Hlavní navigace

UPC pouští sdílené Wi-Fi do ostrého provozu. Bude fungovat i v cizině

15. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: UPC
Do poloviny srpna by mělo být hotovo a sdílenou síť by mohlo využívat víc než 400 tisíc lidí. A nejen v Česku, ale i v některých evropských zemích.

Začalo to v Plzni, kde UPC v dubnu proměnilo osm tisíc modemů v hotspoty. Teď se to chystá v rámci služby Wi-Free udělat i ve zbytku republiky. Podle mluvčího firmy Davida Frodla se bude služba postupně spouštět ode dneška do poloviny srpna.

Do plzeňského testu se nakonec zapojilo víc než deset tisíc lidí. Do ostrého provozu se dá přihlásit už teď. "Stačí použít heslo vytvořené v aplikaci Moje UPC. Ze seznamu dostupných Wi-Fi sítí na mobilním zařízení zákazník vybere 
”UPC Wi-Free“ a vyplní přihlašovací údaje. Od této chvíle se k UPC Wi-Free automaticky zařízení připojí vždy, když bude v jeho dosahu. Stejným způsobem se lze z Wi-Free i odhlásit,″ přibližuje ředitel segmentového marketingu UPC Jan Kohout

Ačkoliv to původně nebylo v plánu, budou moci sdílenou Wi-Fi využívat klienti UPC i v některých evropských zemích. Zpočátku se počítá s Polskem, Švýcarskem, Nizozemím, Belgií, Irskem, Maďarskem a Rumunskem. Celkem by tak mělo být k dispozici kolem pěti a půl milionu hotspotů.

BRAND24

"Wi-Free je bezplatná služba, která umožní připojení na Wi-Fi kdekoliv v dosahu UPC Wi-Free modemů. Mobilní zařízení využije oddělenou, sekundární Wi-Fi síť. Stačí se jednou přihlásit pod unikátním přihlašovacím jménem a heslem a Wi-Free vás automaticky připojí vždy, když bude síť v dosahu,″ popisuje princip sdílené sítě Kohout.

Síť Wi-Free je tak oddělená od domácích bezdrátových sítí a nesnižuje šířku pásma. Rychlost připojení se bude pohybovat kolem deseti Mbit/s u downloadu 
a dvou Mbit/s u uploadu s tím, že na jeden přístupový bod bude možné připojit pět mobilních zařízení. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).