Hlavní navigace

Úložiště Copy.com testuje nové webové rozhraní s podporou ovládání dotykem

13. 11. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Podpora dotykového ovládání, optimalizace pro menší displeje či import souborů od konkurence patří mezi novinky, které přináší nová verze webového rozhraní úložiště Copy.com.

Ambiciózní cloudové úložiště Copy.com, za kterým stojí hardwarová společnost Barracuda Networks, veřejně testuje novou verzi webového rozhraní. Jednou z novinek je úprava designu pro dotykové ovládání, které již podporuje například konkurenční SkyDrive. Má se tak zlepšit možnost přístupu k souborům v úložišti z tabletů bez nutnosti instalovat aplikaci služby.


Autor: Jiří Macich ml.

V novém testovaném webovém rozhraní jsou ovládací prvky dost velké pro dotykové ovládání např. na displejích tabletů.

Provozovatel služby navíc zohledňuje nástup třetí vlny ultrabooků s procesory Haswell, které již povinně musí mít dotykový displej. Copy.com prozatím nemá dotykovou aplikaci pro Windows 8 a vyšší, takže optimalizace webového rozhraní pro dotykové ovládání může být vhodnou alternativou, která je navíc multiplatformní.

Design webového rozhraní se pružně přizpůsobuje velikosti zobrazovací plochy (dle okna prohlížeče či displeje zařízení), aby dotykové ovládání bylo použitelné i při menším prostoru pro zobrazení rozhraní. Další novinkou je maximalizace zobrazení aktuálně zobrazeného výpisu obsahu složky, eventuálně obrázku či dokumentu.


Autor: Jiří Macich ml.

Při přepnutí do fullscreen režimu ustoupí ovládací prvky webového rozhraní, aby zbylo více místa např. pro prohlížení fotografií. Horní modrá lišta se automaticky skrývá.

Při aktivaci tzv. fullscreen režimu ustoupí zmíněnému obsahu všechny další prvky webového rozhraní. Zůstane jen horní lišta, která se ale automaticky skrývá, pokud není používána (nebo si ji uživatele nenechá opět zobrazit). I to lze považovat za optimalizaci pro zařízení s menšími displeji, na kterých je možné například lépe prohlížet fotky.

BRAND24

Další zajímavou novinkou je import souborů od konkurence prostřednictvím služby Mover.io, která využívá dostupných API cloudových úložišť pro rychlý přesun obsahu mezi nimi. Copy.com explicitně nabízí import obsahu z úložišť Box.com, DropboxGoogle Drive, ale podporovány jsou i další podobné služby.


Autor: Jiří Macich ml.

Copy.com chce přilákat nové uživatele možností snadného importu souborů z konkurenčního cloudového úložiště.

Samotné službě Copy.com jsme se podrobně věnovali v červnovém článku Je Copy.com s 15 GB vážnou konkurencí pro Google Drive či Microsoft SkyDrive? Od jeho vydání byla vyvinuta aplikace pro Windows Phone. Zároveň ale skončily některé promo programy na získávání více místa zdarma orientované na zvýšený povědomí o službě. Štědrý referenční program běží dál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).