Hlavní navigace

Některé velké firmy prý hodlají opustit Adobe Reader

12. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na konferenci BlackHat zaznělo, že některé velké firmy instituce včetně bank hodlají opustit PDF prohlížeč Adobe Reader a přejít na Foxit Reader. Důvodem mají být vážné bezpečnostní chyby, které v poslední době Adobe Reader dosti trápí a kvůli plug-inu ve webovém prohlížeči ohrožují uživatele třeba i při běžném surfování po webu. Společnost Adobe už před pár týdny odpověděla na vlnu kritiky novou bezpečnostní strategií. Ta zahrnuje třeba vydávání záplat v pravidelných intervalech, jako to dělá…

Na konferenci BlackHat zaznělo, že některé velké firmy instituce včetně bank hodlají opustit PDF prohlížeč Adobe Reader a přejít na Foxit Reader. Důvodem mají být vážné bezpečnostní chyby, které v poslední době Adobe Reader dosti trápí a kvůli plug-inu ve webovém prohlížeči ohrožují uživatele třeba i při běžném surfování po webu. Společnost Adobe už před pár týdny odpověděla na vlnu kritiky novou bezpečnostní strategií. Ta zahrnuje třeba vydávání záplat v pravidelných intervalech, jako to dělá například Microsoft.

Jenže pro ukonejšení firemního sektoru to nemusí stačit. Adobe Reader i Foxit Reader jsou sice zdarma, takže by se mohlo zdát, že odliv uživatelů by Adobe nemusel tolik trápit. Jenže je dost možné, že Foxit Reader by mohl být pouze vstupním lístkem pro společnost Foxit Software do nejvyšší ligy ve firemním sektoru. Její portfólio (komerčních) produktů pro práci s PDF je totiž široké a přímo konkuruje Adobe. (SecurityWorld)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).