Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Úvaha o CZ.NICu, aniž by se hovořilo o něm od Ladislav Vojtisek - Podívejme se na to z druhé strany. Když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 1999 18:01

    Ladislav Vojtisek (neregistrovaný)
    Podívejme se na to z druhé strany. Když požádám EUNET-NIC o převod vlastnictví a současně jim napíšu, že jim to mailem musí stačit, že jim faxem ani písemně nic nepošlu, natož tak něco ověřeného úředně, tak mám jistotu, že mi ani neodpoví, natož aby moji žádost vyřídili. Bohužel, já jim nemohu pohrozit zrušením čehokoli, takže, ač nerad, zachovám se podle jejich diktátu.
    Nějak mi tady chybí rovnost smluvních stran.
    Smlouva je podle § 34 obč. zákoníku právní úkon, tedy projev vůle směřující zejména ke vzniku, změně nebo zániku těch práv nebo povinností, které právní předpisy s takovým projevem spojují. Podle § 37 odst. 1 obč. zákoníku musí být právní úkon učiněn svobodně a vážně, určitě a srozumitelně; jinak je neplatný.
    Všimli jste si tam toho slovíčka svobodně?
  • 6. 11. 1999 13:12

    Ladislav Vojtisek (neregistrovaný)
    Tvrzení, že "platby za domény nelze hradit složenkami České pošty" má v zákoně asi tak stejnou oporu, jako tvrzení prodavače v pekárně, že "housky nelze hradit dvacetikorunovými mincemi". Platba jakýmkoli platebním prostředkem má za následek splnění podmínky dané zákonem kupujícícmu, že za odebrané zboží nebo službu musí zaplatit. To platí i bez ohledu na to, že vás jako příjemce platby Česká pošta OKRADE tím, že vám z převáděné částky strhne jakýsi "poplatek" nevím za co, a že vám u platby svévolně pozmění platební údaje tak, že z bankovního výpisu je pro vás platba neidentifikovatelná. Poplatek by mohl pak být např, za to, že vám následně, za několik dnů, doručí svůj vlastní výpis s údaji správnými, v každém případě ale ne za převod, neboť za ten již zaplatitl celkem slušnou částku, která o dost přesahuje běžné poplatky v bankovních ústavech, ten, kdo platbu zadal.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).