Hlavní navigace

UPC dokončilo zrychlování. Co bude s limity?

28. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnešním dnem dokončil kabelový operátor UPC, pod nějž patří i někdejší velký rival Karneval, navýšení rychlostí všech přípojek. Zvyšovala se rychlost downloadu i uploadu. Už jsme o tom na Lupě několikrát psali a proto jenom stručná rekapitulace: rychlost downloadu nyní papírově dosahuje u nejnižší nabídky až 2,048 Mbit/s a u nejvyšší až 16,384 Mbit/s. Rychlost uploadu se pak pohybuje v rozmezí 256 kb/s – 1,024 Mbit/s. Zvyšování přenosové rychlosti se netýkalo tarifů Karneval Turbo a Karneval…

Dnešním dnem dokončil kabelový operátor UPC, pod nějž patří i někdejší velký rival Karneval, navýšení rychlostí všech přípojek. Zvyšovala se rychlost downloadu i uploadu. Už jsme o tom na Lupě několikrát psali a proto jenom stručná rekapitulace: rychlost downloadu nyní papírově dosahuje u nejnižší nabídky až 2,048 Mbit/s a u nejvyšší až 16,384 Mbit/s. Rychlost uploadu se pak pohybuje v rozmezí 256 kb/s – 1,024 Mbit/s. Zvyšování přenosové rychlosti se netýkalo tarifů Karneval Turbo a Karneval Duo. Jejiž uživatelé však stále mohou přejít okamžitě na aktuálně platnou nabídku podle vlastní volby. Jinak se parametry služeb nemění, tedy až na to, že došlo ke snížení ceny tarifu Extreme o 321 korun.

UPC také plánuje reakci na prázdninové navyšování datových limitů u většiny poskytovatelů ADSL včetně Telefóniky O2. Plánujeme tuto otázku řešit zásadním způsobem v nejbližších několika dnech. Širokopásmové kabelové sítě totiž mají v tomto směru velké možnosti, říká Václav Bartoň, ředitel UPC. Nabízí se pro zákazníky UPC jistě lákavá představa úplného zrušení limitů, ale jak to nakonec bude uvidíme snad v pondělí, kdy se UPC slíbilo k této věci vyjádřit. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).