Hlavní navigace

Ubisoft kvůli problémům se servery rozdává hry zdarma

29. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Ubisoft, známé jméno z oblasti počítačového herního průmyslu, si sype popel na hlavu v souvislosti s hojně diskutovanou novou formou DRM. Jak už jsme vás informovali, Ubisoft nové hry vybavuje protipirátskou ochranou, která vyžaduje během hraní permanentní přístup na Internet a komunikaci se servery na druhé straně. Jenže ty se de facto hned při první příležitosti položily a znemožnily tak hráčům hraní her Assassin's Creed II a Silent Hunter 5. Oficiálně byly servery pod útokem,…

Společnost Ubisoft, známé jméno z oblasti počítačového herního průmyslu, si sype popel na hlavu v souvislosti s hojně diskutovanou novou formou DRM. Jak už jsme vás informovali, Ubisoft nové hry vybavuje protipirátskou ochranou, která vyžaduje během hraní permanentní přístup na Internet a komunikaci se servery na druhé straně. Jenže ty se de facto hned při první příležitosti položily a znemožnily tak hráčům hraní her Assassin's Creed II a Silent Hunter 5. Oficiálně byly servery pod útokem, neoficiálně se spekuluje, že DDoS útok byl výsledkem prostě jen přílišného množství hráčů. Ať už je pravda jakákoliv, problémy s dostupnosti serverů postižení hráči nyní dostávají od firmy Ubisoft nabídku na jednu hru zdarma jako určitou formu kompenzace za způsobené problémy.

Hráči mohou vybírat z titulů Tom Clancy's HAWX, Tom Clancy's Endwar, Heroes Over Europe, a Prince of Persia. Všechny zmíněné hry vyšly během posledních dvou let ještě před nasazením nové formy DRM. Hráčům se marketing firmy snažil novou ochranu prodat jako výhodu, protože již není nutné mít v mechanice během hraní instalační médium hry, což hráči dlouhá léta kritizují. Jenže nutnost permanentního připojení k Internetu je ve světle právě problémů s dostupnosti serverů firmy Ubisoft snad ještě kritizovanější. I přesto, ale na podobný model sází konkurenční Electronic Arts. (GamePro)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).