Hlavní navigace

Uživatelé Outlook Expressu budou odříznuti od Hotmailu

23. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft informuje uživatele svého starého e-mailového klienta Outlook Express, že z něj nebude možný přístup k e-mailové schránce zřízené v rámci služby Windows Live Hotmail. Freemailová služba Microsoftu na rozdíl např. od Gmailu neposkytuje POP3 ani IMAP. Z e-mailových klientů redmondského softwarového giganta však lze e-mailovou schránku na Hotmailu obsluhovat. Po 30. červnu to už ale nebude platit o Outlook Expressu. Uživatelé mohou přejít na Windows Live Mail, o němž jsme podrobněji…

Microsoft informuje uživatele svého starého e-mailového klienta Outlook Express, že z něj nebude možný přístup k e-mailové schránce zřízené v rámci služby Windows Live Hotmail. Freemailová služba Microsoftu na rozdíl např. od Gmailu neposkytuje POP3 ani IMAP. Z e-mailových klientů redmondského softwarového giganta však lze e-mailovou schránku na Hotmailu obsluhovat. Po 30. červnu to už ale nebude platit o Outlook Expressu. Uživatelé mohou přejít na Windows Live Mail, o němž jsme podrobněji referovali v článku Windows Live Mail: nástupce Outlook Expressu. Možný samozřejmě bude i přístup k webmailovému rozhraní služby.

Outlook Express byl součástí starších verzí systému Windows včetně Windows XP. Jeho další rozvoj byl však před lety již ukončen a ve Windows Vista je k dispozici novější program Windows Mail. Outlook Express je dnes už žalostně zastaralý – nedisponuje například antispamovým filtrem, což je citelný nedostatek. Loni Microsoft přišel s novým bezplatným e-mailovým klientem Windows Live Mail patřícím do rodiny jeho Windows Live aplikací. (Windows IT Pro)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).