor nezná. SuperAdmin v podstatě na celý diskusní server kašle a ten funguje jako systém anarchistických komun - kde si každý může jako správce založit auditorium a každý správce auditoria (tedy diskusní místnosti)je v něm neomezený vládce. Pokud se u něho ostatním lídí, jsou tam. Pokud ne, jdou jinam, nebo si založí vlastní auditorium. Je to maximalizace demokracie - a bez jakékoliv cenzury ze strany majitele diskusního serveru.
  • 10. 8. 2005 7:46

    Kessa (neregistrovaný)
    John Suler při svých úvahách o "hádací klinice" pravděpodobně vycházel z tohoto Monty Pythonovského skeče, jehož existence je autorovi zjevně neznámá (25 MB):

    http://www.nautiloid.com/video/Monty%20Python%20-%20Arguement%20Clinic.mpg

    Ovšem... Johna Cleese ničím nenahradíš :-))
  • 10. 8. 2005 8:23

    von Banhoff (neregistrovaný)
    zase zady vidím dvojí metr, když mluvíte o neonacistech, tak nějak opět zapomínáte na komunisty, na ty se také vztahuje stejný zákon
  • 10. 8. 2005 9:56

    noname (neregistrovaný)
    Jelikož jste jistě četl šílenou knihu šíleného Schickelgrubera, tak víte, že Schickelgruber vycházel z hnutí socialistického, tudíž Uljanov, Džugašvilli, Trockij, Schickelgruber = ideoví sourozenci, tavarišči, genossen, kamaraden.
    Neboli nacionální socialista=internacionální socialista
  • 10. 8. 2005 12:05

    Petr Bren (neregistrovaný)
    Samozřejmě je věcí administrátora, jak to udělá, ale já osobně nemohu souhlasit s tím, že "pravdivé je to, co akceptuje většina lidí." Hlasoval jsem pro anarchii. Viděl bych to tak, že každý by mohl neomezeně psát svoje názory potud, pokud to jsou názory a nikoliv bezobsažné výkřiky. Někdo může namítnout, že to už není úplná anarchie, ale i v anarchii je svoboda spojená s odpovědností. Pro demokracii jsem nehlasoval, protože mi vadí možnost, že si 95% uživatelů odhlasuje, že tam nechtějí uživatele XY a ten bude vyhozen, protože o tom rozhodla většina.
  • 10. 8. 2005 12:13

    Milan König (neregistrovaný)
    Promiňte, vzhledem k tomu že v tom asi máte jasno, rád bych se Vás otázal, který úřad (komise, rada starších, hlava pomazaná) bude rozhodovat, zda "názor" je opravdu "názorem" či "bezobsažným výkřikem"...
    Nějak se mi v hlavě vybavuje slovní spojení "cenzura jak prase", ale doufám, že mi to osvětlíte...
    Tedy pokud můj "názor" je "názorem" a nikoliv "bezobsažným výkřikem".. V tom druhém případě se omlouvám a klidně to smažte...
  • 10. 8. 2005 12:18

    Trained.Monkey (neregistrovaný)
    A pak ze jsou windows uzivatelsky pratelske. Nainstalovat windows vcetne kokotin jako firewall, antiwir, antispyware. A pak to udrzovat vsechno pohromade musi byt docela slusna fuska :)
  • 10. 8. 2005 12:34

    Martin Pírko (neregistrovaný)
    No, tedy slyšel jsem o tom, neboť Suler Pythony zmiňuje jako původ nápadu...
    Ale děkuji za link, protože jsem měl možnost se na to sám podívat a je to nářez :)
  • 10. 8. 2005 16:10

    BLEK. (neregistrovaný)
    Bezobsažným výkřikem jsou třeba moje řeči o mojí psychické poruše. Ale naštěstí jsem za ně ban v diskuzních fórech ještě nedostal (na irc už jo).
  • 10. 8. 2005 16:12

    BLEK. (neregistrovaný)
    Jsem taky potížista na internetu. Mám schizoidní poruchu osobnosti (jsem psychopat). Poruchou se trápím, a tak o ní občas píšu do internetových diskuzí. Někdy se o ni bavím i na chatu, na irc nebo icq.
  • 10. 8. 2005 18:48

    harsesis (neregistrovaný)
    Proboha, co to je za slaboduché řádky? To už jste na tom tak blbě? To nemáte žádné informace o kterých by jste nás mohli informovat? Dřív jsem na Lupu chodil denně, nyní 1x týdně a nepřečtu vlastně nic, protože tu nic není!
  • 10. 8. 2005 19:48

    Miluška (neregistrovaný)
    Souhlasím s vámi, je to cenzura jako prase. Nechápala jsem nejprve, proč se tak děje, koho
    a proč cenzoři chrání. Píší zde přeci dospělí lidé, a ti snad nepotřebují nějakou ochranou "boží ruku".
    *
    Dnes mi konečně docvaklo, o co jde: "Potížisté skutečně existují, a jmenujou se admini - cenzoři !!
    Hrají si na Bohy, a my jim to podle nich ještě závidíme,
    a proto se chováme psychopaticky a potížisticky!
    *
    Já bych spíše řekla, že to bude poněkud jinak, že páni cenzoři totiž mají také na každou událost svůj názor, a běda tomu, kdo s nimi často polemizuje!!!
    *
    V reakci na potížisty č.2, jsem popsala svůj případ, mohl by mi autor tohoto článku odpovědět, proč stále píše něco o upozorňování, když se tak neděje, a lidé jsou odpojováni bez jakékoli výstrahy a zcela účelově, ne pro sprostoty, ale pro své politické názory a přesvědčení??
    Jen kvůli tomu, že jsou třeba proti zásahu na technu, nebo nesouhlasí s cenzurou??
    *
    Navíc jsem zjistila, že spolu se mnou je odpojeno dalších 154 účastníků, protože jsem připojena optickým kabelem typu C, který je společný pro 155 klientů.
    *
    Jinak vás můžu ujistit, že bych rozhodně nechtěla dělat vaši "práci", přijde mi neslušná, podřadná a zbabělá, a myslím si o ní, že je i v rozporu s listinou základních práv a svobod.
  • 11. 8. 2005 7:53

    Hanyz (neregistrovaný)
    Pavle,nějak jste zapomněl na další typy takových lidí - nezmiňujete například komunisty a jim podobné existence - ti vám nevadí?;-)
  • 11. 8. 2005 10:16

    Zdeněk (neregistrovaný)
    Zkuste si pani ci slecno, zajit na Vaclavak, do parlamentu nebo jen do kina ci divadla a tam zacnete vulgarne z plna plic nadavat. Okamzite poletite. Pokud to chcete delat tak muzete doma nebo s podobne smyslejicima lidma, kde neotezujete ostatni.
  • 11. 8. 2005 6:07

    Pavel (neregistrovaný)
    Pěkný. Ale 2 věci:

    „Pravdivé je to, co akceptuje většina lidí.“ Pokud tuto větu přizpůsobíme našemu prostředí,"
    = Ano, pokud to vezmeme do prostředí Internetu, dá se s tím souhlasit. V mnoha jiných věcech je to ale nesmysl.

    A co se týká křesťanství, v mnoha svých podobách rozhodně mírumilovný není (tím myslím samozřejmě ani dnes).

    A co se týče fašounů, porušují zákony už jen tím, že votevřou hubu, takže tlačítko delete mačkám okamžitě, jakmile na takovýho magora narazim. Ale pokud to není extrémně hrubýho zrna, v db to nechávám, v diskuzi na tento příspěvek upozorním (že byl smazán a proč!) a v případě potřeby ho klidně ukážu nebo i vrátím.
    Pokud je to ale tak sprostý nebo naprosto proti všem pravidlům, jen to mažu, aniž bych mrknul okem.
  • 11. 8. 2005 6:29

    Vaclav (neregistrovaný)
    Pokud tohleto neni jenom legrace, tak jsou vase nazory opravdu prinejmensim zcestne.

    Já bych spíše řekla, že to bude poněkud jinak, že páni cenzoři totiž mají také na každou událost svůj názor, a běda tomu, kdo s nimi často polemizuje!!!

    Jsem adminem v jednom foru a muj nazor se temer nikdy neshoduje s nazorem ucastniku... nikdy jsem nikoho nevyhodil ba ani jinak ho poskodil. Vsichni maji svuj nazor a pokud se rozhori na foru hadka mezi uzivateli, tak teprve ted je potreba zasahnout. Konci to vzdy tim, ze se shodneme, ze ma kazdy svuj nazor a ze neni potreba se kvuli tomu hadat. Obcas se objevi i potizista, ale nikdy jsem nebyl nucen davat ban nebo mazat neci prispevky (nejednalo-li se o duplicity - kdyz nekdo dvakrat zmackl tlacitko odeslat). Nastesti ted mam moderatory a ti si vedou stejne jak ja.

    V reakci na potížisty č.2, jsem popsala svůj případ, mohl by mi autor tohoto článku odpovědět, proč stále píše něco o upozorňování, když se tak neděje, a lidé jsou odpojováni bez jakékoli výstrahy a zcela účelově, ne pro sprostoty, ale pro své politické názory a přesvědčení?? Jen kvůli tomu, že jsou třeba proti zásahu na technu, nebo nesouhlasí s cenzurou??

    V tom mate trochu zmatek.. proc by mel zrovna autor? Cetl jsem si i Vase predchozi prispevky a prave Vy mi pripadate jako typicky tyran, ktery chce za kazdou cenu prosadit svuj nazor.

    Jinak vás můžu ujistit, že bych rozhodně nechtěla dělat vaši "práci", přijde mi neslušná, podřadná a zbabělá, a myslím si o ní, že je i v rozporu s listinou základních práv a svobod. Jestli mate na mysli praci moderatoru diskuzi, tak je to pouze Vase nevedomost. Jestli mate pocitac/internet kratkou dobu, nemuzete psat tak tvrde soudy... jste uzivatel novacek. tim, ze napisete, ze "i" moje prace je neslušná, podřadná a zbabělá, .. jenom dokazujete, ze nejste dostatecne zkusena neco soudit, proto by bylo potreba nejdrive pozerne cist, pozorovat a promyslet, co napisete. Svymi prispevky muzete nastvat spoustu lidi, kteri si to nezaslouzi.

  • 11. 8. 2005 9:33

    Miluška (neregistrovaný)
    No to je presne ono, s cim nesouhlasim a souhlasit ani nemuzu, to je manipulace s verejnym minenim a tim vlastne cenzura s velkym C. Takto totiz vznika zkreslena predstava o skladbe a mineni obcanu, a ja chci byt informovana i o tech tzv. spatnych obcanech, kdo jsou , kolik jich je a co si mysli. A jestli je to, co pisi nekteri "taky obcane", v rozporu se zakonem, pak je tu od toho policie a mozna by stacilo ke kazdemu takovemu prispevku dat noticku o nesouhlasu, pravdepodobnem poruseni zakona a o nahlaseni policii.
    Ale mazat by se to nemelo, kazdy ma pravo vedet vedle koho zije. Pak ubyde prekvapeni, a rozcarovani pri volbach a podobne.
    Tim, ze nekomu zavrete pusu, neprestane mit svuj nazor, naopak ho v nem jeste utvrdite, a date mu do rukou vlastne zbran proti sobe. On potom mezi vahajicimi se ohani, "hele, tak kdyby to nebyla pravda, tak proc by me mazali?"
    A tak vase snaha po lepsi urovni diskuse, a tim i cele spolecnosti, vede ne ke kultivaci a vetsimu mnozstvi abonentu, ale prave naopak, k jejich odlivu, protoze nezlobte se na mne, ale nikdo normalni cenzuru nema rad. A tam kde je zabranovano argumentovat, a hadat se za svuj nazor, je taky obrovska nuda. Navstivila jsem v posledni dobe mnoho ruznych blogu a vselijakych rizenych diskuzi, a muzu vam rici, ze nechapu.....
    Na nekterych mi to prislo tak, ze tam velky Admin doslova ciha na korist, ktera jen se objevi, je ihned ulovena, znasilnena a pozrena, po te milostive poucena a propustena. Korist samozrejme prchne, a jiz nikdy se nevrati, cemuz se zajiste Admin nesmirne divi.
    Take me fascinuje, kdyz kliknu na nejaky odkaz, kde je napsano, "ziva diskuze, prave diskutuje 12 ucastniku",
    a tam najdu 10 clanku od admina a dva prispevky od nejake koristi, typu vetsinou nesouhlasneho, na kterou se pan Velky vrhnul drive, nez zahackoval, takze tam vlastne keca sam.
    Tak vam preju prijemne samozerne kecani, jsou totiz nastesti jeste weby, kde mit jiny nazor neni trestne, a kde si me lide vazi. A vasemu nazoru na me se vubec nedivim, ja jsem clovek svobodomyslny, a prejici, cely zivot se drzim mimo stada, a letim si po svem, pokud je pravda co vy tu pisete, nechci ani na takovych diskuzich byt, nemaji pro me zadnou vypovidajici hodnotu.
  • 11. 8. 2005 10:19

    barney (neregistrovaný)
    komunizmus sa da vyliecit ... vacsinou staci ked to decko dospie

    fasizmus sa liecit neda

    hmm, a kam spada veta "a preto ho treba zlikvidovat" ? :-)))
  • 11. 8. 2005 11:12

    Miluška (neregistrovaný)
    Prosim vas, ctete vubec co pisu??
    Kdo tu mluvi o nejakych vulgaritach, proc mi neustale podsouvate neco, co jsem nikdy nerekla?
    *
    Prominte, ale ja jsem zvykla diskutovat na nejake urovni.
    V klidu, a pozorne cict prispevky ostatnich diskutujicich a snazit se tak pochopit, co meli na mysli a chteli zdelit ostatním.
    *
    Za tohoto stavu nevidim rozumny duvod s vami nadale diskutovat, ztraci to pro me vyznam a je to irelevantni.
    *
  • 11. 8. 2005 11:23

    Pavel (neregistrovaný)
    Jaktože ne? A co je tohle? (v reakci na smazání 2 vysoce vulgárních příspěvků):
    "Tak vidíte, že to je zbytečné, ty dva příspěvky by se za ty dva roky unesly"
    Ne, neunesly. Ale máte pravdu, za tohoto stavu nevidím rozumný důvod s vámi nadále diskutovat, ztrácí to pro mě význam a je to irelevantní.
  • 11. 8. 2005 9:58

    Miluška (neregistrovaný)
    "Vsichni maji svuj nazor a pokud se rozhori na foru hadka mezi uzivateli, tak teprve ted je potreba zasahnout"
    ---
    Proc? Vy mate nesvepravné uzivatele? Pokud ano tak se omlouvam, pokud ne, je to sprosta manipulace z pozice sily,
    a umim si predstavit, jak asi se s vami "shodnou"
    *
    "Cetl jsem si i Vase predchozi prispevky a prave Vy mi pripadate jako typicky tyran, ktery chce za kazdou cenu prosadit svuj nazor"
    ---
    Tady se vlastne sam usvedcujete.....
    Mam jiny nazor nez vy a stojim si za nim, tak jsem u vas typicky tyran, a potizista!
    Ergo: budto nazor zmenim a prijmu nazor vas, nebo se aspon budu pretvarovat, ze jsem ho prijala, a pak mi milostive odpustite a prestanu byt potizista? A v opacnem pripade me vyrazite??
    Moc hezke! Dekuji, nechci.
    *
    K poslednimu odstavci uz vubec nevim co bych dodala....
    Rikat nekomu, kdo sam napsal ze je na netu novacek,
    ze je novacek a tak ma vlastne drzet usta a krok.....
    Asi bych na vasem miste premyslela vice o sobe, jestli uz fakt nejste poznamenany "praci" kterou delate....
    *
  • 11. 8. 2005 10:01

    Pavel (neregistrovaný)
    "a ja chci byt informovana i o tech tzv. spatnych obcanech, kdo jsou , kolik jich je a co si mysli."
    -> Tak si zajdi na jejich stránky. Tam si jejich ústních zvratků užij do libosti. Ale do toho, co povolím na stránky pro děti a mládež, kam chodí i rodiče, a kde sprosťárny a fašouny trpět nebudu, mi nebude mluvit někdo, kdo za to nenese ani špetku zodpovědnosti.
    A jestli si myslíš, že tím pádem se chovám jako pán (světa) tý diskuze, tak se buď nepohybuješ na Internetu dostatečně dlouho nebo často, a nebo netušíš, o čem mluvíš (a co práve moderátora nebo dokonce admina znamená). Pokud chceš mít z diskuze žumpu, flamewar, totální off topic atd., kterýžto jsou na mnoha zpravodajských serverech, tak laskavě beze mě. Za celý 2 roky, co jednu diskuzi spravuju (a kde jsou jasně daný pravidla - nic protizákonnýho, žádný tvrdý vulgarity, žádná reklama, žádný off topic o nesmyslech...), jsem "natvrdo" smazal jen dva vysoce vulgární příspěvky a jeden spam, jinak jsem max. párkrát ještě varoval, že takhle ne (přičemž příspěvek jsem tam nechal - i proto, aby každej viděl, JAK ne).
    Cenzura je naprosto něco jinýho. To by bylo to, jak se ovšem taky na mnoha diskuzích děje, že se maže i to, co se nelíbí adminovi osobně, či co ho dokonce za něco kritizuje (viz třeba stálice hulan.cz/blog) - já jsem nikdy nic takovýho nemazal a ani mazat nebudu.
  • 11. 8. 2005 10:43

    Miluška (neregistrovaný)
    -> "Tak si zajdi na jejich stránky. Tam si jejich ústních zvratků užij do libosti. Ale do toho, co povolím na stránky pro děti a mládež, kam chodí i rodiče, a kde sprosťárny a fašouny trpět nebudu, mi nebude mluvit někdo, kdo za to nenese ani špetku zodpovědnosti."
    ---
    Nevím, proč byste měl mít odpovědnost za slova někoho jiného?
    Ale co vím jistě je, že jste asi vůbec nepochopil, o čem je tady řeč, já nemluvím o žádných příšerných zvratcích fašounských zmetků /ostatně proč jen fašounských, oni i ortodoxní křesťané, komunisti, sektáři a různí totalitní bijci mohou pěkně zvracet/, ale o normálních názorech, normálních občanů, kteří se ocitnou v nějaké diskuzi v momentálním rozporu s většinou ostatních diskutujících, a nedej bože i s Adminem!!!
    A takoví lidé se pravidelně mažou na zpravodajském serveru Novinek, a umožňuje jim to mimo jiné, i váš zcestný názor na "řízenou diskuzi", potažmo, sprostou Cenzuru!
    O tom tu celou dobu píšu, a na to se snažím upozornit!
    *
    *
    "Za celý 2 roky, co jednu diskuzi spravuju (a kde jsou jasně daný pravidla - nic protizákonnýho, žádný tvrdý vulgarity, žádná reklama, žádný off topic o nesmyslech...), jsem "natvrdo" smazal jen dva vysoce vulgární příspěvky a jeden spam, jinak jsem max. párkrát ještě varoval, že takhle ne (přičemž příspěvek jsem tam nechal - i proto, aby každej viděl, JAK ne)"
    ---
    Tak vidíte, že to je zbytečné, ty dva příspěvky by se za ty dva roky unesly, a jestli byly fakt protizákonné, tak jste měl informovat orgány činné....
    A u těch upozornění, bych asi chvíli počkal, oni si to většinou ti slušní vyřídí se sprosťákem sami!
    *
    *
    "Cenzura je naprosto něco jinýho. To by bylo to, jak se ovšem taky na mnoha diskuzích děje, že se maže i to, co se nelíbí adminovi osobně, či co ho dokonce za něco kritizuje (viz třeba stálice hulan.cz/blog) - já jsem nikdy nic takovýho nemazal a ani mazat nebudu."
    ---
    I to co děláte vy, promiňte, je Cenzura!!!
    Asi vám vadí to slovo, ale je mi líto, já a moji přátelé, to tak vidíme.
    *
    *
    Jinak proč tolik zloby a nenávisti vúči mně, já mám jen jiný názor na svobodu a nezávislost než vy, zkuste být nad věcí a zamyslete se nad tím co vám tu říkám, někdy je dobré vidět se i z druhé strany...
    *

  • 11. 8. 2005 12:03

    Miluška (neregistrovaný)
    Tak jo, a vrať mi ten kyblíček a lopatičku, jdu na jiný píseček!!
    *
    Čau lásko, ty jediná zbytečná, nashledanou....
    *
  • 11. 8. 2005 12:10

    jf (neregistrovaný)
    hm, uz to tak vypada, posledni dobou uz se tu objevujou hlavne zcela bezobsazne slataniny kohokoliv, kdo jakz takz ovladl pravopis. At zije Robert Nemec. Tecka com.
  • 11. 8. 2005 13:37

    Petr Bren (neregistrovaný)
    Když třeba někdo řekne "myslím, že..." tak je to názor, zatímco "běžte do..." názorem není. Snad se to dá do jisté míry poznat citem. Ale stejně to vždycky rozhoduje administrátor, nikdy to nebude zcela objektivní, pochopitelně, že přesně to asi stanovit nejde. Jasně, taky je tu možnost ponechat úplně všechny příspěvky. Já bych proti takové volbě nic neměl, ale nikdy jsem nedělal administrátora diskuzního fóra.
  • 11. 8. 2005 13:39

    Petr Bren (neregistrovaný)
    Já jsem tím myslel spíš urážky a nadávky, které prostě nic neříkají, jsou jenom urážkami a nadávkami. Řeči o psychické poruše bych nezakazoval :)
  • 11. 8. 2005 18:17

    Ondřej Čečák (neregistrovaný)
    Maximalizace demokracie? :) Co kdyz bude nekdo omezovat me svobody? Pak mohou byt v teto maximalni demokracii prava a svobody minimalni ;)
  • 11. 8. 2005 11:03

    Pavel (neregistrovaný)
    Takže ještě jednou: Je to náš server, má určitý zaměření, a obecná či konkrétní pravidla, já za něj nesu odpovědnost, a kdo se prostě nepodřídí, je to jen jeho problém.
    Jestli chcete KOMPLEXNÍ svobodu vyjadřování, nainstalujte si na nějakej server třeba phpBB, ale na našem serveru se prostě v diskuzi budou lidi chovat slušně a podle pravidel a zákonů, a když se to někomu nelíbí, klidně může jít o server dál, my jsme nezisková organizace, takže je nám to naprosto fu(c)k. Ty pravidla nejsou nic, co bych si vymyslel já pro svoje ego či moc nebo podobnou blbost, ale protože z našeho serveru žumpu nechci (a nechce jí tam nikdo z nás).
    howgh
  • 11. 8. 2005 15:48

    spacák (neregistrovaný)
    čtu od vás už několikátý příspěvek na to samé téma. a poněkolikaté z něj vyplívá, zřejmě jako všem mým předchůdcům, kteří se snažili vás uvěst do obrazu, že zjevně stále nechápete o co jde.

    pokusím se i já, co nejpolopatičtěji.

    1) každý server a spolu s ním vše, co je na něm k dispozici, někomu PATŘÍ.
    2) ŽÁDNÝ server NENÍ VEŘEJNÝM MAJETKEM.
    3) NIKOMU nepřísluší, aby vyžadoval cokoli na SOUKROMÉM MAJETKU.

    co z toho plyne? dožadovat se někde zrušení cenzury a zrušení blokace přístupu je stejné, jako dožadovat se vstupu do bytu vašich sousedů a nutit je poslouchat, co máte na srdci.

    novinky.cz si na svých diskuzích, stejně jako vaši sousedi u sebe doma, mohou svrchovaně jednat, jak uznají za vhodné. na novinkách jste tapetovala, jinými slovy jste se chovala krajně neslušně a admin zcela podle své vůle usoudil, že pokud se neumíte chovat, tak už o vás nestojí. ví dobře, že ještě pár takových, jako jste byla vy a z diskuze se stává cokoliv jen ne diskuze.

    pokud máte pocit, že názory jiných na serveru zůstali, přestože byly narozdíl od vás sprosté, je jen věcí admina, jaká má měřítka posuzování. váš soused také možná snáze stráví, když před ním někdo řekne, že klaus je ku*va zas*aná než to, že mu jiný dvě hodiny prozpěvuje před dveřmi, že ježíš tě miluje. většinou se tapetování, pokud není zřejmé, že k opakovanému odeslání došlo omylem, trestá víc než seberadikálnější názor.

    pokud máte pocit, že v diskuzi zůstali jen příspěvky opačného POLITICKÉHO postoje, ano, na serverech a jejich diskuzích může být cenzura. stejně jako u vašich sousedů nemusí být dlouhodobě vítaným návštěvníkem nikdo, kdo s láskou vzpomíná na předlistopadový režim, stejně kdokoliv na SVÉM serveru může kdykoliv omezit kohokoliv, kdo do omrzení opakuje cokoliv, co je pro něj nepřijatelné.

    máte-li pocit, že vás všude omezují a nedovolí vám projevit svůj názor, na který máte právo a chcete-li se zároveň setkávat, jak píšete, s názory všech svých spoluobčanů a nejen s těmi, které schválí admin, NENÍ jiné cesty než si založit SVŮJ server a pokustit se zprovoznit to, po čem tak prahnete, po nemoderované volné diskuzi.

    toto není, jak se možná domníváte, výsměch a nabídka něčeho, čeho jako začátečník nejste schopná. po zaplacení své vlastní adresy vám někteří poskytovatelé webhostingu s provozem svého vlastního diskuzního serveru jistě pomohou.

    přeji vám, abyste byla schopná držet se zásad, které vyžadujete po jiných při provozu diskuzí, co nejdéle.
  • 11. 8. 2005 16:05

    Arthur Dent (neregistrovaný)
    Cenzura: úřední kontrola, resp. omezení či potlačení a zákaz informací určených ke zveřejnění se zřetelem na zájmy státní, politické a mravnostní; (Slovník cizích slov)

    To jak slovo "cenzura" vidíte vy a vaši přátelé je, myslím, v této diskusi naprosto podružné. Buď chcete diskutovat, a pak byste měla používat slova v tom významu, v jakém je chápou ostatní, nebo se tu celou dobu dohadujete o slovíčko, které každý vnímáte jinak.

    Kdy už si konečně všichni bojovníci za "svobodu slova" na diskusních aj. serverech uvědomí, že "svobod slova" je svoboda požadovaná NA STÁTU a nelze ji vyžadovat od soukromých subjektů - kterým servery jednoznačně jsou.
  • 11. 8. 2005 19:23

    Vaclav (neregistrovaný)
    Nemam moc casu, ale..
    "Proc? Vy mate nesvepravné uzivatele? Pokud ano tak se omlouvam, pokud ne, je to sprosta manipulace z pozice sily,
    a umim si predstavit, jak asi se s vami "shodnou"

    ne vsichni uzivatele maji dost zkusenosti na to, aby rozpoznali, kdy je potreba ze svych nazoru slevit na ukor ostatnich... zazil jsem na svem foru nekolik hadek a drive, kdyz jsem si myslel, ze se to vyresi tim, ze se to necha vykristalizovat, tak forum vzdy na nekolik dni umrelo a jeden uzivatel ho opustil nadobro. Bylo to tim, ze se vsichni pohadali a nikdo nechtel slevit ze svych nazoru.. to pak vede k ostre potycce a nasledne ke spouste rozzlobenych lidi. Nejlepsi je to, ze se rekne.. tento ma takovy nazor, tenhle zas takovy a nebudeme se dale prit... ja neb moderatori do toho nezasahuji. Protoze mam na foru zkusene diskutujici, dokazou tu chvili rozpoznat sami. a ke vete... umim si predstavit, jak asi se s vami "shodnou" ... asi jste me uplne nepochopila.. ja, jako admin mam samozrejme svuj nazor ovsem nejednam z pozice sily... svuj nazor nikomu nenutim.. casto jej ani nerikam, protoze jsem v roli spise pozorovatele. Nikomu nic sveho nenutim, ale dbam na to, aby nekdo nenutil prilis tvrde sve nazory nekomu jinemu... takze jeste jednou rikam... neni to o panovi, co ma vzdycky pravdu a vsichni s nim musi souhlasit nebo dostanou ban, ale o clovekovi, co je nestranny a pokousi se zajistit pohodli uzivatelu (vsech) - takze i potizistu, co stoji proti vsem.

    Tady se vlastne sam usvedcujete.....
    Mam jiny nazor nez vy a stojim si za nim, tak jsem u vas typicky tyran, a potizista!
    Ergo: budto nazor zmenim a prijmu nazor vas, nebo se aspon budu pretvarovat, ze jsem ho prijala, a pak mi milostive odpustite a prestanu byt potizista? A v opacnem pripade me vyrazite??
    Moc hezke! Dekuji, nechci.

    Tyrana odvolavam, ale byl bych rad, kdybyste brala v potaz i cizi nazory.

    "Rikat nekomu, kdo sam napsal ze je na netu novacek,
    ze je novacek a tak ma vlastne drzet usta a krok....."

    Uzivatel novacek jste a az jim nebudete, tak se budete chovat jinak... uvidite. Poznate, ze komentare pod clanky v Novinkach jsou vetsinou jen vylevy pubescentu a psychicky nezdravych lidi. Moje prace neni spravovat forum je to jen zabava.
  • 11. 8. 2005 22:34

    Chápající (neregistrovaný)
    No ono se to dá snést, když je na fóru takový (bez urážky) exot jeden nebo dva. Tohle fňukání v omezené míře nikomu moc nevadí. To ale neznamená, že je to nejlepší způsob řešení podobných problémů. Slyšel jste třeba o gestalt terapii?
  • 12. 8. 2005 0:43

    Thorough (neregistrovaný)
    Podle toho co a jak píšete se jeví, jako byste měla snad až existenční problémy s moderátory, čím to asi bude? ** Bezduchým plácnutím je např. informace o optickém kabelu v této diskusi. ** Téměř v každém veřejném foru se najdou jedinci, kteří produkují myšlenky hodné cvičených delfínů a úroveň diskuse klesá - vy se s nimi ztotožňujete a respektujete je?
  • 12. 8. 2005 1:26

    BLEK. (neregistrovaný)
    O gestalt terapii jsem slysel, ale nezkousel ji. Chodil jsem na behavioralni terapii (s katastrofalnim vysledkem --- uzkost a blazinec), na rogerovskou terapii (nic moc, mozna trochu uklidnilo, ale zadny zazrat se nestal) a na skupinovou terapii (nezvladal jsem ryti lidi do mne, takze jsem tam pak uz ani moc nepovidal).

    Ta gestalt terapie --- neni to o tom, ze se na na sebe usmivaji, snazi se vyjadrovat bujare a "cool" emoce? --- tento pristup na me pusobi asi jako alkohol, t.j. chvili se citim skvele, ale po par hodinach to vsecko prejde... A stejne, jako alkohol zvedne naladu docasne, ale trvalou konzumaci nedocilime trvale zvednuti nalady, tak si nemyslim, ze by tohle na me mohlo fungovat.
  • 12. 8. 2005 7:23

    Hanyz (neregistrovaný)
    To jste mne velmi pobavil:-) prosim prosim, vezmete si lekarskou brasnu a bezte lecit komunismus do Severni Korey, Kuby... skoda, ze nejsou padesata leta, jsite byste vylecil i cely Sovetsky svaz a pridruzene gubernie (sveho casu zaujimal tusim 1/8 souse).
    Oba ismi vychazi z podobnych korenu a oba se daji stejne lecit - ohnem a mecem, abych parafrazoval roman jisteho spisovatele. V inet diskuzich alespon kickem:-)
  • 12. 8. 2005 7:44

    Chápající (neregistrovaný)
    Ne, gestalt terapie je založená na, že se člověk s prominutím nerýpá ve sračkách, ale snaží se zaměřit na "tady a teď". Viz třeba http://en.wikipedia.org/wiki/Gestalt_therapy nebo u nás vyšlou knížku Gestalt terapie od F. Perlse a spol. Jako docela dobrá knížka pro lidi, kteří se snaží porozumět sami sobě, mi přijde Neuróza a lidský růst od Karen Horneyové - bez ohledu na název se v podstatě týká i lidí, kteří trpí poruchou osobnosti a částečně i tou schizoidní.

    Vzhledem k tomu, že jste podle všeho vysoce inteligentní člověk, tak si IMO můžete z velké části pomoci sám. Tím, že se poctivě pokusíte porozumět sám sobě a přijmete sám sebe včetně své poruchy a vlastní minulosti. Neznamená to, že se Váš život ze dne na den změní zázračně k lepšímu a že se zlepší bez práce. Přeju hodně štěstí.
  • 12. 8. 2005 7:54

    Miluška (neregistrovaný)
    A copak jste zde "plácl" vy, duchaplného a věcného??
    BTW čtěte vše co jsem napsala, a pak nebudete klást hloupé otázky, vás /coby admina/ zajisté nehodné.
    *
    A také by mě zajímalo, když jste všichni takoví chytří a bohorovní, proč zde nemáte e-maily, proč se schováváte v anonymitě, copak jste tak špatného provedli, že se bojíte???
    *
  • 12. 8. 2005 8:03

    Chápající (neregistrovaný)
    Pokud si myslíte, že se díky gestalt terapii nebo čemukoliv jinému dostanete do stavu trvalé extáze a nekončící radosti, pak Vás musím zklamat. Skutečnou změnu k lepšímu je zapotřebí vybudovat krůček po krůčku, není to něco, co náhle "dostanete" odněkud zvenčí. Proto alkohol a podobné věci dlouhodobě nefungují a u mnohých lidí vyvolávají ve svém důsledku zhoršení situace - protože pro ně znamenají útěk před realitou. Realitu je ale potřeba poznat, porozumět jí a pak je možné s tím něco dělat.
  • 12. 8. 2005 9:19

    Milan König (neregistrovaný)
    Spousta lidi se boji spamu a spamerskych robotu sbirajicich emaily... Nekdo vic, nekdo min...
    Pokud nekomu denne chodi tuna spamu, tak i kdyz hodne zachyti filtry, tak ho desne zdrzuje to seno probrat...
    Me jeste porad chodi min nez 100 spamu denne... Takze mail napisu...
    Ale nedivim se tem, kdo to nedelaji...
  • 12. 8. 2005 9:35

    Miluška (neregistrovaný)
    Milý Václave, svoboda a nezávislost, pravda a boj za ni je mi nade vše, nebudu se nikdy chovat jinak!!
    *
    Doposud jsem svůj život žila čestně a svobodně, konec si přece nezkazím!!
    *
    Je váš a ne můj problém, že přijímáte nesvobodu jako nějakou nezbytnou věc!
    Já tvrdím, že každá nesvoboda se jako bumerang vrátí, a s o to tvrdším dopadem, jak moc upřímně byla myšlena!
    *
    Nebát se a nekrást! - řekl kdysi jeden velký muž našeho národa.
    Mě to připadá, že to češi pochopili obráceně - každý krade, a všichni se bojí!!
    *
  • 12. 8. 2005 21:22

    tyjo (neregistrovaný)
    To jste psala v jednom zatahu, nebo s prestavkami na svacinu a pripadne kratky clanek? Predevsim si uvedomte, ze majitel nebo provozovatel serveru si muze odstrihovat koho chce, protoze je to jeho server a ten odstrihnuty si muze zalozit vlastni server a z nej vyhodit treba toho Kabata nebo ty, kteri odnekud jinud vyhodili jeho samotneho. Pokud by svoboda slova nebo dokonce svoboda vubec zavisely na pristupu nejakeho uboheho prispevatele do konkretniho diskusniho fora, bylo by to hodne spatne.

    Obavam se ale, ze si pletete hodinky a holinky.
  • 12. 8. 2005 23:09

    Miluška (neregistrovaný)
    Jak slavne si stoji svoboda slova zavisla na nejakem ubohem adminocenzorovi o tom bychom mohli polemizovat, pane veledulezity.
    ----
  • 12. 8. 2005 23:11

    Miluška (neregistrovaný)
    A urazit me muze jen nekdo inteligenznejsi, nez jsem sama, coz neni vas pripad, vy koruno tvorstva!
  • 13. 8. 2005 0:08

    Thorough (neregistrovaný)
    Zkuste to najít a svěřte se. BTW četl jsem vše, není co dodat. BTW proč mě považujete za admina, není to dosti podivné? :-)) ** Spamovací roboti vyhledávají mailové adresy třeba i v diskusích. Zárovéň necítím potřebu sdělovat svou adresu. Nebo Vám by pomohlo přečíst si thorough@ententy.ky? Čím to může být přínosné? :-))
  • 12. 8. 2005 9:23

    Miluška (neregistrovaný)
    Pane Spacák, to ne já, ale vy si zcela evidentně pletete pojmy:
    *
    Píšete:----
    1) každý server a spolu s ním vše, co je na něm k dispozici, někomu PATŘÍ.
    2) ŽÁDNÝ server NENÍ VEŘEJNÝM MAJETKEM.
    3) NIKOMU nepřísluší, aby vyžadoval cokoli na SOUKROMÉM MAJETKU.
    .
    co z toho plyne? dožadovat se někde zrušení cenzury a zrušení blokace přístupu je stejné, jako dožadovat se vstupu do bytu vašich sousedů a nutit je poslouchat, co máte na srdci.
    ----------------
    Odpověď:----
    1/ naprosto chápu a respektuji, tady nemáme problém.
    2/ rovněž souhlasím /ho vám přece neberu/
    3/ rovněž souhlas
    .
    co z toho plyne?
    Že toto všecko platí jen do chvíle, kdy na svém serveru zřídíte diskuzi, přístupnou široké veřejnosti!
    Pak se váš soukromý majetek, a zvláště pokud je předmětem výdělečné činnosti, stává majetkem veřejně přístupným, podobně jako restaurace, obchod, veřejná cesta, atd....
    a musí být umožněn vstup každému! Ani restauratér, obchodník, či majitel komunikace si nemůže vybírat své zákazníky, dopouští se tak diskriminace, a porušuje zákon.
    ------------------
    Srovnávat soukromý byt, s veřejně přístupnou diskuzí, na veřejném fóru, to je skutečně úvaha hodná naší Absurdní demokracie pod socanskokomunistickou vlajkou.
    *
    *
    dále píšete:-----
    pokud máte pocit, že v diskuzi zůstali jen příspěvky opačného POLITICKÉHO postoje, ano, na serverech a jejich diskuzích může být cenzura. stejně jako u vašich sousedů nemusí být dlouhodobě vítaným návštěvníkem nikdo, kdo s láskou vzpomíná na předlistopadový režim, stejně kdokoliv na SVÉM serveru může kdykoliv omezit kohokoliv, kdo do omrzení opakuje cokoliv, co je pro něj nepřijatelné.
    -----------------------
    Odpověď:----
    Nemáte pravdu, porušujete zákon, dopouštíte se diskriminace občana, či skupiny občanů!! Pokud chcete někoho vyloučit z veřejně přístupného prostoru, můžete tak učinit pouze za asistence policie, a i to jen na dobu nezbytně nutnou a z důvodů protizákonného jednání, například ničení vašeho majetku atd....
    *
    Prostudujte si zákony, předejdete mnoha škodám, které vám mohou vzniknout jejich neznalostí.
    *




  • 12. 8. 2005 9:45

    Milan König (neregistrovaný)
    I kdyz to asi nema cenu...
    IMHO zijete v bludu...
    Bojujete, bojujetem nedivate se nalevo napravo... Proc "bojujete" zrovna v diskuzich? Proc myslite, ze o ten "boj" citatele stoji? Konkretne me treba vase agresivni chovani zacina dost obtezovat. Svoboda neni o tom, ze muzete nekoho donekonecna otravovat dokud to nevzda a nerekne, ze mate pravdu.. Treba jenom proto aby mel od vas pokoj..
    Nechte ostani zit, nechte jim jejich nazor.. Pokud mate pocit, ze je treba prispet do diskuze nejakym nazorem ci argumentem tak to udelejte.. Ale jsou jiste hranice...
    Vypisovat spoustu frazi a agrasivni napadani ostatnich je uz trosku moc...
    BTW: toto je moje posledni reakce... dal uz na vas nebudu reagovat..
  • 13. 8. 2005 2:02

    BLEK. (neregistrovaný)
    Hmm, nepripada mi, ze by mi to nejak pomohlo. Snazi se zvysit uvedomeni svych emoci. U cloveka, ktery uz tak ma vysokou inteligenci a nizkou emocionalitu jsou takove psychoterapie nebezpecne --- potom totiz ta emocionalita bude jeste nizsi.

    Je proste normalni, ze lidi v urcitych situacich nemysli logicky a nechavaji se strhnout emocemi. Pokud to clovek nedokaze, tak ma problem --- jako ja. Inteligence je v tomhle spise na skodu.

    Bohuzel o psychoterapii, ktera by rozvijela emocionalitu (a ne ji logicky popisovala) nevim.
  • 13. 8. 2005 4:16

    Petr Bren (neregistrovaný)
    :) já to naštěstí řešit nemusím. kdybych někdy dělal admina fóra, asi bych to nechal.
  • 13. 8. 2005 5:50

    Long Whip (neregistrovaný)
    Koupil bych tak pět géček toho zboží co do sebe pereš, ou bejby, to je mi ale nějakej nářez!
  • 13. 8. 2005 9:53

    Miluška (neregistrovaný)
    Ja myslim, ze vy jste tu prvni vykrikl cosi o "Cenzure jako prase", ne ja.
    Ja jsem souhlasila a rozvinula debatu od vykriku k diskuzi,
    copak se vam na tom nelibi?
    Jestli neco tvrdim, tvrzeni samotne neobstoji, pokud ho nepodlozim dukazy, a dukazy argumenty.
    Tak se jedine da neco zmenit, vykrikem do tmy, coz prominte vas prispevek byl, se nikam neposunete, jen na sebe zbytecne upozornite.
    *
    Ja asi vim odkud vitr fouka, vam nejde ani tak o to neco zmenit, ale spise o to se predvest, a pak staci jedna hloupa narazka,
    mimochodem nebyla jen na vas,
    o hloupe anonymite, ktera asi tala do ziveho, a vase urazena jesitnost to nestravi.
    *
    A jeste k tomu od nejake baby, co? Ja vas muzu ujistit, ze se uplne zbytecne bojite nejakych robotu, vzdycky muzete mit vice schranek, a z jedne prispivat treba jen do diskuzi, a jinou mit pro klienty, atd.....
    To jsou jen hloupe vymluvy, ja vam reknu ceho se bojite, vy se bojite identifikace, vy vite, ze podle IP adresy se da lecos vysledovat, treba ze chodite na fora ne zrovna koser, a proto ten strach.
    *
    A nakonec jste me skutecne rozesmal, vy se urazite jako prvnicka, kdyz na ni chteji trojku, a uz se nebudete bavit,
    vy jste se bavil?? Vy jste nejak vecne reagoval na problem cenzury na internetu??
    *
  • 13. 8. 2005 10:36

    Chápající (neregistrovaný)
    Teď vidím, že kromě toho, že mi zmizely odstavce díky interpretaci textu jako HTML, jsem se dopustil ještě jednoho logického nesmyslu v té větě o měl bych a chci. Jde o to, že člověk "zdravěji" myslet může, pokud chce a ne měl by. To je zhruba ten rozdíl mezi myslí svobodnou a sevřenou, resp. posedlou nějakým(i) bludem(y). Nedá se to asi naučit ze dne na den, ale může pomoct už to, že si člověk uvědomí ten rozdíl a zkouší si vlastní aktuální pocit uvědomit - protože ten pocit není u nikoho pořád stejný a samozřejmě ani u Vás ne.
  • 13. 8. 2005 21:02

    Chápající (neregistrovaný)
    Sednout si do kresla a zacit o tom povidat a vysvetlovat to je to nejhorsi, co se da udelat, protoze tim jeste vice zvysis pochopeni a snizis emocni reakci.

    Ty se podle mě něčeho bojíš - chceš být spontánní a přitom se odmítáš vrhnout do neznáma a dopředu víš, jak to dopadne - skoro jako bys chtěl znásilnit osud. Není to zvláštní?

  • 12. 8. 2005 10:50

    Miluška (neregistrovaný)
    I pro vas je moje odpoved nad vami v 9.23
    *
    BTW, o moji svobodu slova se nestarejte, ja se nestaram o vasi, a chcete-li mlcte a nebo mluvte, ale mne stejne neumlcite,
    protoze pravda a laska vzdy zvitezi nad lzi a nenavisti, ji usta nezavrete.
    *
    Pro zacatek mne i postaci, kdyz mi vubec dovolite mluvit, vy ani nevite, co chci rici, a uz volate mlcte!
    Pritom vam sem prispivaji ruzna individua, napriklad vaclavkabat.net, a to vam nevadi, ten je podle vas hloupy a neskodny,
    vy se jen bojite tech chytrejsich, jako vsichni totalitne smyslejici lide.
    *
    Tady se uz par dni dohadujeme o tom, zda je cenzura nutna, a nebo ne.
    Ja bych to shrnula:
    Cenzura je dobra jen pro potlacovani svobody,
    jeden souhlasi, ze je treba potlacit sprosta slova,
    dalsi by potlacoval vykriky,
    dalsi chce potlacovat tapetovani,
    a dalsi uz rovnou napise, ze i politicke nazory,
    nakonec jsem se dozvedela, ze i takovy lide jako ja, co si stoji za svymi nazory, pod clankem k teto tematice, jsou tyrani diskuzi...
    *
    A to jde o ho*no!! Co kdyz pujde treba o predvolebni preference, nebo o nazor verejnosti na policii ci vladu, to teprve budou Adminocenzori radit!!
    *
    Autorovi clanku bych chtela vzkazat, ze ten kdo zpusobuje potize na internetu, je on sam, kdyz nejen ze cenzuru pripousti a nazyva abonenty potizisty, ale jeste ji nestydate obhajuje a tim i legalizuje.
    *
    Ja tady na te diskuzi uvedla svuj mail, kdo chcete prispet ke zruseni cenzury na internetu, ozvete se.
    Nejsem sama, a cim vic nas bude, tim lepe, a nebojte se, oni jsou taky jenom lidi, jen uz na to zapomneli.
    *
    A vsem:
    Ja jsem obcan tohoto statu, jako vy a kazdy druhy, a odmitam byt nazyvana potizistou, co se sotva naucil psat.
    Ti chytraci, co maji starost o to, zda mam problemy s odpojenou IP adresou musim ujistit, ze ja osobne ne!
    Vzala jsem se tu za lidi, co odpojeni byli, jen proto, ze treba jejich soused v dome kritizoval jednoho z vas, a nebo za to, ze se ozvali proti smazani clanku.
    S vulgaritou nema zkusenosti nikdo z nich ani ja, vzdy slo o nazory demokraticke, nejsou fasisti, ani jini totalitni radobybijci, a ani jinak sektama ci nabozenstvim postizeni. Jsou to slusni obcane, co chodi k volbam, nekradou, pracujou, a vesmes jsou stredniho veku.
    Presto byli bez vysvetleni odpojeni, mnozi ani v tu dobu nic nepsali.
    *
    Deje se to pomerne casto na Novinkach, obcas i na jinych zpravodajskych serverech, a zalezi to zrejme na tom, kdo ma ten den sluzbu. Jake jsou jeho osobni nazory a preference.
    A bude se tak dit vzdy a jeste ve vetsi mire, protoze kdyz ma nejaky clovek neomezenou moc, a muze nekoho poskodit, a nemusi nic a nikomu vysvetlovat.....ojo joj....
    *
    Probudte se, dnes se vas to netyka,
    dnes odpojili souseda, zmlatili jeho deti......
    zitra se to muze stat vam!!
    *
    Na uplny zaver neco techniky: Pokud se nekdo pripojuje pres mobil, telefon atd. narazove, pak staci kdyz se odpoji taky, znovu pripoji, automat mu prideli jiny koncovy vystup a mate ho zpatky.
    Pokud je vsak nekdo pripojen kabelovou televizi nonstop, je odpojen navzdy, a s nim i dalsich az 154 ucastniku - maximum na jedne pripojce.
    *
    Tak komu to prospiva?? Divala jsem se na toho treba kabata, ten pise pokazde z jine IP, protoze jsou jeste programy, ktere mu kamufluji IP, a na nej jste pak kratci, ze?? Oknem ho vyhodite, prijde kominem!
    Takze je to zase stejne, na hajzliky nemate, ti vas vzdycky nejak obelsti, a zase to jen odskacou obcani zijici slusne, na jednom miste a platici dane, dobre nam tak, ze??
    *
  • 13. 8. 2005 10:03

    Chápající (neregistrovaný)
    Podívejte se, já nejsem psychiatr ani klinický psycholog, jenom do určité míry poučený laik. Knížku Gestalt terapie s podtitulem Vzrušení lidské osobnosti a lidský růst od F. Perlse a kol. mám před sebou a když si ji otevřu náhodně a vidím tam kapitolu s názvem Experiment 11: přeměna úzkosti na vzrušení, tak bych teda sakra řekl, že se autoři zabývají rozvíjením emocionality. Ale úspěch určité metody určitě hodně závisí na schopnostech a zkušenostech terapeuta a samozřejmě i na tom, v jaké vnitřní situaci se nachází pacient.

    Inteligence IMHO samozřejmě sama o sobě nestačí. Pomůže ale k tomu, aby člověk pochopil, co a jak dělá špatně (ve Vašem případě je to podle mě například to poraženectví, negativismus a sebepodceňování). Možná by Vás částečně mohl oslovit ten koncept měl bych versus chci, jak o něm píše Karen Horneyová v knize, kterou jsem zmiňoval. Zkrátka a dobře by se člověk měl učit myslet tak, aby byl sám sobě přítelem a ne otrokářem - to se mnohým lidem daří samo od sebe, protože prodělali zejména v raném věku zdravý vývoj a snad měli i o něco příznivější vrozené dispozice. Ti ostatní holt o to musí usilovat s větším nebo menším zpožděním a k tomu jim kromě pomoci od kvalifikovaného člověka může pomoci právě pochopení procesů a struktur vlastní mysli.

    Přeju hezký víkend.

  • 16. 8. 2005 8:48

    Honza (neregistrovaný)
    Pane Františku, mohl byste sem vložit adresu fóra, kde se s Miluškou a podobnými sociálně a emocionálně zralými občany scházíte? Vaše texty jsou velmi inspirativní a rád bych si od takovýchto lidí přečetl něco více.
  • 17. 8. 2005 22:02

    tyjo (neregistrovaný)
    Jestli jste to nepochopil, František JE Miluška. A ke všemu mám pocit, že svoje příspěvky ani nemyslí vážně - prostě jenom provokuje pro svoje a snad i cizí pobavení.
  • 17. 8. 2005 23:45

    Martin Pírko (neregistrovaný)
    Už se osobně docela těším na to, co bude... podle poslední věty to vypadá na "Věc" :).

    Bohužel, jak jsem už řekl: "Tam, kde končí svoboda jednoho, začíná svoboda druhého."

    A vlastnické právo je vlastnické právo, to byste si měl uvědomit.

    LZPS je sice ústavní, ale velmi volně vyložitelná... raději bych se opíral o Občanský zákoník být vámi :).

    A já jsem Martin Pírko a nikdo jiný ;)
  • 13. 8. 2005 18:54

    BLEK. (neregistrovaný)
    Mne se tam nelibi ten princip pochopeni. Clovek zpracovava vjemy bud rozumove nebo emocionalne --- kdyz posilime rozumovou slozku, tak vetsinou oslabime tu emocionalni. Ty psychoterapie se dobre hodi na hystericke nebo agreivni lidi (kde prevladaji emoce). Ale u cloveka, ktery ma emocionalni stranku uz tak dost malou, je to nevhodne. Na psychoterapii jsem byl, pochopil hodne, a vubec mi to nepomohlo.

    Predstav si treba, ze te polibi holka, a ty pochopis, ze se ji libis a ze se te snazi sbalit, ale nebudes nic citit. To je spatna reakce. Je normalni, ze v takovychto situacich se lidi nesnazi nic pochopit, ale nechaji se unest emocemi.

    (mne holky nelibaji, protoze nejsem atraktivni --- ale takhle podobne reaguji na bezne socialni vjemy --- samozrejme, ze je mi to ku hovnu platne a znemoznuje to mi to zarazeni do spolecnosti)

    Sednout si do kresla a zacit o tom povidat a vysvetlovat to je to nejhorsi, co se da udelat, protoze tim jeste vice zvysis pochopeni a snizis emocni reakci.
  • 13. 8. 2005 20:45

    Chápající (neregistrovaný)
    To jako že člověk, který se zabývá hormonama, se nemůže zamilovat a gynekologovi se zákonitě hnusí sex? To přece není pravda, uvažuješ (budiž, tykejme si) moc černobíle - city versus rozum, atraktivní nadsamec versus neaktraktivní psychopat. Ty bys asi chtěl, aby ses stal někým jiným, uměl se smát a zamilovávat na povel atd. To je hodně dětinská představa "opravdového života".

    Vždyť ty se ale, když se dáš do řeči s nějakou holkou *nemusíš* hned zamilovat, zblbnout, ztopořit a zapomenout v baru peněženku (to se zase tak často nestává a to už vůbec nemluvím o tom Tvém scénáři, kdy se lidi seznamují tak, že holka přijde z ničeho nic ke klukovi, dá mu pusu a už je ruka v rukávě). Buď tím, kým jsi a zkus se dívat na svět jako *svobodný* a *hodnotný* člověk, kterým jsi. Na holky se dívej jako na svobodné lidi, kteří (nebo spíš které), když budou chtít, si Tě pustí blíž "k tělu" (nemusí to být hned nic tělesného). A když ne, tak co? A zrovna tak ani Ty se nemusíš k ničemu nutit - klidně se jim *když chceš* podívej do očí, *když chceš*, tak se na ně usměj, třeba jenom v duchu, pokud příležitost dovolí a *budeš chtít*, tak s nimi prohoď pár slov - nemusíš je zvát na panáka nebo na sbírku motýlů. Ony Tě nekousnou a to ani v případě, že nejsi jejich typ, což ale dopředu nemůžeš vědět, protože (i hezké a milé) ženské se občas tahají s takovými týpky, že Ty jsi proti nim zcela jistě kříženec Brada Pita s Belmondem a archandělem Gabrielem.

    Co se týče té psychoterapeutické metody, tak to přece nemůžeš brát jako dogma, rozumný psychoterapeut přece nepostupuje jako obvoďák, který se podívá do tabulek a předepíše Ti penicilín, ale měl by postupovat s ohledem na Tvoje potřeby a možnosti a ne se dogmaticky držet nějakého pevného postupu.

    Zpátky k tomu pochopení a ovládnutí rozumem - pokud bys opravdu nic necítil a byl čistě rozumovou bytostí, tak by se Tě přeci nijak nedotýkalo, že jsi sám, že jsi jiný, byl bys v klidu a mohl by sis 16 hodin denně klepat do klávesnice nebo 16 hodin spát a zbytek se válet na podpoře, protože by Ti bylo všechno úplně fuk. Ale zdá se, že přeci jenom něco cítíš, akorát necítíš to, co cítit chceš a v takové intenzitě, v jaké si myslíš, že bys *měl* cítit. Takže buďto se můžeš pořád jenom litovat, nebo se postavíš k situaci čelem a pak můžeš se svým životem něco udělat. Bolest, problémy a frustrace k životu patří - někdo jich má sice víc a někdo míň, ale jsou lidé, kteří se jim dokážou do značné míry vyhýbat díky svému postoji a schopnostem, které v průběhu života získali a i ty, kterým se nevyhnou, daleko lépe snášejí. Přemýšlej, prosím, o tomhle a nevymýšlej pořád důvody, proč to *nejde*. Nemusíš, ale můžeš. Využij toho (jestli chceš :-).
  • 15. 8. 2005 8:46

    Chápající (neregistrovaný)
    > To si priznavam, ze jsem psychopat.

    Tak to není přesně to, co jsem měl na mysli. Přijmout znamená, že to nejenom vezmeš na vědomí, ale že se s tím i smíříš (řekneš si OK, taková je momentální realita) a nebudeš se tím zbytečně trápit. Díky tomu můžeš uvolnit energii na něco pozitivního.

    > Oba si vzajemne musi neco davat --- ta holka mne i ja ji. Neni mozno hledat holku mezi ztroskotankynemi, ktere vezmou jakehokoli chlapa, protoze je nikdo nechce. Takovy vztah by mozna neco dal te holce, ale mne by nedal nic.

    Jak můžeš vědět, že by Ti nedal nic? Ony ty holky můžou být i docela fajn, proč je takto dopředu odsuzuješ? Kromě toho, já jsem tohle uváděl jako extrémní příklad, abych vyvrátil Tvoje tvrzení.

    > Tohle nechapu --- at zaujmu k poruse jakejkoli postoj, problemy popsane v predchozim odstavci budou stale existovat. A protoze ty problemy existuji, tak se trapim. Ten negativni postoj je dusledek osobnostnich problemu, nikoli jejich pricina.

    Hm, když to bereš takto, tak máš vlastně pravdu. Jenomže tady nejde o to, zjistit tzv. příčinu, ale najít cestu ven z bludného kruhu. A protože je problém v Tvojí osobnosti, potřebuješ najít způsob, jak to změnit. Pokud se ale necháš svým trápením paralyzovat, jak můžeš něčeho dosáhnout?

    > Cloveka muzu mit rad diky dobrym vlastnostem, ktere ma, nikoli kvuli tomu, ze se nachazi v urcite pozici (otec, matka, ucitel, sef, ja ...). Nevidim duvod, proc bych mel mit rad zrovna sebe. Proc by zrovna osoba, ktera se oznacuje zajmenem "ja" mela mit dobre osobni vlastnosti?

    Aha, no vidíš a tady se dostáváme k jádru pudla. Mít někoho rád bez ohledu na jeho chyby je zcela normální. Rodič má za normálních okolností svoje dítě rád prostě proto, že je, ta láska je *bezpodmínečná*. Pokud *tohle* člověk v raném věku dostatečně intenzivně nezažije a nemá šanci vytvořit si *bezpodmínečný* pocit vlastní hodnoty, pak se u něj rozvine porucha osobnosti. Jakmile se naučí mít rád sám sebe takového jaký je, jeho život se změní obrovsky k lepšímu. Pokud se chceš v budoucnu přiblížit ostatním lidem, potřebuješ si napřed vybudovat dobrý vztah sám k sobě.

    Ten zbytek teď rozebírat nebudu - je na tom samozřejmě kus pravdy, ale Ty zkrátka jednak dopředu hledáš důvody, proč něco nejde a jednak předpokládáš, že nemůžeš naprosto nic změnit k lepšímu. A v tom se mýlíš.
  • 18. 8. 2005 10:55

    Melkor (neregistrovaný)
    Pokud si nekdo plete svobodu a anarchii, tak je asi dalsi diskuse naprosto zbytecna.

    Doporucil bych jit pro pouceni v zaprasenych monterkach treba do Alcronu a dozadovat se obeda zdarma (a misto na toalete vykonat potrebu na vedlejsi stul). Je to pomerne presna analogie Vaseho chovani v kyberprostoru.
  • 13. 8. 2005 21:53

    BLEK. (neregistrovaný)
    > To jako ze clovek, ktery se zabyva hormonama, se nemuze
    > zamilovat a gynekologovi se zakonite hnusi sex?

    Ne, ale ve chvili, kdy se zamilovava nebo ma sex, tak na svoje pracovni postupy nemysli.

    > Ty bys asi chtel, aby ses stal nekym jinym, umel se smat a
    > zamilovavat na povel atd. To je hodne detinska predstava
    > "opravdoveho zivota".

    Normalni lide se smeji a zamilovavaji.

    > Vzdyt ty se ale, kdyz se das do reci s nejakou holkou
    > *nemusis* hned zamilovat, zblbnout, ztoporit

    Nezamilovavam se hned ani po nejake dobe --- proste nic necitim. Nikdy jsem proto holku nemel. A to je chyba.

    > Co se tyce te psychoterapeuticke metody, tak to prece
    > nemuzes brat jako dogma, rozumny psychoterapeut prece
    > nepostupuje jako obvodak, ktery se podiva do tabulek a
    > predepise Ti penicilin, ale mel by postupovat s ohledem na
    > Tvoje potreby a moznosti a ne se dogmaticky drzet nejakeho
    > pevneho postupu.

    To je pro mne bohuzel nejvetsi chyba psychologu, ze postupuji podle intuice a ne podle tabulek.

    5 dnu pred tim, nez jsem sel do blazince s uzkosti, mi muj psychoterapeut tvrdil, ze se mnou nic neni. Povazuji to za jeho velkou chybu. Ja jsem mu oponoval, ze si nemyslim, ze jsem v poradku, ale rikal jsem to suchym tonem hlasu bez mimoverbalnich znaku hrouticiho-se cloveka (kvuli te poruse osobnosti tohle neumim vyjadrovat) a on si myslel, ze si pouze vymyslim a ze mi nic neni. Intuici clovek cte mimoverbalni projevy druheho --- a pokud jsou ty mimoverbalni projevy chybne, tak i intuice da chybny vysledek. Kdyby mi ten psycholog dal jakykoli test, musel by tam videt pocinajici uzkost (v tom blazinci na psychotestu moje problemy okamzite videli). Ale on je z filosoficke fakulty, on testy neuznava, protoze to degraduje cloveka na cisla atd ... hruza.

    > Ale zda se, ze preci jenom neco citis, akorat necitis to,
    > co citit chces a v takove intenzite, v jake si myslis, ze
    > bys *mel* citit.

    Ano.

    > Takze budto se muzes porad jenom litovat, nebo se postavis
    > k situaci celem a pak muzes se svym zivotem neco udelat.

    Jak postavit celem? To jsou jen blbe podpurne reci.

    Na emoce, mimoverbalni projevy a podobne veci neexistuje zadna teorie. Takze se to ani neda nijak resit.
    Nemuzes treba hlas cloveka nahrat do pocitace, udelat Fourierovu transformaci a z vysledku vycist "emocni vektor vaseho hlasu je <5,10,2,8>, nyni budeme pracovat na zvyseni treti hodnoty, abyste na lidi pusobil normalneni". Ton hlasu na kazdeho nejak pusobi, ale neexistuje zpusob, jak to popsat, natoz pak menit.

    Sel jsem k psychologovi s domenim, ze on to nejak bude umet lecit, ale neumel. Riskovat dalsi psychoterapii s nebezpecim, ze zase pujdu do blazince, pochopitelne nebudu. Jsem rad, ze aspon u toho pocitace muzu sedet a nerad bych prisel i o to.

    > > Sednout si do kresla a zacit o tom povidat a vysvetlovat
    > > to je to nejhorsi, co se da udelat, protoze tim jeste
    > > vice zvysis pochopeni a snizis emocni reakci.

    > Ty se podle me neceho bojis - chces byt spontanni a pritom
    > se odmitas vrhnout do neznama a dopredu vis, jak to dopadne
    > - skoro jako bys chtel znasilnit osud. Neni to zvlastni?

    Jo, bojim. Na psychoterapii jsem si uvedomil svou poruchu osobnosti. Sel jsem po tom do blazince. Uzkost uz odesla, ale jsem jeste vice zakriknuty nez pred navstevou psychologa. Takze si nemyslim, ze by mi to pomahalo.

    Na psychoterapii si clovek uvedomi veci, ktere si do te doby uvedomi nechtel nebo nedokazal --- to ovsem nutne neznamena, ze by mu po tom melo byt lip. Nekomu to pomuze, mne holt ne.

  • 15. 8. 2005 9:31

    František (neregistrovaný)
    Tak jste tu paní Milušku pěkně kolektivně napadali, a mohli byste se přitom akorát stydět, vy zastánci totální totalitní cenzury.
    Cenzura nemá místo nikde, kde je veřejný prostor, a vaše diskuzní fora, takovým prostorem jsou, ať už se vám to líbí nebo ne!
    Vy nemáte žádné morální ani právní právo z takové diskuze někoho vylučovat.
    Vaše ubohé narážky na to, že paní Miluška cosi tapetovala, či zřejmě vykřikovala sprosťárny jen svědčí o vaší zaujatosti vůči nepříjemné pravdě, kterou se vám snažila zdělit, a která je pro vás zřejmě neakceptovatelná!
    A to totiž to, že skutečně porušujete zákony této země, a špatní jste vy, a ne ti "dementní diskutující", kteří vám "vysokým IQ", nejdou po srsti!
    *
    Pro vaše pomýlené vědomí, vzdělání, a možnost nápravy, trochu písmenek:

    Každý má právo na svobodu přesvědčení a projevu. Toto právo nepřipouští, aby někdo utrpěl újmu pro svoje přesvšdčení a zahrnuje právo vykládat, přijímat a rozšiřovat informace a myšlenky jakýmikoliv prostředky a bez ohledu na hranice.
    .
    Článek 19 o všeobecné deklaraci lidských práv OSN ze dne 20.12.1948
    ----------------------
    Svoboda projevu, zejména svoboda tisku, je zaručena Ústavou ČR, mezinárodním paktem o občanských a politických právech a Listinou základních lidských práv a svobod. Svoboda projevu a právo na informace jsou zákonem zaručeny.
    .
    Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat i rozšiřovat ideje a informace.
    .
    Cenzura je nepřípustná
  • 18. 8. 2005 12:28

    František (neregistrovaný)
    Copak dělám tak nepatřičného, vysvětlete mi prosím co je nepatřičného na tom, jak se chovám.
    Děkuji vám všem.
  • 18. 8. 2005 12:32

    František (neregistrovaný)
    Zejména bych uvítal, jak se chovat v případě, že s nějakým názorem nesouhlasím, napíšu svůj, a pisatel svůj nadále obhajuje.
    Mám to vzdát, či mám nadále polemizovat, nevím, opravdu nevím, jak se správně zachovat, abych nepopudil.
  • 18. 8. 2005 12:39

    František (neregistrovaný)
    Jo a také, kdo rozhodne, zda překračuji meze já nebo on, když se nám nebude dařit dosáhnout shody?? Existuje nějaká arbitráž, či podobná komise, která by posoudila kdo debatuje věcně, a kdo ne? Je o tom napsaný nějaký seriozní výzkum, jak debaty probíhají jinde ve světě, jak jsou cenzurovány a řízeny?
    Kdo se z debaty vylučuje a proč? A na jak dlouho? A zda je přípustné blokovat někomu přístup k něčemu i když za to platí, užívá to řádně a v souladu se zákonem?
    Poučte mě, zahrňte mě argumenty, já nic jiného nežádám.
  • 13. 8. 2005 22:35

    Chápající (neregistrovaný)
    > Ne, ale ve chvili, kdy se zamilovava nebo ma sex, tak na svoje pracovni postupy nemysli.

    No vidíš, a zrovna Gestalt psychoterapie se mimo jiné zabývá tím, že člověk nemá zbytečně přemýšlet nad nesmrtelností brouka nebo nad pracovními postupy (když nepracuje), ale oddat se opravdově tomu, co dělá. A dokonce nabízí i metody, jak se tomu naučit. To je přesně to, co chceš!

    > Normalni lide se smeji a zamilovavaji.

    Někteří více a někteří méně. Ale jde to z nich a není to na povel. Někteří z nich to také možná moc neuměli a časem se jim to povedlo.

    > Nezamilovavam se hned ani po nejake dobe --- proste nic necitim. Nikdy jsem proto holku nemel. A to je chyba.

    Možná je a možná není. Ale proč je to chyba? Protože si to myslí okolí nebo protože si cheš něco dokázat?

    > To je pro mne bohuzel nejvetsi chyba psychologu, ze postupuji podle intuice a ne podle tabulek.

    S tím nesouhlasím. Člověk není stroj a i ti alopati se podle těch tabulek občas pěkně seknou.

    > 5 dnu pred tim, nez jsem sel do blazince s uzkosti, mi muj psychoterapeut tvrdil, ze se mnou nic neni. Povazuji to za jeho velkou chybu. Ja jsem mu oponoval, ze si nemyslim, ze jsem v poradku, ale rikal jsem to suchym tonem hlasu bez mimoverbalnich znaku hrouticiho-se cloveka (kvuli te poruse osobnosti tohle neumim vyjadrovat) a on si myslel, ze si pouze vymyslim a ze mi nic neni. Intuici clovek cte mimoverbalni projevy druheho --- a pokud jsou ty mimoverbalni projevy chybne, tak i intuice da chybny vysledek. Kdyby mi ten psycholog dal jakykoli test, musel by tam videt pocinajici uzkost (v tom blazinci na psychotestu moje problemy okamzite videli). Ale on je z filosoficke fakulty, on testy neuznava, protoze to degraduje cloveka na cisla atd ... hruza.

    No a co, tak šlo třeba o špatného psychoterapeuta nebo prostě udělal chybu - to se prostě stává.

    > Jak postavit celem? To jsou jen blbe podpurne reci.

    To nejsou blbé podpůrné řeči, to je, příteli, realita, kterou Ty zatím pořád ještě nechceš připustit. Říká se tomu například přijmout zodpovědnost za svůj život.

    > Sel jsem k psychologovi s domenim, ze on to nejak bude umet lecit, ale neumel. Riskovat dalsi psychoterapii s nebezpecim, ze zase pujdu do blazince, pochopitelne nebudu. Jsem rad, ze aspon u toho pocitace muzu sedet a nerad bych prisel i o to.

    Nebo možná časem ztratíš kus toho, co máš, jenom díky tomu, že jsi to vzdal a zalekl se překážek. Přitom bys možná už poměrně brzy mohl vidět konkrétní výsledky svého úsilí.

    > Jo, bojim. Na psychoterapii jsem si uvedomil svou poruchu osobnosti. Sel jsem po tom do blazince. Uzkost uz odesla, ale jsem jeste vice zakriknuty nez pred navstevou psychologa. Takze si nemyslim, ze by mi to pomahalo.
    Na psychoterapii si clovek uvedomi veci, ktere si do te doby uvedomi nechtel nebo nedokazal --- to ovsem nutne neznamena, ze by mu po tom melo byt lip. Nekomu to pomuze, mne holt ne.

    Že jsi se z toho zhroutil, je sice smutné, ale možná to nebylo úplně na škodu. Vem si třeba takovou operaci - je to brutální zásah do organismu, bolí to, člověk se po ní většinou cítí hůř než předtím, ale ona, pokud se povede, napraví v těle něco, s čím si tělo samo nedokáže poradit a ono se potom zahojí a člověku je nakonec daleko líp. Myslíš si, že když jsi nevěděl, že máš duševní poruchu, jsi měl před sebou lepší perspektivu než teď? Zkus to vzít tak, že jsi dostal šanci, kterou bys jinak neměl. Jestli si myslíš, že díky iluzi, že jsi tzv. normální, by ses mohl potkat s kouzelným dědečkem nebo zlatou rybkou a oni by ti jen tak mimochodem pomohli od všech problémů, které máš nebo které si sám vytváříš, tak to se podle mého mínění skutečně mýlíš.
  • 15. 8. 2005 11:29

    Martin Pírko (neregistrovaný)
    Váš názor je poměrně jednostranně orientován... Co je podle vás třeba takové právo na zachování cti v Občanském zákoníku ČR? Nemá pak přednost před svobodou projevu?

    Dejme tomu, že slavná žena se jde na svoji oplocenou zahradu opalovat. No a protože má kolem opravdu hustý a vysoký živý plot, tak se rozhodne jít na Evu. Přilétne vrtulník bulvárního tisku, vyfotí ji a fotky zveřejní... Eva samozřejmě tento plátek zažaluje... a vyhraje... :)

    Jindy si vzpomínám na kauzu Billboardů "Dášenka a Václavka" za našeho minulého prezidenta Havla. Žaloba samosebou vyšla a boardy byly staženy.

    A to se nebavíme o vnitřní cenzuře církví, jenž případné přečiny někdy ocení i vyloučením. A přes všechny svobody na to církve mají právo. Pokukazuji na fakt, že vnitřní pravidla organizací mohou omezit svobody (jako i svobodu projevu) a člověk se jim musí přispůsobit. Zaměstněnec Karlovarské Becherovky při vyzrazení tajného receptu jiné organizaci těžko vyvázne bez vyhazovu (navíc mu hrozí poměrně vysoké penále).

  • 18. 8. 2005 12:44

    František (neregistrovaný)
    A proč pořád tvrdíte, že se chovám špatně, vy jste něco ode mě někde četl, nebo jste mě viděl v Alcronu kálet na stůl,bože,
    já fakt asi píšu čínsky....
  • 18. 8. 2005 16:12

    František (neregistrovaný)
    Hm, to jsem nevěděl, že k tomu abych mohl diskutovat na netu, potřebuju právníka....
    To asi bude ta chyba, že já diskutoval bez právníka, no jó....
    Konečně první rada, za posledních 14 dní,
    děkuji pane Pírko,
    je vidět že jste opravdu na svém místě,
    a odborník,
    to teda jste,
    určitě.
  • 19. 8. 2005 15:05

    Jan Havlicek (neregistrovaný)
    Bohuzel prvni dve vety vaseho prispevku obsahuji hruby logicky spor. Vpodstate tvrdite, ze partat po duplicitnich identitach je ospravedlnitelne pouze v pripade, ze duplicitni identity existuji a navic delaji neco, s cim nesouhlasite. Jenze vy predem nikdy nemuzete vedet, zda se jedna o skutecne duplicitni identity, dokud se nepustite do pripadneho patrani.

    No nic... nechme toho, nema to smysl.

    Se zbytkem vaseho prispevku v zasade souhlasim.

    Honza
  • 13. 8. 2005 23:49

    BLEK. (neregistrovaný)
    > No vidis, a zrovna Gestalt psychoterapie se mimo jine
    > zabyva tim, ze clovek nema zbytecne premyslet nad
    > nesmrtelnosti brouka nebo nad pracovnimi postupy (kdyz
    > nepracuje), ale oddat se opravdove tomu, co dela. A dokonce
    > nabizi i metody, jak se tomu naucit. To je presne to, co
    > chces!

    Jak se to na te terapii dela a jak to funguje?

    > > Nezamilovavam se hned ani po nejake dobe --- proste nic
    > > necitim. Nikdy jsem proto holku nemel. A to je chyba.

    > Mozna je a mozna neni. Ale proc je to chyba? Protoze si to
    > mysli okoli nebo protoze si ches neco dokazat?

    Mne samotnemu je to lito, protoze po blizkosti touzim. Ale je mi jasne, ze cloveka s poruchou osobnosti nelze milovat --- poruchy osobnosti zpusobuji problemy v mezilidskych vztazich (to se pise v literature a je to i soucast definice poruch osobnosti).

    > To nejsou blbe podpurne reci, to je, priteli, realita,
    > kterou Ty zatim porad jeste nechces pripustit. Rika se tomu
    > napriklad prijmout zodpovednost za svuj zivot.

    Nevim vubec, co to znamena vzit odpovednost za svuj zivot.

    Kdyz ma clovek odpovednost za nejaky pracovni ukol, tak to znamena, ze muze dany ukol ridit a ze bude pochvalen za jeho splneni nebo pokaran za jeho pokazeni. Ale kdo me bude chvalit nebo karat za muj zivot?

    > Pritom bys mozna uz pomerne brzy mohl videt konkretni
    > vysledky sveho usili.

    Existuje nejaka realna studie, ktera by ukazovala uspesnost psychoterapie pri lecbe schizoidni poruchy osobnosti? Ja jsem zatim pouze cetl clanky o tom, ze tato porucha se lecit neda, ale zadny, ktery by jeji lecbu priznaval.

    > Vem si treba takovou operaci - je to brutalni zasah do
    > organismu, boli to, clovek se po ni vetsinou citi hur nez
    > predtim, ale ona, pokud se povede, napravi v tele neco, s
    > cim si telo samo nedokaze poradit a ono se potom zahoji a
    > cloveku je nakonec daleko lip.

    Jo, ale operace se dela s vedomim lekaru i pacienta. Tohle se stalo bez vedomi psychologa. Ja jsem to nejiste tusil, ze se mnou neco neni v poradku, ale psycholog mi to nechtel verit.

    > Myslis si, ze kdyz jsi nevedel, ze mas dusevni poruchu, jsi
    > mel pred sebou lepsi perspektivu nez ted?

    Jo, tehdy jsem byl aktivnejsi. Vetsinu casu jsem sice sedel u kompu, ale jinak jsem se i prochazel venku, chodil plavat, do posilovny, o prazdninach jezdil na kole atd. Ted uz me vubec nic nebavi, jsem na tom jeste hur. Pocit poteseni uz nemam.

    > Jestli si myslis, ze diky iluzi, ze jsi tzv. normalni, by
    > ses mohl potkat s kouzelnym dedeckem

    Tyhle iluze jsou (v urcite male mire) uplne normalni. Viz treba ruzove bryle pri zamilovani. Jejich nedostatek je chyba stejne jako jejich prehnanost.

    Prirodni vyber nevybira jedince, kteri umi hledat pravdu, ale jedince, kteri se umi rozmnozit. Pokud v urcite situaci sebeklam pomuze rozmnozovani, proste se bude postupem generaci prirodnim vyberem tato schopnost sebeklamu podporovat.
  • 15. 8. 2005 12:33

    František (neregistrovaný)
    V bodech které vypisujete s vámi nic než souhlasit nejde, protože se nedotýkají našeho tématu.......
    *
    případ č.1/ Nevím, že bych někde uváděl, že soukromá zahrada je veřejný prostor!!

    případ č.2/ Nejsem si jist, zda v tomto případě se nejednalo o nepovolenou reklamu, na úkor pana prezidenta a jeho ženu?

    případ č.3/ Církev je spolek, a jako takový má svoje pravidla, na veřejnosti vystupuje bez omezení, a vztahuje se na něj svoboda projevu. Jednotlivý člen spolku se samozřejmě podřizuje stanovám a pravidlům spolku, o tom s vámi a nikým nepolemizuji. Veřejná diskuze není soukromý spolek.

    případ č.4/ Asi sám nahlédnete, že v tomto případě, byla asi porušena pracovní smlouva a zákon.....
    ----------
    ----------
    Vy stále nechcete akceptovat, že já nehovořím o porušování trestního nebo mravního práva a zákonů v diskuzi, a že mi jde o normální slušně podaný (v žádném bodě neodporující zákonům tohoto státu)příspěvek, který názorově, či politicky nezapadá do myšlení Adminocenzorů (hezké a trefné slovo, jsem vypůjčil od paní Milušky), a z tohoto důvodu je smazán, či dokonce je uživateli odpojena IP adresa!!! - a to i přesto, že je společná pro více účastníků.
    Stane se tak bez debaty, a jakéhokoli upozornění. Ani následně se nedá tento proces zvrátit, nevím o nikom, kdo by byl zpětně připojen - toto se týká specielně Novinek, kde je sprosté i slovo "rudý", a iDnes, kde je zase sprosté i slovo "huba"!
    A toto umožnuje vámi obhajovaná, nekontrolovaná a nekontrolovatelná CENZURA, která je v rozporu s Listinou...atd....
    *
    Doporučuji, abych tu zbytečně neopakoval již napsané, přečíst důkladně příspěvky zde uvedené, a obvzláště ty od paní Milušky, kde je i rozbor toho, co je veřejné, a co ne!
    *
    Zajisté pak nahlédnete, proč se připojuji k tomu, že je jakákoli cenzura nepřípustná a nebezpečná, a jako taková i odsouzeníhodná, a proč ji většina civilizovaných národů zavrhuje, a trestně stíhá.
  • 14. 8. 2005 13:30

    Chápající (neregistrovaný)
    > Jak se to na te terapii dela a jak to funguje?

    Ja jsem Gestalt terapii neabsolvoval ani z jedné strany a ona asi probíhá pokaždé trošku jinak. Zkus si o tom něco přečíst (přepisovat tady dlouhé texty z knížky, na to nemám sílu).

    > Nevim vubec, co to znamena vzit odpovednost za svuj zivot.
    Kdyz ma clovek odpovednost za nejaky pracovni ukol, tak to znamena, ze muze dany ukol ridit a ze bude pochvalen za jeho splneni nebo pokaran za jeho pokazeni. Ale kdo me bude chvalit nebo karat za muj zivot?

    Asi si nerozumíme; tady nejde o to, že by ses měl někomu dalšímu nebo před nějakým soudem zodpovídat. Jde o to uvědomit si, že jde o *Tvůj* život a bez ohledu na překážky záleží na Tobě, co s ním uděláš a jak ho prožiješ. Jde o to přestat se zabývat tím "co by" a "kdyby" a v každé situaci hledat řešení namísto přemítání nad tím, proč se to zase nepovede. Lidé s poruchou osobnosti mívají tendenci zbavovat se zodpovědnosti (!= pocit viny, to je něco jiného) na jiné a dokonce občas i podvědomě pracují proti tomu, aby měli v nějaké věci úspěch - natruc třeba rodičům nebo světu, které viní z nějakých raných traumat. Zodpovědný člověk se takovéhoto myšlení a chování vyvaruje, protože to pochopitelně k ničemu dobrému nepovede.

    > Existuje nejaka realna studie, ktera by ukazovala uspesnost psychoterapie pri lecbe schizoidni poruchy osobnosti? Ja jsem zatim pouze cetl clanky o tom, ze tato porucha se lecit neda, ale zadny, ktery by jeji lecbu priznaval.

    Určitě ano, ale já o takových studiích přehled nemám.

    > Jo, ale operace se dela s vedomim lekaru i pacienta. Tohle se stalo bez vedomi psychologa. Ja jsem to nejiste tusil, ze se mnou neco neni v poradku, ale psycholog mi to nechtel verit.

    No jo, vždyť to byl jenom příklad, nesmíš to brát tak doslova. Ale stávají se i jiné podobné věci - například tělo, které onemocní nějakou těžší akutní chorobou zničeho nic zlikviduje i nádor.

    > Jo, tehdy jsem byl aktivnejsi. Vetsinu casu jsem sice sedel u kompu, ale jinak jsem se i prochazel venku, chodil plavat, do posilovny, o prazdninach jezdil na kole atd. Ted uz me vubec nic nebavi, jsem na tom jeste hur. Pocit poteseni uz nemam.

    Hm, takže jsi ho předtím míval, že jo? To znamená, že takové schopnosti v Tobě jsou, akorát jsou potlačené něčím, co v průběhu té terapie vyplavalo na povrch. Určitě se Ti povede na to dobré zase navázat.

    > Tyhle iluze jsou (v urcite male mire) uplne normalni. Viz treba ruzove bryle pri zamilovani. Jejich nedostatek je chyba stejne jako jejich prehnanost.

    V určité malé míře snad jo, ale pokud má člověk opravdový problém, tak je lepší s ním něco dělat.

    > Prirodni vyber nevybira jedince, kteri umi hledat pravdu, ale jedince, kteri se umi rozmnozit. Pokud v urcite situaci sebeklam pomuze rozmnozovani, proste se bude postupem generaci prirodnim vyberem tato schopnost sebeklamu podporovat.

    A co je Tobě do přírodního výběru? Ty žiješ svůj vlastní, jedinečný a neopakovatelný život. Snažit se ho nějak objektivizovat a schematizovat podle mě ničemu moc neprospěje - Ty máš šanci v každém jednotlivém okamžiku navázat na situaci, ve které se právě nacházíš. Zkoušel jsi třeba někdy v tomhle měsíci jít po ulici a na nic nemyslet (podle mého názoru zbytečně moc a skoro pořád myslíš a ještě k tomu na ne moc hezké věci)? Dívat se po budovách, po stromech, po lidech, nespěchat, uvědomovat si každý pohyb svalu, každé došlápnutí pravé a levé nohy? Pozorovat lidi, jak se chovají, jaké mají držení těla, jak se tváří, prohodit dvě tři slova navíc s prodavačkou v pokladně? Je to snadné, proč to aspoň nezkusit?
  • 15. 8. 2005 13:33

    Martin Pírko (neregistrovaný)
    Jen jsem chtel naznacit, ze kazdy si muze delat "ve svem prostoru" co chce... a internetove diskuse nekomu take patri. Pokud nechci mit na domu plakat, tak ho muzu beztrestne strhnout, to je snad jasne... Pripad s cirkvi je k tomuto analogicky. Podobne vas muzou majitele vyrazit z hospody, kdyz se napr. chovate agresivne.

    Pokud tedy chcete prezentovat nazory s obsazenymi slovy jako "huba" ci "rudy", pak si zalozte vlastni blog, na kterem podobna cenzura nebude existovat.

    ;)

    Tedy, k teto diskusi se nechci nejak pripojovat, protoze mi rozsahem a poctem prispevku pripomina preni o slepici a vejci...
    Priznam se... cetl jsem akorat vas predposledni a tento prispevek... zbytek jsem jen preletl pohledem.
  • 14. 8. 2005 18:49

    BLEK. (neregistrovaný)
    > Jde o to prestat se zabyvat tim "co by" a "kdyby" a v kazde
    > situaci hledat reseni namisto premitani nad tim, proc se to
    > zase nepovede.

    Ty negativni zhodnoceni situace odmitas a priori proto, ze je negativni, a vubec te nenapadne uvazovat, jestli to treba neni pravda.

    Byla i doba, kdy jsem mel pozitivni pristup k sobe, myslel jsem si, ze mam kvalitni povahu, jsem schopny mit zenu a vest naplneny zivot --- samozrejme mi tento pozitivni pristup k nicemu nebyl a prokouknuti techto bludu, co do mne hustil psycholog, bylo krute.

    Rikat mi pozitivni reci typu "muzes mit zenu" je stejne debilni, jak kdybys cloveku, co neumi hrat na housle rikal "umis hrat na housle" a ocekaval, ze tyto reci na nej nejak zapusobi, ze magicky zacne umet hrat na housle. Zatimco hra na housle jde lidi, co maji trochu talentu, naucit, baleni zen ne, takze ani to "hledani reseni" tu nema smysl.

    > Lide s poruchou osobnosti mivaji tendenci zbavovat se
    > zodpovednosti (!= pocit viny, to je neco jineho) na jine

    Lide s poruchou osobnosti neumi ovladat svoje emoce.

    > podvedome pracuji proti tomu, aby meli v nejake veci uspech
    > - natruc treba rodicum nebo svetu, ktere vini z nejakych
    > ranych traumat. Zodpovedny clovek se takovehoto mysleni a
    > chovani vyvaruje, protoze to pochopitelne k nicemu dobremu
    > nepovede.

    ... a citeni --- ale toho se vyvarovat nelze. Spis bych to shrnul tak, ze zodpovedni lide maji spravne emoce (nebo je umeji ovladat, aby byly spravne) a nezodpovedni lide maji spatne emoce, coz jim zpusobuje tyto problemy.

    > Hm, takze jsi ho predtim mival, ze jo? To znamena, ze
    > takove schopnosti v Tobe jsou, akorat jsou potlacene necim,
    > co v prubehu te terapie vyplavalo na povrch. Urcite se Ti
    > povede na to dobre zase navazat.

    Jsou potlacene vedomim vlastni poruchy osobnosti. Vratit to bohuzel nejde --- vec, kterou si uvedomis uz nemuzes nijak "zapomenout".

    > > Prirodni vyber nevybira jedince, kteri umi hledat pravdu,
    > > ale jedince, kteri se umi rozmnozit. Pokud v urcite
    > > situaci sebeklam pomuze rozmnozovani, proste se bude
    > > postupem generaci prirodnim vyberem tato schopnost
    > > sebeklamu podporovat.

    > A co je Tobe do prirodniho vyberu? Ty zijes svuj vlastni,
    > jedinecny a neopakovatelny zivot.

    Pokud chci mit vztah s lidmi (napr. se zenou), musim se holt prizpusobit vlastnostem a ocekavanim lidi, ktere vybral prirodni vyber. Vzhledem k tomu, ze to nedokazu, tak vztahy mit nemuzu.

    Ono je to strasne jednoduchy rict "kasli vlastnosti, co bys `mel' mit, bud sam sebou" --- no to v podstate jsem, ale jsem sam (z cehoz je mi smutno).

    > Zkousel jsi treba nekdy v tomhle mesici jit po ulici a na
    > nic nemyslet?

    Ja uz ani nevim, jestli nad necim pri chuzi po ulici premyslim nebo ne. Je mi to jedno.
  • 15. 8. 2005 13:59

    František (neregistrovaný)
    Čtyři věci:
    *
    Nemáte pravdu:
    --------------
    1/ plakát strhnu, protože je na mém soukromém domě. Diskuze na zpravodajských serverech je veřejná!!

    2/ z hospody mě nevyrazíte, pokud se budu slušně chovat a respektovat zákony! A můžu mít názory jaké chci!!

    3/ zpravodajské servery a různé jiné blogy jsou soukromé do té doby, než-li na nich založím fora která nabídnu široké veřejnosti, pak se stávají tyto diskuze veřejnými, a nelze z nich někoho jen tak vylučovat(podrobně již zde rozebráno, to že nečtete reakce na své vlastní články pořádně, též o něčem svědčí)!

    4/ takže navrhuji, až si přečtete diskuzní příspěvky týkající se tématu, můžeme pokračovat, do té doby to, myslím si, není relevantní ani pro jednoho z nás.


  • 15. 8. 2005 15:18

    František (neregistrovaný)
    A co tím chtěl básník říci, - že zneužívá svého postavení?? Já se neschovávám, a píši zde i svůj mail, narozdíl od vás, a že jsem něčí kolega, a spolubojovník mě jen šlechtí, kdo stojí za vámi??
    *
    Tak co, kdy dostaneme ban, nebo jak tomu říkáte??
    *
    Víte, já a moji kolegové jsme zprvu mysleli, že se jedná o nedorozumnění, ale teď chápeme,
    že na hrubý pytel bude muset přijít hrubá záplata.
    Vy totiž porušujete svobodu projevu vědomě, a ne z neznalosti. Za této situace, se nemá cenu dále dohadovat.
    Čest vaší práci soudruzi,
    a sorry, že jsme vás obtěžovali, přesuneme se na jiné, svobodnější forum,
    kde nám nebude Pan Vrchní Cenzor hrubě zasahovat do diskuze(ač tak prý nikdy! nečiní)!
    *
    BTW, víte, že s tímto vaším irelevantním vstupem naše združení počítalo??
    Ó, jak se nevyplácí podceňovat soupeře.....že???
    *
    Kde jsou teď ty vaše řeči o nestrannosti, a nezaujatosti, atd...........
    Narozdíl od jiných psychopatů na této diskuzi, jsme zde jediní slušně diskutovali důsledně k tématu!!
    *
    Jo, a slova rudý a huba, nechci nikde psát, ani vykřikovat! Spojení rudé máky bylo vyhozeno kolegovi z příspěvku o přírodě na Novinkách, a spojení žvýkačka Huba Buba, bylo z části vyhvězdičkováno na iDnes....
    Bylo by to k smíchu, kdyby to zároveň nebylo k pláči...
    *
    A na konec - na co si tu vlastně hrajete, vy dělíte a třídíte občany na různé kategorie, třídy a podtřídy, bez jakýchkoli skrupulí, a říkáte tomu místo moc, pomoc!!
    Schválně si udělejte anketu, a zeptejte se občanů přímo na to, co si myslí o názorové cenzuře, a budete asi překvapeni co zjistíte.
    *
    Bože tolik promrhaného času, a já stejně nepochopil, a nikdo z nás, proč vám já, paní Miluška, a ostatní sociálně a emocionálně zralí občané tolik ležíme v žaludku....
    *
    *
    Občané Absurdistánu,
    volné sdružení potížistů na českém netu.
  • 14. 8. 2005 19:51

    Chápající (neregistrovaný)
    > Ty negativni zhodnoceni situace odmitas a priori proto, ze je negativni, a vubec te nenapadne uvazovat, jestli to treba neni pravda.

    Ne, já Ti věřím, že máš problémy. Ale jak se k nim postavíš, to je jiná věc. Ty si ale zase připusť, že se můžeš mýlit i Ty. Vem si takový příklad - jdeš po ulici, potkáš někoho a on se na Tebe nedívá zrovna přátelsky. Ty nevíš proč a pokud budeš smýšlet negativisticky, tak si řekneš buďto, že ten člověk je špatný nebo že chyba je v Tobě, že jsi v něm tu reakci něčím vyprovokoval a začneš se tím žrát. Ale toho člověka třeba zrovna bolí zub nebo se pohádal s rodiči. A i kdyby ta Tvoje představa byla správná, má smysl se kvůli tomu trápit? No tak co, tenhle konkrétní člověk mě nemá rád a já to mám na háku, no.

    > Byla i doba, kdy jsem mel pozitivni pristup k sobe, myslel jsem si, ze mam kvalitni povahu, jsem schopny mit zenu a vest naplneny zivot --- samozrejme mi tento pozitivni pristup k nicemu nebyl a prokouknuti techto bludu, co do mne hustil psycholog, bylo krute.

    Hm, takže tenkrát sis myslel (namlouval), že jsi king (falešná sebeidealizace) a teď si myslíš že jsi div ne odpad. Teď zbývá podívat se sám na sebe realisticky, přijmout i ty svoje záporné vlastnosti (nebo to co, za ně považuješ), naučit se mít sám sebe rád takového, jaký jsi a rozvíjet to dobré, co v sobě nepochybně máš. Tak by to přece mělo být a tak se chovají všichni, kdo mají přirozené sebevědomí - na rozdíl od narcisů. To je pro Tebe jediná šance, jak chytit život za pačesy a tzv. ho naplnit - třeba i včetně té ženy, až přijde čas.

    > Rikat mi pozitivni reci typu "muzes mit zenu" je stejne debilni, jak kdybys cloveku, co neumi hrat na housle rikal "umis hrat na housle" a ocekaval, ze tyto reci na nej nejak zapusobi, ze magicky zacne umet hrat na housle. Zatimco hra na housle jde lidi, co maji trochu talentu, naucit, baleni zen ne, takze ani to "hledani reseni" tu nema smysl.

    Sorry, ale tenhle Tvůj odstavec bych mohl snadno označit já za debilní. Minimálně proto, že existují na světě holky, které by byly rády, kdybys o ně projevil zájem, protože taky nikoho nemůžou najít. Tohle popřít nemůžeš.

    > Lide s poruchou osobnosti neumi ovladat svoje emoce.

    Ne, lidé s poruchou osobnosti s tím mají problémy, ale určitou, různě velkou, schopnost ovládání emocí mají. A můžou s tím pracovat a zlepšovat se.

    > Jsou potlacene vedomim vlastni poruchy osobnosti. Vratit to bohuzel nejde --- vec, kterou si uvedomis uz nemuzes nijak "zapomenout".

    Ne, to, o čem mluvíš, není samotné vědomí poruchy, ale postoj, který jsi zaujal. Kladeš odpor tomu, co se domníváš, že se Ti snaží ublížit a díky tomu se cítíš mizerně. Tohle mi, prosím, věř, vím, o čem mluvím.

    > Pokud chci mit vztah s lidmi (napr. se zenou), musim se holt prizpusobit vlastnostem a ocekavanim lidi, ktere vybral prirodni vyber. Vzhledem k tomu, ze to nedokazu, tak vztahy mit nemuzu.

    Výborně, takže v tomhle se shodneme - člověk musí vyjít jiným vstříc a není to vždycky lehké. Zrovna tak oni musí, pokud mají zájem o Tebe, vyjít vstříc Tobě a leccos Ti odpustit - tohle je oboustranné! Tohle se všichni musí nebo museli učit a většina lidí i tak občas udělá nějakou botu.

    > Ono je to strasne jednoduchy rict "kasli vlastnosti, co bys `mel' mit, bud sam sebou" --- no to v podstate jsem, ale jsem sam (z cehoz je mi smutno).

    Ty možná necítíš ten rozdíl, ale on je někde jinde. Nikdo neříká, že se nemáš snažit zlepšovat, ale jde o ten vnitřní pocit, že nemusíš, ale můžeš. Nemusíš chtít být hned dokonalý, nemá cenu chtít všechno hned. Tlačit na pilu bývá kontraproduktivní. OK, teď jsi sám, tak se z toho snaž vytěžit maximum. Zkus si představit sebe samého jako člověka, který má minimum volného času a soukromí a popřemýšlej, co bys třeba v takové situaci nemohl dělat a teď můžeš. A udělej to.

    > Ja uz ani nevim, jestli nad necim pri chuzi po ulici premyslim nebo ne. Je mi to jedno.

    Tak si to holt zkus uvědomit. A chvilku zkus přemýšlet a chvilku nepřemýšlet. Třeba se tím něco důležitého o sobě naučíš.
  • 15. 8. 2005 17:07

    BLEK. (neregistrovaný)
    > Aha, no vidis a tady se dostavame k jadru pudla. Mit nekoho
    > rad bez ohledu na jeho chyby je zcela normalni.

    Podle mne to neni dobre. Pak clovek muze skoncit treba jako zena, kterou mlati manzel, a ona od nej nedokaze odejit.

    > Jakmile se nauci mit rad sam sebe takoveho jaky je, jeho
    > zivot se zmeni obrovsky k lepsimu. Pokud se chces v
    > budoucnu priblizit ostatnim lidem, potrebujes si napred
    > vybudovat dobry vztah sam k sobe.

    Lidi k psychopatum nemaji pozitivni vztah (cetl jsi nekdy nejaky laicky nebo odborny text, ktery by se o psychopatech vyjadroval v pozitivnim slova smyslu?) --- tak ja ho nemam taky. Pouze prejimam nazory spolecnosti.

    Navic i kdybych se mel rad, porad bude moje povaha odlisna od ostatnich lidi a bude to pusobit problemy ve vztazich. furt budu neprakticky nekomunikativni clovek sedici u pocitace.
  • 15. 8. 2005 0:26

    BLEK. (neregistrovaný)
    > > Ty negativni zhodnoceni situace odmitas a priori proto,
    > > ze je negativni, a vubec te nenapadne uvazovat, jestli to
    > > treba neni pravda.

    > Ne, ja Ti verim, ze mas problemy. Ale jak se k nim
    > postavis, to je jina vec. Ty si ale zase pripust, ze se
    > muzes mylit i Ty.

    To pripoustim, ale doposud mi nikdo neukazal zpusob prace s mezilidskymi vztahy, tak se jimi nezabyvam.

    V mezilidskych vztazich citim stejnou beznadej, jako kdyby se treba fyzik mel zabyvat otazkou telepatie: neexistuje zadna teorie, ktera by byt jen naznacovala jeji vysvetleni. Neexistuje zadny reprodukovatelny experiment, na kterem by se to dalo zkoumat. Dokonce se nevi, zda telepatie vubec existuje a zda zpravy o ni nejsou vymysly nebo souhry nahod.

    Stejne tak ja v problematice partnerskych vztahu --- taky nemam zadnou teorii, nic o tom nevim. Nikde si to zkouset nanecisto nemuzu (ono by to ani neslo, protoze by u toho clovek nemel potrebne emoce). Takze jen tapu. Emocionalni inteligenci potrebnou k lasce nemam (kvuli svoji poruse).

    A stejne jako pro fyzika je lepsi, kdyz resi veci, kterym rozumi a kde ma sanci na uspech a nezabyva se telepatii (kdyz nema napad, jak ji zacit zkoumat), tak pro mne je lepsi, kdyz resim veci, kterym rozumim (programovani) a ne lasku, kde se nemam ceho chytit. Pozitivni reci typu "kdyz to zacnu resit, tak to vyresim" jsou naivni.

    > Ted zbyva podivat se sam na sebe realisticky, prijmout i ty
    > svoje zaporne vlastnosti (nebo to co, za ne povazujes),

    To si priznavam, ze jsem psychopat.

    > naucit se mit sam sebe rad takoveho, jaky jsi

    Cloveka muzu mit rad diky dobrym vlastnostem, ktere ma, nikoli kvuli tomu, ze se nachazi v urcite pozici (otec, matka, ucitel, sef, ja ...). Nevidim duvod, proc bych mel mit rad zrovna sebe. Proc by zrovna osoba, ktera se oznacuje zajmenem "ja" mela mit dobre osobni vlastnosti?

    > rozvijet to dobre, co v sobe nepochybne mas.

    Umim programovat, tak to rozvijim. Neumim balit zeny, tak to nerozvijim :-(

    > Sorry, ale tenhle Tvuj odstavec bych mohl snadno oznacit ja
    > za debilni. Minimalne proto, ze existuji na svete holky,
    > ktere by byly rady, kdybys o ne projevil zajem, protoze
    > taky nikoho nemuzou najit. Tohle poprit nemuzes.

    Oba si vzajemne musi neco davat --- ta holka mne i ja ji. Neni mozno hledat holku mezi ztroskotankynemi, ktere vezmou jakehokoli chlapa, protoze je nikdo nechce. Takovy vztah by mozna neco dal te holce, ale mne by nedal nic.

    > Vyborne, takze v tomhle se shodneme - clovek musi vyjit
    > jinym vstric a neni to vzdycky lehke. Zrovna tak oni musi,
    > pokud maji zajem o Tebe, vyjit vstric Tobe a leccos Ti
    > odpustit - tohle je oboustranne! Tohle se vsichni musi nebo
    > museli ucit a vetsina lidi i tak obcas udela nejakou botu.

    To je pravda. Ale existuji situace v mezilidskem souziti, ktere nejde vyhrat --- kdyz se jeden prizpusobi druhemu, bude trpet, kdyz se druhy prizpusobi prvnimu, bude taky trpet, kdyz se oba prizpusobi navzajem, budou taky trpet, i kdyz min (ale furt na tom budou hur nez kdyby byly sami).

    Ja bych treba nebyl schopnej mit rodinu a deti --- a ted je problem, bud je mit nebudu a zenska se bude trapit a bude svuj zivot povazovat za nenaplneny. Nebo je mit budu a nebudu se o ne starat a budou se oni trapit, ze maji tatinka, co se o ne nestara. Nebo se premuzu a budu se starat a pak budu trpet ja (jsem introvert a vnejsi svet mi nic nerika, bavi me sedet u pocitace a programovat) a stejne na ne budu prostrednictvim mimovarbalnich signalu prenaset svoje utrpeni. Proste at clovek udela, cokoli, tak rodina jako celek prohraje.

    A podobne problemy se najdou nejen v planovani rodiny, ale i v bezne komunikaci (treba: bud nebudu pred zenou mlet o poruse a budu se tvarit jako normalni muz --- ja trpim a ona je spokojena --- nebo budu mlet --- ja se uklidnim a ona trpi). A to se neda nijak vyresit. I kdyz se oba sobe navzajem stejnou merou prizpusobi, porad trpi vic nez kdyby byli sami.

    > Ne, to, o cem mluvis, neni samotne vedomi poruchy, ale
    > postoj, ktery jsi zaujal. Klades odpor tomu, co se
    > domnivas, ze se Ti snazi ublizit a diky tomu se citis
    > mizerne. Tohle mi, prosim, ver, vim, o cem mluvim.

    Tohle nechapu --- at zaujmu k poruse jakejkoli postoj, problemy popsane v predchozim odstavci budou stale existovat. A protoze ty problemy existuji, tak se trapim. Ten negativni postoj je dusledek osobnostnich problemu, nikoli jejich pricina.
  • 15. 8. 2005 18:50

    Jan Havlicek (neregistrovaný)
    Hmm... snazim se tuto diskusi sledovat prubezne. Zajimala by me jedna vec:

    K vasemu tretimu bodu, tedy "3/ zpravodajské servery a různé jiné blogy jsou soukromé do té doby, než-li na nich založím fora která nabídnu široké veřejnosti, pak se stávají tyto diskuze veřejnými, a nelze z nich někoho jen tak vylučovat(podrobně již zde rozebráno, to že nečtete reakce na své vlastní články pořádně, též o něčem svědčí)!"

    Muze prosim nekdo uvest konkretni odkaz na paragraf konkretniho zakona, ze ktereho by toto tvrzeni plynulo? Pripadne nejaky jiny relevantni dokument, jako napriklad judikat, vyrok ustavniho soudu nebo podobne?

    Osobne si myslim, ze zasahy spravcu jsou v nekterych pripadech nezbytne, pokud nechteji, aby diskuse na jejich serverech byly prinosne ctenarum a nestali se zumpou. Diskuse na iDnes napriklad za prinosne nepokladam a pokud to je dusledek svobody slova, tak potes.

    BTW.. pro Milusku. Cituji z jedne z davnych diskusi na tomto serveru: "Mit vice adres a neustale je menit si muze dovolit pouze clovek paranoidni, nebo ten, se kterym ve skutecnosti nikdo komunikovat nechce." Problem se SPAMem to neresi. K identite. Uvedeny email na jakykoiliv freemail povazuji za temer stejne bezcenny, jako zadny email.

    Honza
  • 15. 8. 2005 21:51

    Chápající (neregistrovaný)
    > Podle mne to neni dobre. Pak clovek muze skoncit treba jako zena, kterou mlati manzel, a ona od nej nedokaze odejit.

    To je závislost a ne láska. Úplně překrucuješ to, o čem píšu já. Nemít rád sám sebe je naprosto nepřirozené, absurdní a destruktivní. Až se Ti to podaří překonat, tak to sám zjistíš.

    > Lidi k psychopatum nemaji pozitivni vztah (cetl jsi nekdy nejaky laicky nebo odborny text, ktery by se o psychopatech vyjadroval v pozitivnim slova smyslu?) --- tak ja ho nemam taky. Pouze prejimam nazory spolecnosti.

    A proč je přejímáš? Ty nechceš žít svůj vlastní život a chceš za sebe nechat žít jakousi společnost? Hele, jestli si budeš furt hledat výmluvy, proč něco nejde, tak budeš holt přešlapovat na místě - nic proti tomu, je to Tvůj život. Já sem nepíšu proto, abych se s Tebou hádal, ale proto, aby ses zkusil podívat na svůj život z jiné perspektivy. Ty sis vykonstruoval svůj vlastní vnitřní temný vězeňský komplex, ze kterého nemůžeš ven a namísto toho, abys hledal způsob, jak se dostat na světlo, tak se snažíš ty případné škvíry ucpat, aby ses mohl nerušeně v koutku vrtat pořád dokola ve svých trablech. Furt sám sebe vidíš z pohledu jakési třetí osoby, ale není to osoba neutrální, neřku-li přátelská, ale snaží se Ti ublížit a podráží Ti nohy. To dělat nemusíš. Asi není možné se to odnaučit za týden, ale při trošce snahy se to změnit dá.

    > Navic i kdybych se mel rad, porad bude moje povaha odlisna od ostatnich lidi a bude to pusobit problemy ve vztazich. furt budu neprakticky nekomunikativni clovek sedici u pocitace.

    Ale byl bys přinejmenším nepraktický a nekomunikativní člověk, který je v pohodě a cítí se dobře. A to je přece nejdůležitější, ne? Chceš se cítit líp, nebo ne? Pokud ano, tak se ve světlé chvilce zamysli nad tím, co jsem napsal a pokud možno s tím svým životem něco udělat.
  • 17. 8. 2005 9:56

    Arthur Dent (neregistrovaný)
    "3/ zpravodajské servery a různé jiné blogy jsou soukromé do té doby, než-li na nich založím fora která nabídnu široké veřejnosti, pak se stávají tyto diskuze veřejnými, a nelze z nich někoho jen tak vylučovat" - kdyby tohle platilo, tak ta fóra velmi rychle zmizí, protože neexistuje důvod, aby byl někdo za svou dobrou vůli (=zavedení fór) potrestán tím, že s nimi nesmí nakládat tak, jak se mu zlíbí.

    Jenže ono to tak naštěstí není.

    Naštěstí totiž neexistuje žádný zákon, nařízení ani obecně platná norma, která by mi přikazovala, že ze svého majetku musím udělat veřejný prostor či že se z něho veřejný prostor stane tehdy, když je veřejně přístupný. To zaprvé.

    Zadruhé se neustále mýlíte ve svých požadavcích na svobodu projevu. Když se mi postavíte před barák a začnete hulákat nějaké nesmysly (třeba "mám právo si tu svobodně řvát ve tři ráno! Máme demokracii! Svoboda slova!") tak půjdu a buď zavolám policii nebo vás vyfackuju, to dle nálady. A vy dostanete přes ústa nikoli proto, že projevujete svůj názor, ale za to, jak a kde ho projevujete. A zkuste se pak u soudu ohánět svým právem řvát si ve veřejném prostoru kdy chcete a co chcete, to se, myslím, potrhají všichni v síni smíchy...

    Jo a ještě - hospody jsou veřejné? Od kdy, probůh? Ony byly nějak vyvlastněny a zestátněny? Proberte se!!!

    Vy se tu krásně oháníte svobodou slova, ale jaksi zapomínáte na jiné právo: Právo vlastnit a právo s vlastnictvím libovolně disponovat...
  • 17. 8. 2005 19:19

    František (neregistrovaný)
    Je naprosto zbytečné vysvětlovat něco takovým lidem jako jste vy. Vy chcete cenzuru, diskriminaci, a bezpráví.
    My chceme svobodu, rovná práva, a rovné možnosti.
    ---
    Nikdy se nemůžeme domluvit.
    ---
    A jen pro vás a fakt naposled:
    Můžete si stoupnout na veřejné prostranství a vykřikovat své názory - viz porodnice tuším v Brně?? - kde čte své žalmy nějaký bláznivý kněz již rok.
    Dále, do hospody má přístup každý, hosty si nemůžete vybírat - zkuste někoho neobsloužit pro jeho zjev, přesvědčení, barvu kůže, či názory.
    To je jako by si řidič autobusu vybíral koho sveze...
    -----------
    Závěrem: já ani nikdo z mých kolegů, nechceme nikde a nic vykřikovat, sprostě nadávat, tapetovat, a ani nijak jinak škodit vám, a vašim blogům. Ani jsme to nikdy nedělali, chtěli jsme jen upozornit, kam vede i ta nejlépe míněná cenzura, a že je nemravná, špatná a odsouzeníhodná.
    ---
    Nedělali jsem si iluze o myšlení v naší společnosti, ale to co jsme zjistili, je horší než všechny předpoklady.
    Za články, které tu napsal pan Martin, by se nemusel stydět vrchní kádrovák KSČ, blahé paměti.
    Ale všeho dočasu, konkurence vám páni Adminocenzoři sílí, ještě chvíli, a budete na malém českém rybníčku škemrat aspoň o "potížisty", abyste na "svých neveřejných", veřejných forech nezůstali sami.
    Cítíte tu blbost - veřejné neveřejné forum...
    -----------
    Máte to ale v těch hlavách řádně pomotané, nejprve bylo všechno všech, a teď je zase všechno vaše...(sic!)
    ----
    V každém případě je mi líto, že ani jeden z vás se nepokusil o problému jakkoli seriozně diskutovat,
    přiznat aspoň tolik, že se může někomu i dít křivda...Že cenzura je špatná věc, atd.
    ---
    Inu, zachovali jste se přesně podle hesla, sytý hladovému nevěří.
    Tak tedy, ponechte si svá nesvobodná a cenzurovaná fóra, my si ponecháme svou svobodu, a budeme lobovat za zákaz všeobecné cenzury na českém internetu, ať se vám to líbí nebo ne.
    ---
    Čest vaší opravdu nezáviděníhodné práci, a hlavně vaší aroganci a nadutosti!
  • 17. 8. 2005 21:14

    Jan Havlicek (neregistrovaný)
    Vazeny pane,

    v jinem svem prispevku kousek vys, nebo niz, ted nevim, jsem polozil otazku, ktera byla minena zejmena na vas a Milusku. Odpoved na ni ve foru neni, zrejme se vam nehodi na ni svobodne odpovedet, nebo na ni odpovedet nedokazete. Tedy ji zkusim zopakovat:

    Uvedte prosim odkazy na relevantni pravni texty (konkretni ustanoveni zakona - cislo zakona + paragraf + odstavec, nebo judikaturu, nebo naprikald vyrok ustavniho soudu) ze kterych by vyplyvalo, ze zpristupnenim jakehokoliv fora nebo podobne trechnologie verejnosti, se z tohoto stava verejny prostor a vlastnik s nim nemuze nakladat dle sveho uvazeni (zejmena z nej odstranovat prispevky z jakychkoliv duvodu).

    He?

    Co se tyce ty hospody. Pokud odmitnete nekoho pro barvu pleti, budete zrejme mit problemy. Pokud nekoho odmitnene obslouzit, protoze ve vasem podniku v minulosti prokazatelne kradl, dopustil se vytrznosti nebo treba napadeni, pravdepodobne to ustojite. Stejne tak, jako autobusak, ktery odmitne vezt cloveka opileho, nebo znecistenim ci zapachem obtezujiciho ostatni.

    Honza
  • 17. 8. 2005 23:09

    František (neregistrovaný)
    Asi tu píšeme čínsky, nebo si nedovedu jinak vysvětlit vaší ignoraci. Nebudu vám identito tyjo vyvracet vaše absurdní přesvědčení, to bych i já mohl tvrdit, že vy jste Martin Pírko a Havlíček a já nevím jaké ještě identity si dáváte.
    Já už jsem zde uvedl, že porušujete Základní listinu práv a svobod, a nic na tom nemění, že jste vlastníky určitého portálu, či blogu. Jakmile jej nabídnete široké veřejnosti, nemůžete někoho odpojovat od přístupu na tento portál, blog, web atd.,jen pro jeho názory, či proto, že se vám nelíbí způsob jeho myšlení, či víra.
    Já vás upozorňuji na to, že se to děje, a můžeme předložit i důkazy, že byli odpojeni i lidé, kteří mají tu smůlu, že bydlí v jednom domě či malém městě, které je napojeno optickým kabelem přes kabelovou televizi stálým, paušálním připojením, s nějakým, podle vás, potížistou.
    Zablokováním IP stálého připojení, blokujete dalších až 154 lidí. Vás toto vůbec nezaujalo, vy se jen snažíte vnutit mě, a mé kolegyni nějaké sprostoty, a jiné přečiny.
    Já znovu opakuji, že toto není náš případ, ale že i kdyby byl, vy nemůžete bez součinnosti policie jednat tak, jak jednáte.
    Já a ostatní uživatelé za připojení na net platíme, a vy nám odpíráte pro mě z neznámých důvodů využívat všechny služby tak, jako každému jinému občanovi tohoto státu, a tím porušujete zákon.
    Vy nemáte žádné právo, dělit občany do nějakých kategorií, a bránit jim ve svobodném získávání a vyměňování informací.
    Já doufám, že jsem se vyjádřil jasně, pane procházející, vycházející i zacházející.
    Cenzura je nepřípustná, jestli je někdo cvok, tak o tom rozhoduje lékař, jestli někoho poškozuje, je tu od toho policie. Vy vlastně provádíte takový malý totalitní lynč vám nepohodlných občanů.
    *
    Jak moc vážně myslíme to co tu prezentujeme, se záhy přesvědčíte.
  • 18. 8. 2005 0:04

    tyjo (neregistrovaný)
    Klidně si, pane Františku, myslete, že jsem Pírko, Havlíček a ještě k tomu třeba i Borovský. Mě to nijak neurazí a ani neznejistí. Pořád je to lepší než být Jekyll a Hyde nebo František a Miluška - to by byl opravdový existenciální zmatek, jaký bych si skutečně nepřál. Martin Pírko a Jan Havlíček jsou osoby podepsané vlastním jménem a jejich identitu lze, na rozdíl od našich dvou až tří, poměrně snadno ověřit.

    Ale vraťme se k tématu, mě to docela baví, třeba to bude ještě i Vás.

    V prvé řadě by mě zajímalo, jak jste, ve vzácné a nečekané shodě s paní Miluškou, přišel na číslo 154. Jde o tentýž "optický kabel typu C"? Je to nějaké zvláštní fyzikální omezení toho "kabelu typu C", které je mojí / naší jedno-trojosobě utajeno, zatímco Vaše jedno-dvouosoba je zná?

    V druhé řadě musím říct, že pokud Listina práv a svobod někomu zaručuje, že se bude moci na mém vlastním serveru nebo blogu až do svojí nebo mojí smrti zadarmo a bez omezení vykecávat úplně každý bez ohledu na formu a obsah příspěvku, mám chuť ji demonstrativně roztrhat a sníst před Ústavním soudem.

    Pokud tomu dobře rozumím, tak můžu dělit sám pro sebe lidi do kolika kategorií chci. Naopak nechápu, jak bych jim mohl účinně bránit v získávání a vyměňování informací bez toho, abych je fyzicky oddělil od zdrojů informací a případných čidel či cizích smyslových orgánů. Pokud vím, tak na světě existují tisíce provozovatelů bezplatných webhostingů a desítky až stovky provozovatelů jednoduše ovladatelných weblogových hostingů - taktéž zdarma.

    Že si platíte za připojení k netu je jistě chvályhodné. Já si platím tři telefony, mám tedy právo kdykoliv mluvit s královnou Alžbětou, G. W. Bushem a Angelinou Jolie? Podle Vaší logiky zřejmě ano. Akorát nevím, jestli u své pevné linky mám právo s jedním z nich mluvit nepřetržitě, u předplacené karty jim musím platit minutovou taxu a u mobilního paušálu mám právo na nějakou tu minutu v ceně toho paušálu. Ale to mě jistě rád/a vysvětlíte.

    No nic, zajdu si do peřin, protože musím být zítra fit, špatný výkon by mi zítra v práci asi neprošel. Až vyjde sluníčko, budu už zase na nohou; můžete mi zase něco hezkého napsat. Pokud to bude alespoň ucházející, budu potěšen.
  • 18. 8. 2005 19:50

    Jan Havlicek (neregistrovaný)
    Zkuste treba odpovedet na polozenou otazku. Sva tvrzeni stale opirate pouze o listinu zakladnch prav a svobod. Jenze z tohoto dokumentu neikde neplyne, ze forum, do ktereho muze prispivat verejnoust je dale jeho zakladatelem a majitelem neovladatelne. Takze stale cekam na relevantni odpoved na svou otazku.

    Alespon ja si tak predstavuji diskusi. Bavime se o nejakem problemu, ja vas pozadal o doplneni argumentu podporujicich vase stanovisku (abych se s nim pripadne mohl ztotoznit, nebo alespon uznat, ze mate rpavdu, i kdyz s tim vnitrne nebudu mozna i nadale souhlasit) ale dodavka argumentu stale chybi.

    Jinymi slovy, vy take stale obhajujete svuj nazor, ale pouze zpusobem "JA mam pravdu, a vy se vsichni budete divit."

    Mimo to tu byla na vas polozena dalsi otazka, tykajici se toho cisla 154 (nebo kolik to presne bylo, neberte me prosim ted za slovo) a opet odpoved nikde. Spousta zde diskutujicich se vam snazi naslouchat a upozornuje na vase pripadne omyly nebo nepresnosti, ale vase reakce jsou stale stejne: MATE nejake pravo.

    Ano.. mate pravo, vyjadrovat sve nazory a LZPS vam zarucuje, ze za tyto nazory nebudete stani ani soudni moci stihan, pokud jejich vyjadrovanim neporusujete nejaky zakon (napriklad ustanoveni o propagaci hnuti smerujiciho k potlaceni prav skupin obyvatelstva, jako je napriklad fasismus nebo komunismus), v takovem pripade muzete byt nekterou formou moc stihan a nepomuze ani LZPS.

    Nikde ale neni napsano, ze sve nazory muzete svobodne sirit tak, ze je budete strikat cernym, nebo spis bilym sprejem na silnici, i kdyz ta silnice je taky zcela bezpochyby verejna.

    Takze stale cekam na tu smrst argumentu. Obecne na svych nazorech netrvam nijak zvlast dogmaticky a pokud jsou agrumenty, necham se presvedcit, ze jiny nazor je lepsi.

    Honza


  • 18. 8. 2005 19:58

    Jan Havlicek (neregistrovaný)
    Hmm...

    no stav pochopeni neceho je vec velmi subjektivni a pro vase tvrzeni bohuzel nelze opatrit zadny argument, ktery by je potvrdil nebo vyvratil.

    Snazim se vest rozumnym zpusobem diskusi s identitami, ktere se do diskuse zapojili. Neresim, zda se pod nekterymi identitami neskryva jedna osoba. Nedokazu to zjistit a proto nema ani smysl se o to snazit. Vyjadrovani osobnich pocitu nad motivaci protistrany patri do stejne kategorie. Diskusi obvykle nepomuze.

    Koneckoncu je to stejne jedno. Moje zkusenost rika, ze verejne prohlaseni, ze nekolik identit je jen jedna osoba vede obvykle jen v utoku jedne nebo vice dotcenych identit osobnim smerem a zcela tristi diskusi a odvadi ji od problemu. Zvlaste v pripade, kdy chybi nejake lepsi argumenty (coz jak jiste uznate potkalo i tuto diskusi).

    Pravda pamatuji jeste doby, kdy vytvareni duplicitnich uctu napriklad na BBSkkach (Liane a podobne) bylo proti pravidlum onech systemu a v pripade odhaleni vedlo obvykle k postihu provinilce, vetsinou formouo zruseni vsech jeho zalozenych identit. Bohuzel Internet od te doby prosel vyvojem, ktery asi nelze vzdy nazvat pozitivnim a dodrzovani Netikety se jiz moc nenosi. Dusledky neseme vsichni, nekdo se s nimi vyrovnava lepe, nekdo hure. Nekomu to ani neprijde, nebot doby kdy Netiketa _BYLA_ vetsinou dodrzovana jiz nepamatuje a ani nevi, oc se jedna a soucasny stav povazuje za normalni a spravny. Pak vznikaji "potiziste" aniz bych ted mel na mysli kterehokoliv ucastnika teto diskuse.

    Honza
  • 18. 8. 2005 20:13

    Martin Pírko (neregistrovaný)
    Forma vaší odpovědi mi připomíná Charlese Bukowskiho...

    K tomu, abyste mohl házet do "veřejného prostoru" nejasné domněnky často nepotřebujete ani základní vzdělání. Já vám jen radím, jak trumfnout cizí argumenty. Pokud o moje rady nestojíte (jak vypovídá vaše odpověď), pak promiňte.

    Raději, než abych to všechno četl, se přesunu na klidné místo a budu tam relaxovat ve stínu hradeb (a nebudu na ně malovat) :).

    I když vím, že vás to asi zdrtí, tak vás označují za "bojovníka za svobodu" ze svého článku. Dále s vámi nebudu diskutovat, neboť nemůžu čekat z vaší strany jakékoliv pochopení, vyzývám i ostatní, aby upustili od ztrácení času tímto způsobem.

    Cituji sám sebe: "Pod tímto "bojem za svobodu" se většinou skrývají silné expresivní touhy a dále radost ze pří a hádek. Tyto věčně oponující osobnosti se s adminem můžou pustit do dlouhého flamewaru, v němž nejde o nic jiného než o flame sám."

    A dále doporučuji shlédnout video:
    http://www.nautiloid.com/video/Monty%20Python%20-%20Arguement%20Clinic.mpg
  • 19. 8. 2005 0:13

    tyjo (neregistrovaný)
    Pane Havlíčku, pátrání po duplicitních identitách považuji za krajně neslušné. Výjimku podle mě lze udělat, pokud někdo vystupuje pod vícero identitami za účelem škodit nebo budit falešné zdání, že nějaký názor sdílí více lidí. Moje připomínka směřovala hlavně k tomu, že se podle mého názoru s Františkem (nebo Miluškou) nedá v současné době na dané téma smysluplně bavit, ať už je to z jakéhokoliv důvodu. Zdejší diskuse (nebo alespoň tento thread) neměla nikdy šanci na rozumné rozvinutí, takže není podle mého názoru příliš čeho litovat.

    Co se týče Netikety a vývoje online komunit a diskusních fór, vývoj je podle mě docela logický - přístup již není věcí jakési přirozené elity, ale s přibýváním počtu účastníků výrazně roste počet lidí, kteří k alespoň trošku kvalitní diskusi nemají potřebný potenciál a bohužel i těch, kteří z nějakého důvodu záměrně kazí atmosféru a bez rozumné regulace vypadá většina veřejných fór, tak jak vypadá.

    Díky za odpověď.

  • 27. 5. 2008 15:21

    Pampalini (neregistrovaný)
    No pravda je momentalne takova ze pokud se nekomu v diskusni mistnosti nelibi a hodla ji navzdy opustit (takzvany unbook) je mu nejdrive zaveden analne kaktus.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).