Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku UPC a Mistral - co víme po týdnu od Ing. Petr Cunda - Myslím si, že bychom se měli zamyslet nad...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2000 17:54

    Ing. Petr Cunda (neregistrovaný)
    Myslím si, že bychom se měli zamyslet nad UPC.
    Připadá mi nehorázné, že jediná společnost koupila české kabelovky - Kabel Net Holding, Kabel Net Brno, UPC Česká republika (dříve Kabel Plus) a Dattelkabel.
    Úřad pro ochranu hospodářské soutěže je v tomto případě spíše "Úřadem pro vytváření monopolu, pokud možno mezinárodního". Můžeme si v součesné době stěžovat na vzrůstající ceny, technické problémy kabelovek, ale bude to jen povídání, které k ničemu nepovede. UPC je monopol, takže si můžeme stěžovat na výše uvedeném úřadě, který poklepal na "základní kámen" této společnosti v našem státě.
    Lidé kteří o tom rozhodli a Ing Josef Bednář (vedoucí této instituce) nevědí co to monopol je. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Poskytování internetu po kabelu se mělo naplno rozjet. Společnosti dostali novou dimenzi v možnosti získávání zákazníků ve značné míře. Mohlo dojít k cenové soutěží v lokalitách, které již byly mezi společnosti rozděleny. Já jako uživatel jsem si možná mohl vybrat jestli se přípojím se svým modemem na Kabel Net (již pro televizi zavedený), nebo na Kabel Plus, který by se za nově vznikajících podmínek určitě snažil v této lokalitě opět uspět. Zapoměl jsem ještě na politické hodnostáře jednotlivých lokalit. Někteří by museli přehodnotit názor, že do určitého prostoru pustí jen jeden subjekt.
    Takže, nevíme jak se stavět (máme s tím problémy)k přirozeným monopolům (plyn, energetika), tak jsme si vyrobili pro jistotu nový.

    Cunda
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).