Hlavní navigace

V Česku se zvyšuje výskyt trojanů souvisejících s online hrami

15. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle statistik společnosti Eset Software se v České republice začíná zvyšovat výskyt trojských koní, jejichž cílem jsou hráči online her. V březnu se u nás vůbec poprvé trojan Win32/PSW.OnLineGames probojoval do první desítky nejčastěji detekovaného malwaru. Dříve ohrožoval hlavně uživatele z Asie, kde je hraní po Internetu velmi populární. V březnu však Eset Software pozoroval zvýšený výskyt zmíněného trojana také v Polsku a na Slovensku, kde byl dokonce vůbec nejčastěji detekovanou hrozbou.

Podle statistik společnosti Eset Software se v České republice začíná zvyšovat výskyt trojských koní, jejichž cílem jsou hráči online her. V březnu se u nás vůbec poprvé trojan Win32/PSW.OnLi­neGames probojoval do první desítky nejčastěji detekovaného malwaru. Dříve ohrožoval hlavně uživatele z Asie, kde je hraní po Internetu velmi populární. V březnu však Eset Software pozoroval zvýšený výskyt zmíněného trojana také v Polsku a na Slovensku, kde byl dokonce vůbec nejčastěji detekovanou hrozbou.

To české malwarové hitparádě v třetím měsíci roku 2009 vévodil trojský kůň Win32/Genetik, který si na své konto připsal 4,46 procenta ze všech nalezených infekcí. V globálním měřítku nejvíce řádil již notoricky známý Conficker, který měl prsty v 8,90 procenta ze všech rozpoznaných infiltrací. Hned za ním skončil již zmíněný trojan Win32/PSW.OnLi­neGames a to s podílem 8,54 procenta. Třetí příčka patřila v březnu rodině hrozeb INF/Autorun. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).