Hlavní navigace

Už i Twitter bude automaticky přehrávat videa. Jde to ale vypnout

17. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Twitter
Dělá to Facebook, dělá to YouTube a teď se přidal i Twitter. Připravte se na to, že se vaše timeline na webu i v mobilech dá do pohybu.

Animované GIFy, videa z Vine a videa nahraná přímo na Twitter se začnou automaticky spouštět, jakmile na ně najedete. První zprávy o tom, že Twitter změnu chystá, se objevily v březnu. Firma teď změnu potvrdila na svém blogu.

Přes všechny PR řeči o tom, jak automatické přehrávání zlepší používání Twitteru, pravdou je spíš opak – jde o funkci, která spíš obtěžuje. Autoplay přitom Twitter bez ptaní postupně zapíná všem uživatelům – začíná nejprve s webovým rozhraním a aplikací pro iOS, aplikace pro Android má přijít na řadu později.


Autor: Twitter

Podobně jako na Facebooku (viz Návod: jak vypnout automatické spouštění videí na Facebooku), i na Twitteru se videa spustí nejprve bez zvuku. Ten se zapne až ve chvíli, kdy uživatel na video klikne. A pokud uživatel otočí mobil „naležato“, zapne se zvuk automaticky a video se roztáhne na celou obrazovku.

BRAND24

Automatické přehrávání se dá naštěstí vypnout. Na webu stačí jít do Nastavení a tam na záložce Účet v sekci Video tweety (Video Tweets) odznačit volbu Autoplay Videos. 

V mobilní aplikaci pro iOS je postup podobný: Nastavení (Settings) – sekce Obecné (General) a v ní Video Autoplay. Na výběr je tu ze tří možností: používat autoplay na wifi i na mobilním připojení (Use mobile data and Wi-Fi), jen na wifi (Use Wi-Fi only) a úplně autoplay vypnout (Never play videos automatically). 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).